liever geen ks

19 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
elba
afbeelding van elba
14 nov 2009 - 12:59
liever geen ks

Hoi iedereen,


Ik ben met mijn eerste met een ks bevallen terwijl ik dit echt helemaal niks vond. Ook gezien de gevolgen voor verdere bevallingen en dat je misschien wel nooit 4 kinderen meer kan krijgen terwijl ik dat wel heel graag wil.Confused


Maar ook hoe je een kind krijgt met een ks vind ik niet prettig. Bij mij was het zo; ingeleid met 42.5 wk, toen heel lang pijnlijke weeen, en toen bij 6cm een ks, en dan daarna in het ziekenhuis verblijven. Terwijl het zhpersoneel echt niet aardig was tijdens de bevalling. (Hielpen me niet naar het toilet, dus moest ik maar kruipen,Een po kreeg ik al helemaal niet.)


Wie herkent dit verhaal en is het bij een 2e weer zo gegaan? Hoe gaan jullie ermee om?


Alvast bedankt, Veel groetjes Elba

DELETED_Joanne_...
afbeelding van DELETED_Joanne_anonymized
17 dec 2009 - 17:28

Heej Elba (en anderen)

Hier nog eentje met spoedks in de geschiedenis, en wel bij mn oudste. Was onder algehele narcose, en had daardoor een katheder die tot de volgende ochtend erin gebleven was. Toen moest-ie eruit, wat ik erg jammer vond, maar was beter zeiden ze. Ik werd toen in een rolstoel gezet omdat mijn bed verschoond moest worden, en ben daarmee naar de wc gegaan. Maar in de wc zelf moest mn vent maar ff helpen... bleh, dat was voor hem echt een verschrikking. Daarna mocht ik de eerste twee dagen niet eens alleen naar de wc, omdat mn hb ook zo extreem laag was (4.9) en moest ik dus een zuster bellen die dan meeging tot de deur.

Mijn advies: als je naar hetzelfde ziekenhuis gaat, wees sterk in wat je wil, en bel die zuster en zeg dat ze meemoet bijv. De zusters van twee jaar geleden zijn misschien al weg daar trouwens, maar ander ziekenhuis kan ook als je echt niet naar deze terugwilt.

Wel goed op zich dat je eerst jezelf erin verdiept. Bij mij kwam het tijdens de tweede zwangerschap keihard op me af, en in combinatie met mn hormoontjes was ik zowat depressief geworden, en had ik twee A4-tjes vol met rampscenario´s... Die gelukkig niet uitgekomen zijn: ik had echt een schitterende bevalling bij de tweede.


elba
afbeelding van elba
9 dec 2009 - 23:15

Dank je Kyriana,


Ik hoop ook dat het natuurlijk zal gaan. Al zal ik het ook moeten accepteren als het weer een ks wordt. Maar ik ben nog helemaal niet zwanger. Dus ik heb nog wel even de tijd.


Groetjes Elba

kyriana
afbeelding van kyriana
4 dec 2009 - 23:08

Hallo allemaal,

Ik heb bij de eerste een spoedkeizersnede gehad omdat de hartsl*g omlaag ging.
Ik had ook 6cm ontsluiting. Bij mij waren ze wel aardig in het ziekenhuis en liepen ook mee als ik naar het toilet moest.
Nu bij de tweede ben ik gewoon bevallen nou ja gewoon via de natuurlijke manier.
Dit is goed gegaan en heb er ook geen spijt van voelde me en voel me nog steeds super. Heb zelfs niets eens hele dagen op bed gelegen alleen om te rusten.
Ik hoop dat het als er een tweede komt bij jou ook zo zal gaan.

Groetjes

chantal'78
afbeelding van chantal'78
25 nov 2009 - 20:27

Hoi Elba,

Het hangt niet samen met het litteken, de grootte van de baby. Echter, de baarmoederwand is bij mij zo opgerekt, dat deze nu erg dun is. daarom raadde ze het af.

