inleiden van bevalling

8 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
latina
afbeelding van latina
27 jul 2008 - 21:13
inleiden van bevalling


hallo meiden,


Ik heb te horen gekregen van de gynaecoloog dat ik aanstaande week ingeleid ga worden. Wie heeft er ervaring met het inleiden van de bevalling en niet van het eerste kindje, want ik ben in verwachting van de vierde. Dus wie kan me meer advies geven over mijn angst wat ik heb?


groetjes,


maria

kaatje12
afbeelding van Anoniem
20 aug 2008 - 18:43

Hoi...

Bij mij is de 3e ook ingeleid.

Nu liep ik bij alle 3 over tijd, maar Boris wilde gewoon echt niet komen

Dus met 42 weken ingeleid.

En ik kreeg dus wel gel in, omdat er nog niets verweekt was, nog geen ontsluiting.

Maar op die gel kreeg ik dus wel weeën.

Om 11.30 werd de gel ingebracht, om 12.30 had ik krampen, om 13.00 kwamen de weeën op gang, om 13.30 had ik 3 cm en werden de vliezen doorgeprikt en om 14.45 was Boris geboren.

Dus al met al een supersnelle bevalling.

Terwijl ze van tevoren gezegd hadden dat ik gel in zou krijgen om de boel wat weker te maken en dan aan een infuus moest.

Maar dat infuus was dus niet meer nodig. Gelukkig!!

kathinka
afbeelding van kathinka
13 aug 2008 - 17:15

Hoi Maria,

Als het goed is ben je al weer een tijdje bevallen. Hoe is het gegaan en wat heb je gekregen?

Groetjes Kathinka

Esther 6-3-2007 en Manuël 22-04-2008
www.kathinka1984.hyves.nl
Loesie
afbeelding van Loesie
3 aug 2008 - 16:45

Hoi,

Met 42 weken moest ik mij s morgens om 7 uur melden. Ik had amper ontsluiting en kreeg gel. Rond de middag had ik voldoende ontsluiting om de vliezen te breken en kreeg ik ook metteen weeenopwekkers. Al met al is mijn dochter eindelijk s avonds laat geboren. Qua tijd dus een redelijke normale bevalling. Ik mocht echter niet van mijn bed af en bij mij is dus ook zeker niet af gewacht of ik zelf weeen zou krijgen. Ik denk dat elk ziekenhuis het anders doet. Ik reageer wat laat, maar ik zou goed informeren hoe ze het in het ziekenhuis doen.

Groetjes

Marloes

mamaboeboe.hyves.nl


Dian
afbeelding van Dian
31 jul 2008 - 13:16

Ook ik ben ingeleid. Bij mijn eerste zwangerschap hebben ze tot 3 x toe geprobeerd om in te leiden, dat lukte alleen niet. Omdat mijn toestand toen verbeterde hebben ze uiteindelijk besloten af te wachten totdat mijn zoon spontaan zou komen.

Bij mijn tweede zwangerschap hebben ze wederom vanwege HELLP ingeleid, dit keer is het wel gelukt. Bij mij gebruikten ze alleen geen gel, maar een hormoonveter (Progess). Deze brengen ze aan bij de bm-mond zodat de hormonen in deze veter ervoor kunnen zorgen dat de bm-mond weker wordt en gaat verstrijken. Heeft de eerste veter niet genoeg gedaan dan proberen ze het een dag later wederom. Alleen bij mij lukte het de tweede keer weer niet. Dag 3 heeft de gyn. besloten om een balloncatheter te gebruiken. Deze werd ingebracht in de bm, er werd water ingedaan en er werden gewichten aan gehangen die ervoor moesten zorgen dat de balloncatheter uit de bm werd getrokken. Dit moet alleen heel voorzichtig gaan, dat houdt dus in: plat op bed, met de gewichten over de rand van het bed, erg onhandig. Als dit uiteindelijk gelukt is, dan heb je sowieso 1 cm ontsluiting. Deze cm hebben ze echt nodig om een infuus aan te sluiten. Een infuus met hormoonopwekkers kunnen ze gewoon niet gebruiken als je geen ontsluiting hebt.kathinka
afbeelding van kathinka
29 jul 2008 - 11:14

