Inversio uteri & placenta accreta - een tweede kindje?

3 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
Nicky_1987
afbeelding van Nicky_1987
31 mei 2016 - 22:33
Inversio uteri & placenta accreta - een tweede kindje?

Hoi allemaal, ik ben in februari 2016 bevallen van een super leuke en gezonde 1e zoon!

Helaas bleek het e.e.a. bij mij niet in orde te zijn. Mijn placenta bleek bij de nageboorte vergroeid te zijn met mijn baarmoeder waardoor de placenta niet automatisch zou komen. Aangezien dit niet bekend was bij de nageboorte, werd er flink geprinkt met injecties om de placenta te laten komen en is er uiteindelijk heel hard getrokken aan de navelstreng waardoor het gehele boeltje naar buiten kwam. Hiermee bedoel ik niet alleen de placenta maar ook mijn baarmoeder. Dit heeft gezorgd voor een enorme interne bloeding waardoor ik 4,5 liter van de 6 liter bloed ben verloren. Een enorme hoeveelheid wat zorgde voor een kritieke toestand die kantje boord levensbedreigend is geweest. Ik werd direct naar de OK gebracht om eea te herstellen en vervolgens naar de IC om aan te sterken. Mijn baarmoeder heeft een flinke optater gehad en is met een ballon terug gezet op de plaats van bestemming.  Nu, 3 maanden later, lijkt alles goed hersteld en ben ik wonder boven wonder 100% hersteld van deze situatie.......ik vrees echter voor een tweede zwangerschap. Hoewel ik dan medisch beter onder toezicht wordt gehouden en ik absoluut onder medisch toezicht moet bevallen, is er toch nog veel vrees rondom een tweede bevalling.

Ik ben benieuwd of er dames zijn die hetzelfde hebben meegemaakt en die mij gerust kunnen stellen tov een tweede zwangerschap! Alvast bedankt  

A_ne-1169122
afbeelding van A_ne-1169122
15 aug 2018 - 21:18

Beste Nicky,
Een heftige ervaring. Ik heb zelf in december 2016 ook een inversio uteri gehad (baarmoeder binnenstebuiten geklapt naar buiten) . Na de bevalling heb ik hulp gezocht bij een coach, een oud-verloskundige die zichzelf gespecialiseerd heeft in trauma bevallingen. Zij heeft me geholpen om de hele ervaring in een mooiere omgeving te zetten. Zodat ik nu terug kijk op een mooie bevalling en niet alleen denk aan het heftige natraject.
Ik vroeg me af of je inmiddels meer informatie hebt over de mogelijkheid van een 2e zwangerschap. Of dat het misschien al is gelukt :) Wij zijn een nu mee bezig, maar omdat het zo zeldzaam is, kan ik hier weinig info over vinden.
Groetjes Anouk

Marilynn
afbeelding van Marilynn
7 jun 2016 - 19:03

Wat een heftig verhaal, gelukkig is het allemaal wel hersteld.
Heb je nog lotgenoten gevonden? Wat zeggen de artsen?
Als je groenlicht hebt, dan zal het vast goed komen... maar inderdaad wel met een ander gevoel dan eerst.
Gaat het wel goed met jullie kleintje? Ik ben benieuwd naar je verhaal. ♡♡