Groetjes Chantal


isiewiesie
afbeelding van Anoniem
24 nov 2009 - 20:25

ja ik heb om 2 uur 'smiddags de keizersnede gehad....! Maar bij mij liep er iemand mee.....en bleef ook bij me!

elba
afbeelding van elba
23 nov 2009 - 13:25

Hoi iesiewiesie, was je toen al geopereerd toen je naar het toilet moest?


Hoi chantal, Tjonge jonge, gelukkig dat ze je niet zal laten stikken mocht het er toch nog van komen. Een groot kind is dus niet goed voor een lidteken? Jeetje diabetes is niet fijn he. Ik hoop dat je er goed mee kunt leven en dat je kindjes het niet hebben.


Groetjes Elba

chantal'78
afbeelding van chantal'78
22 nov 2009 - 21:18

Inderdaad was heel bot... Na de controle van 6 weken legde ze het beter uit. Mijn baarmoederwand is te dun geworden en doordat ik diabeet ben heb ik makkelijker kans op grotere kindjes en ieder volgend kindje bijna altijd zwaarder is (volgens de gyn), raarde ze een derde zwangerschap af. Maar... wanneer ik een nieuwe partener zou krijgen en toch voor een derde zou willen gaan, dan zou ze me in alles bij staan.... Nieuwe partner, ik ben gelukkig met mijn huidge partner en hoop dat ook altijd zo te blijven.

We zijn blij met twee gezonde kindjes en dat was ook onze wens, maar zeg nooit nooit... Echter, nu weet ik bijan 100% zeker dat er geen volgende baby meer komt.

Groetjes Chantal


isiewiesie
afbeelding van Anoniem
22 nov 2009 - 20:46

Ik heb eerst een ks gehad en daarna gewoon bevallen. Het doet allebei zeer! Alleen kun je de laatste gemakkelijker verwerken, omdat het minder belemmerend is. Dat is hoe ik erover denk.......en ik moest ook de avond van de ks zelf naar het toilet, eerst dacht ik ja dag je bent niet goed bij je hoofd. Maar later werd duidelijk...je kunt maar beter meteen gaan, anders wordt het steeds moeilijker. Als je maar op bed blijft liggen, wordt je lichaam steeds stijver. Maar goed ik werd wel geholpen......

elba
afbeelding van elba
22 nov 2009 - 13:12

Lieve damens,


Heel erg bedankt voor jullie medeleven. Ja, ik ben het ermee eens soms is een ks het minst leuke uit 2 werelden. Eerst veel pijn van te voren en dan ook nog eens veel napijn. Maar alleen na pijn is ook niet fijn. Jemig chantal. Dat is niet leuk zeg. Dat ze dat toen zeiden en dat dat misschien wel niet kan. Maar ze zeiden waarschijnlijk. Misschien als er veel tijd tussen zit, dat er misschien een mogelijkheid is met een gepande ks ofzo. Dat hoop ik erg voor je, als je dat graag zou willen. Lijkt mij niet fijn als dat gezegd wordt terwijl je het heel graag wil. Was je baarmoeder want te dun ofzo? Ik denk zo wie so niet dat ze je laten stikken hoor als je weer zwanger zou zijn. Heel veel sterkte,


Liefs, Elba

babyluck
afbeelding van babyluck
17 nov 2009 - 11:10

das wel heeeel bot chantal .....(en jeumig wat een flinke die 2e van je met 4 weken te vroeg .....pfffff)
liefs Ineke en Lisa x
chantal'78
afbeelding van chantal'78
17 nov 2009 - 11:07

Hoi Elba en anderen,

Ik ben beide keren met een keizersnee bevallen. De eerste na een weeënstorm op 8 cm blijven hangen, dus spoedkeizersnee (want de kleine ging achteruit) en bij de tweede na een uur persen alsnog een spoedkeizersnee. (De tweede was 4950 en vier weken te vroeg...)

Bijj een tweede hoeft het niet noodzakelijkerwijs een keizersnee te zijn, maar de kans is wel groter. Mochten jullie voor een tweede kindje gaan, dan zou ik zeker naar een ander ziekenhuis gaan. Jouw verhaal geeft me rillingen, hoe durven ze.... Kan ik gewoon kwaad om worden.

