Mijn bevalling

3 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
tijgertje1982
afbeelding van tijgertje1982
11 nov 2012 - 00:06
Mijn bevalling

Het is al anderhalf jaar geleden, maar ik wil toch mijn verhaal even delen.

Had mijn bevalling heel anders voorgesteld...

 

Maandagochtend ( 18-04-2011 ) om 9.30 uur kwam de vk en toen zat ik al op 6 cm ontsluiting ( was ook al vanaf zondag 23.45 uur bezig met weeën ) Gelijk gebeld naar het ziekenhuis en we konden komen, er waren kamers vrij. Om 11 uur werd ik overgedragen van de vk naar de gyn, omdat ik bleef steken op 9,5 cm ontsluiting. Het laatste randje wilde niet weg. Ondertussen ook al flinke persweeën gekregen maar door dat randje mocht ik niet mee persen en moest ik ze weg blijven zuchten.
Weeenopwekkers erbij gekregen via het infuus, ze hoopten zo dat het randje toch weg zou gaan. Op een gegeven moment was ik op en kon niet meer puffen/ zuchten, de druk om te persen was te groot. Ik heb geschreeuwd, gevloekt , gehuild. Uiteindelijk is er om 14.00 uur een Pethadineprik gezet, maar deze hielp niks. Dus hebben ze me weer door laten zuchten. Uiteindelijk is vriendlief boos uitgevallen tegen de artsen , dat ik het echt niet meer kon en dat hij ook niet meer gemotiveerd om mij door te laten gaan. Toen is de anesthesioloog erbij geroepen en die heeft toen een ruggeprik gezet. Dat was om 19.15 uur. Deze hielp wel en de pijn van de persweeën nam iets af en ik kon een klein beetje rust mee pakken.
Om 20.00 uur kwam de arts even kijken hoe het was en zei dat ik over een uur wel kon beginnen met persen. Komt ie om 20.15 uur terug , gaat kijken , 10 cm ontsluiting en toen moest ik gelijk beginnen met persen ( terwijl de ruggeprik niet uitgewerkt was ) Uiteindelijk om 21.17 uur was daar onze dochter F. in 7 persweeen. Ze werd op mijn buik gelegd en bijna gelijk weer weg gehaald omdat ze opstartproblemen had. Na grondig onderzoek en een paar handelingen werd ze weer op mijn buik gelegd. Die nacht moesten we een nachtje overblijven in het ziekenhuis. Gelukkig gaat nu alles goed met haar, ze doet het thuis ook goed. Bij de geboorte was ze 2962 gram en 48 cm.

 

 

Liizaa123
afbeelding van Liizaa123
19 jun 2013 - 12:50

Het is alweer 9 weken geleden dat ik ben bevallen van een prachtige zoon Dylano ! Ons eerste kindje

Het was woensdagochtend (10-04-2013) ik had al ruim een week anderhalf lichte weeën maar merkte die ochtend dat ze wat heviger werden en het was deze dag mijn 21ste verjaardag , maar zou er niets aan doen omdat ik 13-04-2013 uitgerekend zou zijn en de baby ieder moment kon komen en thuis wilde bevallen en dan wil ik niet dat ik een huis vol visite heb en ze weg moet sturen ! maar me schoonfamilie zou wel even in de middag een bakkie komen doen.

terwijl mijn schoonfamilie er was had ik een paar weeën gekregen en weg gepuft me schoonmoeder zag dat en zag dat ze toch wel wat heviger werden de krampen in me buik. Toen ze rond 3 uur half 4 weg gingen zei mijn schoonmoeder nog dat gaat niet lang meer duren meis voordat hij zich zal aankondigen ! 

En inderdaad het duurde niet lang want later werden ze steeds regelmatiger maar ik wilde de vk nog niet bellen want het was nog niet serieus genoeg maar ik was naar de toilet geweest om te plassen en zag bij het afvegen dat er een beetje licht roze bloed bij zat en toen heb ik toch maar de vk gebeld en het verhaal verteld en ze zei dat het best wel eens een teken zou kunnen zijn dat het is begonnen ! En toen vroeg ze hoe vaak de weeën kwamen toen vertelde ik toch wel om de 4/5 min dus toen zei ze ik kom toch voor de zekerheid even bij je kijken en om half 5 was ze er en heeft ze me getoucheerd en ik zat al op 4 cm ontsluiting en ze had ook me vliezen gebroken zodat de ontsluiting sneller zou verlopen en ze zou weer even weg gaan en om 8 uur terug komen.

om 8 uur was de vk er weer en ik zat toen op 7 cm ontsuiting ! en toen heb ik me schoonmoeder gebeld dat ze moest komen om bij de bevalling te zijn want ik ben vroeg mijn moeder verloren aan borstkanker en wou me schoonmoeder er bij hebben daarna ben ik naar de slaapkamer gegaan om me te kunnen focussen op de weeën en ik was op een gegeven moment helemaal in mezelf gekeerd je kon alles tegen me zeggen maar ik luisterde toch niet en realiseerde ook niet dat er 4 mensen om me bed heen stonden (me man , me schoonmoeder , de vk , en kraamhulp) rond half 11 kwart voor 11 kreeg ik persdrang en had toen volledige ontsluiting dus mocht eindelijk persen en na 3 kwartier geperst te hebben (voelde voor mij maar 10 min maargoed) was onze prachtige kerngezonde zoon er om 23.28 uur en woog 3500 gr precies !

In totaal heeft de bevalling het "echte werk" maar 6,5 uur geduurt dat is best snel voor een eerste en ook nog thuis bevallen ! Nou wat wil je nog meer.

Alles is me helemaal mee gevallen en heb het heel positief ervaren en bij de tweede gaan we weer voor een thuisbevalling !

panda2012
afbeelding van panda2012
15 nov 2012 - 14:44

Ik kan me goed voorstellen dat je je bevalling anders had voorgesteld.

Ik ben afgelopen februari, zoals gepland thuis bevallen al had ik bijna naar het ziekenhuis gemoeten. Snachts om 1 uur werd ik wakker met lichte weeen. 4 uur later kwamen ze steeds heftiger maar ook erg onregelmatig. Soms zat er een minuut tussen dan weer 10 minuten. Mijn man heeft de verloskundige gebeld en die is gekomen. Ik bleek 2 centimeter ontsluiting te hebben. Om iets voor 9 braken mijn vliezen. De verloskundige kwam weer en toen had ik al 8 centimeter ontsluiting. Maar de laatste 2 centimeter wilde niet echt vlotten. Tegen Elf uur had ik volledige ontsluiting. Uiteindelijk ben ik ingeknipt en kreeg ik te horen dat als er niet gauw wat ging gebeuren ik alsnog naar het ziekenhuis zou moeten. Toen ik het woord ziekenhuis hoorde heb ik mijn laatste krachten verzamelt en is onze dochter toch thuis geboren. Gelukkig was zij helemaal in orde. Zelf was ik 5 dagen na de bevalling pas weer een beetje op krachten om mijn bed zo nu en dan te verlaten.