Hoi Maria,

Ik heb nooit gel nodig gehad gelukkig maar mij is alles uitvoerig uitgelegd door de verloskundige. Daarom weet ik er best wat van. Ze proberen het dus ook altijd zonder gel en vooral bij een 4e zou het best wel eens kunnen dat ze heel de gel niet nodig hebben maar gewoon je vliezen kunnen breken. Je heb namelijk gewoon ontsluiting nodig en bij een 2e heb je met 30 weken al kans op ontsluiting laat staan met een 4e. Je baarmoederhals heeft al vaker gebaart dus is ook flexibeler.

Voor gel staat 3 keer 12 uur als ik het goed had. En voor ze gel aanbrengen kijken ze of je ontsluiting heb elke keer. Heb je ontsluiting willen ze ook weten hoeveel. Dus vooral bij inleiden op jou manier met een eerste moet je uit gaan van zo'n 3 dagen ziekenhuis voor je baby er is. Maar wat ik zeg je lichaam weet bij een 4e heel goed wat er gebeurt en het kleine beetje hormoon in de gel kan net genoeg zijn om alles op gang te brengen.

Wat vervelend dat je bekken instabiliteit zo erg is. Ik heb bij Manuël ook heel erg bekken instabiliteit gehad tijdens mijn zwangerschap dacht iedereen. Tot hij geboren was, toen bleek het een hele lage hernia te zijn in combinatie met lichte bekken instabiliteit. Daar was ik wel blij om want die hernia schoot er uit tijdens de bevalling.

Maar als je kleintje er is mag je denk ik wel meteen naar huis. Want je bent neem ik aan wel voorbij de 37 weken.

Laat je alles rustig vertellen. Snap je iets niet gewoon aan de bel trekken want jij moet bevallen en niet de gyn. of verloskundige in het ziekenhuis. Hier in het ziekenhuis krijg je een ziekenhuis verloskundige die je bevalling regelt. Ik weet niet waar je moet bevallen maar ik het in het amfia langedijk gelegen allebei mijn bevallingen en daar zijn de verloskamers echt mooi. Je kan zelf muziek mee nemen en als je wilt hebben ze ook een video recorder waar je als je films mee neemt een film op kan kijken. Nou ja zoals ik al schreef mag je hier op je kamer gewoon rond lopen. De deur gaat dicht voor je privacy. Mensen die jij kiest mee te nemen mogen mee naar binnen (als het er niet te veel zijn voor de kamer. En te veel is als de gyn. of vk zijn/haar werk niet meer kan doen) Bij Manuël was er constant een verpleegkundige aanwezig die in de gaten hield dat alles goed ging en omdat het zo snel ging werd de gyn. niet opgepiept maar echt opgebeld dat ik aan het persen was (dat was maar goed ook want tijdens de eerste pers wee stond zijn hoofdje al)

Al zou ik heel graag een keer thuis bevallen, ik heb geen vervelende ervaringen aan mijn ziekenhuis bevallingen.

Als je bang bent spreek het uit en neem iemand mee die je vertrouwt. Misschien ken je wel iemand die zelf ingeleid is en die dicht in je buurt staat. Dat is iemand die weet wat je mee maakt. (je moeder of een goede vriendin)

Alleen maar iemand bij de start er bij die je goed kent en weet wat ze doen kan heel erg helpen. Ook al was het bij die persoon de eerste ze kan je wel vertellen wat je kan verwachten. Want ik denk dat iedereen wel begrijpt dat een 4e een stukje sneller gaat als een eerste.