Bij mij was het gelukkig niets dan lof, op een klein puntje na. Na de tweede werdt me meteen medegedeeld dat er een derde zwangerschap ws niet meer in zit. Daar zat ik niet op te wachten, op dat moment. De kleine was er net uit en ik moest zelfs nog gehecht worden

En inderdaad, de omgeving denkt er wel erg gemakkelijk over. Terwijl je soms bijna twee bevalling hebt gehad....

Groetjes Chantal


Kaatje75
afbeelding van Kaatje75
16 nov 2009 - 13:39

Precies Ineke!


Ik moet wel toegeven dat bij mij een geplande ks is uitgevoerd. Mijn bloeddruk was te hoog en mijn kleine meid lag in stuit... Maar het blijft een toch pittig! Het is toch een operatie waarvan je moet herstellen...

babyluck
afbeelding van babyluck
16 nov 2009 - 10:35

nou idd kaatje75 .......... ik weet wel honderd procent zeker dat wij gewoon een ZWAARDERE bevalling hebben gehad .... het slaat nergens op van zooo jij hebt het makkelijk gehad ...(ja hoor 28 uur buffelen voor 4 cm is makkelijk ja ....)
liefs Ineke en Lisa x
Kaatje75
afbeelding van Kaatje75
16 nov 2009 - 08:50

Hoi Elba,


Ik zou zeker naar een ander ziekenhuis gaan... Ben zelf ook via een keizersnee bevallen en heb alleen maar lieve mensen om me heen gehad. Mocht de eerste dag gewoon op de po-stoel omdat ik niet naar de wc kon lopen.


Mochten we voor een 2e gaan zou ik het geen probleem vinden als het weer een keizersnee zou zijn. Heb daar geen moeite mee. Heb liever dat mijn kindje gezond ter wereld komt, dan dat ik perse op een "normale" manier wil bevallen.


Wat ik wel jammer vind, is dat de "omgeving" maar vind dat als je via een keizersnee bent bevallen, dat dat gezien wordt als een makelijke bevalling. Net alsof je fluitend naar buiten loopt na zo'n ks. Confused

babyluck
afbeelding van babyluck
15 nov 2009 - 13:27

ja vooral omdat ik het niet meer zal mee maken de volgende wordt voor 90procent zeker weer een sectio .... maar ja ik heb nu geen partner dus er zit er voorlopig niet in een 2e ...en mss wel nooit meer..... (daar heb ik eigelijk meer moeite mee ...)


Ik vond het jammer dat ik het niet kon af maken ... (na 28 u op 4 cm, blijven steken)
liefs Ineke en Lisa x
elba
afbeelding van elba
15 nov 2009 - 12:47

Hallo Baby luck en birtes mama,


Bedankt voor jullie reacties. Ja ik denk dat een volgende keer beter in een ander ziekenhuis kan plaats vinden, ook al is het verder rijden. Vind het wel jammer dat het in een ziekenhuis moet. En kan daar echt tegenop zien. Voorlopig durf ik nog niet aan een 2e te beginnen. Hoe is dat bij jullie zien jullie er tegenop als jullie weer een keizersnede zouden moeten krijgen? Vonden jullie het jammer dat jullie baby niet "gewoon"op de wereld kwam?


Groetjes Elba

birtes-mama
afbeelding van Anoniem
15 nov 2009 - 11:30

Jeetje, ik herken dit verhaal ook helemaal niet. Bij mij zijn ook de weeën opgewekt en heb ook bij 6cm een keizersnee gehad, maar bij mij was het personeel juist superlief en behulpzaam.


Lijkt me idd een goed plan om een ander ziekenhuis te zoeken als ik jou was!!!


sterkte!


Sandra

babyluck
afbeelding van babyluck
14 nov 2009 - 16:17

nou zeg ..... ik ben geshockeerd .... niet helpen .... echt schandalig hoor ...


ik kreeg tijdens mijn lijdens weg van de bevalling een catheter omdat de po me niet lukte ....
Ook na me ks hebben ze me goed geholpen ook met het aanleggen enzo ....


ik herken je dus helaas niet ....is er geen ander zhs in de buurt ????

babyluck40131.8057175926liefs Ineke en Lisa x