Merk je het als je water breekt

4 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
mamavanjason
afbeelding van mamavanjason
27 mrt 2012 - 21:21
Merk je het als je water breekt

Hoi,

 

Weer even een berichtje van deze kant. Ben nu 37 weken en 2 dagen zwanger, het rommelt aardig van binnen en van onder zo heb ik dagelijks wel last van voorweeen steeds menstruatie kramp wat niet doorzet. De slijmprop ben ik inmiddels verloren wat niks zegt natuurlijk. Maar nu het volgende merk je het als je water gaat breken? Bij de eerste zijn mijn vliezen in het zh gebroken dus heb geen idee hoe het spontaan aan zou moeten voelen. Stel nou dat je op de wc zit of onder de douche staat.

Nu heb ik ook dagelijks continu last van harde buiken en zodra die harde buik opkomt lijkt het net alsof er iets op knappen staat van onder een gevoel van ik moet plassen maar kan het niet ophouden. Zodra de harde buik weg is dan zakt dit gevoel dus ook. IS iemand hier bekend mee?

ab bab
afbeelding van ab bab
28 mrt 2012 - 11:26

Bij mijn eerste braken de vliezen tijdens de bevalling, thuis. De verloskundige was net de deur uit. Ik was er niet geheel op voorbereid hoe dat zou gaan moet ik je eerlijk zeggen, die van mij braken nogal heftig. Het voelde en klonk alsof er een ballon tussen mijn benen knapte (wat natuurlijk ook een beetje het geval is) maar je hoorde echt een PANG en ik voelde het ook wel degelijik! Kind was keurig ingedaald maar er kwam toch nog een enorme golf water uitzetten, echt niet een paar druppeltjes ofzo. Tweede keer zijn ze gebroken in het ziekenhuis, dat was heeeeeeeeeel anders en veel rustiger.

Gretha
afbeelding van Gretha
27 mrt 2012 - 22:45

ik liep in een winkelcentrum toen mn vliezen braken en t zag er uit of ik in mn broek geplast had..;)

en ook daarna bleef t beetje bij beetje lopen, soms wat meer en soms wat minder kon echt niet zonder maand/kraamverband en moest om t uur/2 uur verschonen. dus ik merkte dat zeker wel. (en kreeg geen weeen... was op za-middag, dus tot maandag moeten wachten voor ik ingeleid werd..)

dus over t algemeen, mits je gewoon voldoende vruchtwater hebt dan merk je dit! en het is niet gelijk schadelijk omdat je lichaam steeds weer nieuw vruchtwater aanmaakt. wel infectiegevaar, dus op een normaal tijdstip vk inlichten (dus niet snachts ofzo, behalve als kleur niet goed is (poep of bloed)

Lilypie First Birthday tickers

mijnmeisjes
afbeelding van mijnmeisjes
27 mrt 2012 - 22:24

Bij mijn eerste 2 bevallingen zijn mijn vliezen gebroken toen ik op bed lag, dus toen ik zwanger was van de 3e zat ik me hetzelfde af te vragen.

Ik kan je nu ( 2 maanden na de bevalling)  vertellen dat je het wel degelijk merkt als je vliezen breken.

Al was het in mijn geval niet zo'n mega plens als je wel eens in films ziet.

Ik stond toen het ineens leek of ik in mijn broek plaste en ik kon het niet tegen houden.

De hele dag ben ik golven vruchtwater verloren, maar er zat soms wel behoorlijk wat tijd tussen.

 

Succes de komende dagen/weken.

Hopelijk verloopt je bevalling voorspoedig en mag je snel een prachtig kindje in je armen sluiten.