Heel veel succes morgen en ik hoop voor je dat ze weinig hoeven in te grijpen. Je kan ten alle tijden vragen het verder op eigen kracht te doen. Dus als je vliezen gebroken zijn kan je vragen of ze je 12 uur met rust willen laten. Vaak gaan ze met zulke vragen zo goed mogelijk om helemaal als je het als je het vraagt tijdens het geven van de informatie.

Liefs Kathinka

Esther 6-3-2007 en Manuël 22-04-2008
www.kathinka1984.hyves.nl
latina
afbeelding van latina
29 jul 2008 - 10:39

Hoi Kathinka,


bedankt voor je reactie.


Ik moet ingeleid worden omdat ik niet meer kan lopen en niet meer kan functioneren in het dagelijkse leven, omdat mijn bekken instabiel zijn geworden. En omdat ik niet meer normaal voor mijn kinderen kan zorgen. Maar als ik het goed begrijp, brengen ze gel in alleen als je geen ontsluiting hebt. Morgen moet ik in het ziekenhuis zijn voor een onderzoek en voor het bespreken van de gang van zaken. Maar op een één of ander manier ben ik echt heel erg bang. Maar misschien moet ik het over me heen laten gaan en me overgeven aan het gegeven.


Toen jouw vliezen braken, hoelang daarvoor hadden ze je ingeleid?


groetjes,


maria

kathinka
afbeelding van kathinka
29 jul 2008 - 02:02

Hoi Maria,

Zoals je zelf waarschijnlijk al weet kan inleiden op een hele boel manieren. Als je al ontsluiting heb en je bent eerder op natuurlijke wijze bevallen geven ze je 12 uur de kans om zelf weeën te krijgen. Heb je nog geen ontsluiting dan krijg je meestal eerst gel om de baarmoeder mond te laten verstrijken. Dat doen ze als het nodig is maximaal 3 keer. Als je baarmoedermond verstreken is gaan ze je vliezen breken. Na een uur komen ze kijken of je weeën heb en is dat niet het geval krijg je een infuus met wee opwekkend middel.

Door de gel kan je ook spontaan gaan bevallen. Je bevalling is dan alleen niet meer te sturen door een gyn. dus ze kunnen de weeën niet meer remmen als je een weeën storm krijgt.

Ik weet niet waarom je ingeleid moet worden maar bij een 4e heb je best kans dat het snel gaat.

Ik ben bij mijn dochter ingeleid en die is in 2,5 uur na het breken van mijn vliezen geboren. Mijn zoontje is spontaan gekomen in 40 min. na de eerste serieuze wee.

Ik heb bij mijn zoontje trijdens de bevalling volgens de boeken een weeën storm gehad. Ik zag het meer als een vlotte bevalling. Ik moest op de toppen van de gewone weeën mee persen en de pers weeën waren zo krachtig dat hij er gewoon uit moest. Bij Esther is het allemaal een stuk rustiger gegaan. Haar bevalling heb ik veel meer mee gekregen. Het enigste wat ik je kan mee geven is geef je net zo over aan de weeën als bij een natuurlijke bevalling. Spreek met het ziekenhuis duidelijk af dat je van het bed af mag waar het mogelijk is. Ik mocht alle bij de keren gewoon rond lopen en vond het heerlijk. Bij Manuël heb ik maar 20 minuten op de verloskamer doorgebracht voor hij er was en heb dus niet veel van de kamer gezien. Bij Esther heb ik heel mijn bevalling op de wc gezeten.

Geen een bevalling is het zelfde en dat weet je zelf ook. Geef je gewoon over aan je lot en je merkt vanzelf hoe het gaat.

Bespreek al je angsten met je gyn. Hij of zij kan je helpen met wat je dwars zit.

Heel veel sterkte en geniet straks lekker van je kleintje.

Groetjes Kathinka

Esther 6-3-2007 en Manuël 22-04-2008
www.kathinka1984.hyves.nl