KS onder narcose???

9 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
Pieke
afbeelding van Pieke
30 jul 2009 - 00:10
KS onder narcose???

Hallo,


Nadat ik bij de eerste uren gepuft heb en uiteindelijk een zeer traumatische spoed-KS gehad heb hadden we al vast staan dat een evt. tweede kindje zowoezo met een geplande KS ter wereld zou komen. Gelukkig zijn de VK en de gyn. het daar ook mee eens aangezien dit kindje hoogstwaarschijnlijk nog groter is dan de eerste. En die was bij de geboorte al 58 cm. en 5420 gram.


Maar nu de datum van de KS toch langzaam nadert begin ik me steeds drukker te maken om de ruggenprik. Deze heeft de vorige keer niet goed gewerkt waardoor ik heeeeeel veel pijn heb gehad. Ze zeggen dat dit nu niet gebeurt omdat ze nu alle tijd hebben om die prik goed te zetten. Maar toch wil ik eens gaan informeren naar de mogelijkheden om onder narcose gebracht te worden.


Wie heeft daar ervaring mee. En wat vinden jullie de voor- en nadelen ervan. Misschien doen ze het zowiezo niet, maar ik wil het wel vragen. Is dat raar????

miranda135
afbeelding van miranda135
13 sep 2009 - 02:37

Hallo,


Beetje een late reactie!


Voor mij dus nooit meer een ruggeprik bij een keizersnede! Ik ben 12 juli via een keizersnede bevallen van mijn zoontje na 20 uur weeen omdat ik niet verder kwam dan 4 cm en al persweeen had. Alleen werkte mijn ruggeprik niet en heb dus gewoon gevoeld dat ze in me aan het snijden waren, toen ik dit aangaf door te gillen van de pijn hebben ze me gelijk onder algehele narcose gebracht. Heb ook aangegeven dat ik een gesprek wil met de ass. gynaecoloog die mij heeft geholpen alleen is die daar dus niet meer werkzaam! Nu krijg ik een gesprek met de gynaecoloog die bij de keizersnede aanwezig was. Heb ook een gesprek gehad met mijn huisarts en aangegeven dat als ik ooit nog zwanger mag raken van een tweede kindje ( moet er nu niet aan denken) ik dus nooit meer een ruggeprik wil hebben en ook niet voor eventuele andere operaties.


Het is inderdaad waar dat je het niet bewust mee maak en dat je ineens een kindje heb. Maar ik was er wel gelijk van bewust en had eigenlijk gelijk dezelfde gevoelens voor mijn zoontje als mijn vriendinnen die wel een normale bevalling hadden gehad. Alleen het enige nadeel is dat je 5 dagen moet blijven na een keizersnede.


groetjes

http://www.babybrabbel.com/dynban/babybanner/1247381100/3/1/ 1/255/165/165/0/148/206/celal.png
Jennine
afbeelding van Anoniem
31 aug 2009 - 18:22

Hallo!


Ik heb ook met spoed een keizersnee gehad. Ik had al een ruggeprik gehad omdat ik al bijna 30 uur bezig was en mijn zoontje een sterrenkijker was. Het ging op een gegeven moment slecht met zijn hartsl*g en toen kreeg ik een keizersnee dus hebben ze nog wat verdoving erbij gezet.


Ik vond het echt super meevallen heel de KS. Van de ruggeprik heb ik niet gevoeld terwijl deze Niet tijdens een wee werd gezet!


Misschien kan je iets vragen waardoor je er rustig onder wordt.


Groetjes


Pieke
afbeelding van Pieke
6 aug 2009 - 21:29

Thnx voor de reacties!


Ik heb het er al met de gyn. over gehad. Zij heeft me zowiezie geadviseerd om langs de anesthesist te gaan. Daar heel goed vertellen dat de prik de vorige keer niet goed werkte. Ik kon mijn benen nog bewegen en heb heel veel pijn gehad! Ik moet van de gyn. de beste "prikker" van het ziekenhuis eisen...


Ik hoop dus dat die me goed begrijpen. En ook echt alle tijd nemen voor die prik voordat ze gaan snijden....


Heb nog dik 7 weken om er over te piekeren...pfff!!!

leonieK
afbeelding van Anoniem
6 aug 2009 - 18:51

ben vorige week voor de 2e keer dmv ekizersnede met ruggenprik bevallen

1e keer was ook spoed maar wel ruggenprik gehad..

die spoed heeft er denk ik voor je geveol ook erg in gehakt.. je maakt t niet bewust mee en je lijf zit vol stress..

deze keer vond ik het doooooood eng...eerst wordt je geprept zeg maar met infuzen etc etc. en je ligt daar alleen... was echt niet fijn

de ruggenprik zo bewust meemaken was ook echt stressen

maar ben erg blij dat ik alles zo bewust heb mee gemaakt

samen met mijn man aan mijn zijde

dat was toch een heeel mooi moment om zo je kleintje boven t kleed uit te zien...mn man de navelstreng te kunnen doen en terwijl ze je "dichtmaken"dat je kindje bij je mag liggen..

ik vond het echt prachtig

ik kan me volledig je angst voor die prik voorstellen vond het ook echt heel erg..

voor je je KS hebt heb je een heel gesprek met de anesthesist...

bespreek je angsten

er blijft een verpleegster bij je als de prik gegeven wordt als je dat aangeeft (ze zagen aan mij dat ik m e niet kon ontspannen en die verpleegster heeft me echt goed geholpen)

en blijf het herhalen net zo lang tot je zeker weet dat hun je angst begrijpen...

leer ontspanningsoefeningen

en bespreek met de anesthesist hoe hun checken of de prik goed is gezet..dan weet jij zelfgf ook waar je op moet letten..

succes meid

en geniet van je kindje

xx leonie

sas76
afbeelding van sas76
6 aug 2009 - 18:20

Van een narcose heb je naderhand veel meer last dan van een ruggeprik. Het duurt veel langer voordat de medicijnen je lichaam hebben verlaten. Je kunt direct na de narcose ook misselijk zijn en andere klachten hebben. Maar ook in de weken erna kun je nog steeds last hebben (contentratie, snel moe bijvoorbeeld). Om eerlijk te zijn: als ik een keuze zou hebben, zou ik gaan voor de ruggenprik! Ben ná de bevalling van de oudste onder lichte narcose geweest en daar heb ik nog lang last van gehad). Maar ik kan me ook voorstellen dat een niet goed werkende ruggenprik ook niet leuk is.


Groetjes Saskia
Ier
afbeelding van Anoniem
6 aug 2009 - 14:53

Hey,


Ik ben bevallen met een KS dmv een ruggenprik.


Ik voelde niets, geen problemen gehad.


Als je onder narcose gaat maak je het niet bewust mee en je bent langer bij je kindje weg.


Maar je moet het natuurlijk altijd zelf weten.

Pieke
afbeelding van Pieke
31 jul 2009 - 11:27

Tsja, ik weet het echt niet! Maar maak me soms zo'n zorgen...

Gretha
afbeelding van Gretha
30 jul 2009 - 10:30

grootste nadeel : je hebt OPEENS een kind op je schoot.. je hersenen weten wel dat t van jou zou moeten zijn.... maar je gevoel werkt niet echt mee volgens mij met t id of t wel echt van jou is....lijkt me toch wel lastig... maar kan me wel voorstlelen dat dat opweegt tegen een fout gezette ruggenprik :S bah wat moet dat een nare ervaring geweest zijn :(

Lilypie First Birthday tickers