keizersnede weigeren?

7 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
blij-1014102
afbeelding van blij-1014102
16 feb 2015 - 17:17
keizersnede weigeren?

Vast een stomme vraag maar mag je een keizersnede weigeren? Mijn baby ligt nog steeds in stuit (billen naar beneden benen omhoog richting zn nek) en heeft veel te weinig vruchtwater om te kunnen draaien ze willen hem daarom met een geplande keizersnede halen ik voel hier niets voor en mijn vraag is of je het recht hebt dit te weigeren

mjva-1021933
afbeelding van mjva-1021933
23 mrt 2015 - 22:27

@ Suus .. en @ Blij..

JUIST als de voetjes naar beneden liggen is het niet een gunstige ligging en gaat iemand voor sectio!
Een stabiele ligging van een kindje in volkomen of onvolkomen stuit dus met de billen vast in je bekken kan prima als de uitgangsvoorwaarden goed zijn. Per zwangere word er gekeken naar wat het beste en veiligste is voor jou en de baby.
( ook naar je eigen wens word geluisterd als dat een optie is ... maar wat niet medisch verantwoord is is niet medisch verantwoord en dan kun je een sectio weigeren maar bedenk wel dat jij zelf er niet voor geleerd hebt en dus niet de juiste medisch verantwoorde beslissing kunt nemen! )

Krullevaar
afbeelding van Krullevaar
17 feb 2015 - 09:34

HI,

Hoewel de dames hieronder allen gelijk hebben dat in NL echt niet voor niets een keizersnee wordt voorgesteld, toch even een ander geluid. JA, je mag dit weigeren. Tuurlijk als tijdens de bevalling de nood aan de man is, dan moet je je overgeven aan wat medisch de juiste oplossing is, maar nu mag je absoluut laten weten dat je het eerst 'gewoon' wilt proberen. Ja, een stuitbevalling is risicovoller dan een 'gewone' bevalling, en kans op knip/scheuren is groter, maar ik ken ook voldoende verhalen van prima stuitbevallingen zonder ellende. Mij werd ook een keizersnee voorgesteld omdat de kleine met 41 wkn nog niet was ingedaald, en 'daar zou wel een reden voor zijn', nou dat heb ik inderdaad geweigerd. Ben gewoon vaginaal bevallen, niet geknipt of ingescheurd, gezonde jongen van 5200 gr. op de wereld gezet.

Ik zou niet op voorhand een keizersnee uitsluiten, wat moet dat moet, maar zolang je nog niet aan het bevallen bent zou ik in gesprek blijven en alle opties daarbij open laten. En in ieder geval duidelijk aangeven dat je liefst vaginaal wilt bevallen.

 

succes!

suus1980
afbeelding van Anoniem
17 feb 2015 - 09:01

ik zou niet weten of je mag weigeren. maar zoals de andere dames ook al zeggen, hier in nederland zeggen ze niet snel doe maar een keizersnede. dat moet (in de meeste gevallen) echt noodzakelijk zijn.

en zo te horen lijkt het me in jou geval ook noodzakelijk, ik heb 5 kinderen gebaard maar bij mij lagen ze gelukkig allemaal goed.

kijk als bij jou kindje de voetjes eerst naar beneden zouden liggen is er nog een redelijke kans dat een normale bevalling zou kunnen, maar met eerst de billen, nee dat gaat niet passen hoor.

dat zou echt uitscheuren worden. bedenk dat je kindje dubbelgevouwen ligt dus extra breed is. 

oké herstel is idd minimaal 6 weken bij een keizersnede, maar nee echt ik zou niet twijfelen/weigeren.

cher1985
afbeelding van cher1985
17 feb 2015 - 01:45

geen idee of je het mag weigeren maar waarom zou je dit doen? hier in nederland krijg je niet zomaar een keizersnede, dit doen ze echt alleen als er te veel complicaties verwacht worden bij een bevalling, vanwege medische voor geschiedenis etc etc. neem aan dat je zowel het beste voor jou als je kindje wilt en ja in mijn ogen als dat een keizersnede is volgens de artsen dan zou ik dat advies opvolgen. ik heb 4 kindjes, 2 zijn er thuis geboren en dat wilde ik bij de derde en vierde ook graag. de derde moest in het ziekenhuis ivm dat de placenta laag lag, bleef hij zo laag had ik ook een keizersnede gemoeten, uiteindelijk lag hij net ver genoeg bij de uitgang vandaan voor een vaginale bevalling maar was dit niet het geval geweest dan had ik ook het advies opgevolgd. had niet op me geweten willen hebben dat er iets zou scheuren met veel bloedverlies waardoor ik zelf en de baby in gevaar zouden komen. mijn 4e zag het er allemaal rooskleurig uit voor een thuis bevalling maar naar meer dan 24 uur met gebroken moest ik ingeleid worden en 24 in het ziekenhuis verblijven, was ook niet bepaald wat ik voor ogen had maar heb het toch gedaan omwille van de kleine. je zou misschien eventueel om een second opinion kunnen vragen maar ik zou, hoe vervelend een keizersnede me ook lijkt toch voor de gezondheid van het kindje en mijzelf kiezen en dan maar een keizersnede.

Mijnticker.com Tickers

Janneke0904
afbeelding van Janneke0904
16 feb 2015 - 20:26

Het enige nadeel aan een keizersnee is de 6 weken herstel periode. Mijn 2de dochter lag ook in stuit en ik moest ook een keizersnee omdat draaien niet lukte ze was al te ver ingedaald. De 6 weken duurde lang maar het is uiteindelijk heel erg meegevallen. Een stuitbevalling is risicovoller!

jean-1023241
afbeelding van Anoniem
16 feb 2015 - 17:31

hi,
persoonlijk zou ik een keizersnee nooit weigeren die stellen ze hier in nederland toch al heel moeilijk voor en dan doen ze het echt niet voor niets. baby met kont eerst naar buiten persen is echt uitscheuren gegarandeerd! geloof me daar word je lichaam en je geestelijke gesteldheid echt niet beter van. ja er zijn risico's aan keizersnee maar bevallen is een groot risico en als het zonder weeen en bevallingsellende kan teken ik ervoor! sterkte groetjes jeanine