Inleiden of niet?

7 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
cherylzwijnen
afbeelding van cherylzwijnen
26 okt 2016 - 09:07
Inleiden of niet?

Hallo dames, Gister bij de gynaecoloog geweest die mij aangaf dat het wellicht een verstandig idee is de bevalling in te leiden. Ze laat de keuze bij mij en dat is nou precies wat ik lastig vind. Ik heb veel 'horrorverhalen' in mn hoofd en merk daardoor dat ik een keus maken heel lastig vind. De reden is trouwens dat ik zó veel pijn aan mn bekken heb dat ik weinig kan, lopen/zitten/liggen alles doet pijn. Voor mn dochter zorgen is een ramp en de pijn wordt elke dag erger. Ik vind het vooral veel positieve punten hebben maar m.b.t. de bevalling zelf weet ik het niet zo goed. Iemand met ervaringen? Groetjes Cheryl

cherylzwijnen
afbeelding van cherylzwijnen
26 jan 2017 - 14:00

Inmiddels ben ik 2.5 maand geleden ingeleid en mijn reactie was eerst ook, de natuur zn werk laten doen. Echter gaf de gynaecoloog aan dat als ik(wellicht) nog 4 weken zou doorgaan op deze voet ik zelfs tegen die tijd wellicht niet eens de kracht meer zou hebben om op natuurlijke wijze te bevallen. Uiteindelijk ben ik heel blij met de keuze, ik wil niet eens weten hoeveel last ik nu nog had gehad als ik nog langer doorgelopen was. Tevens was de bevalling heel lastig met een lichaam wat al weken niet meewerkte en ik ben zeker van mening dat als ik had gewacht dat het via een keizersnede had gemoeten. Dus ik heb hiervan geleerd dat het soms echt beter is. Niet omdat er echt gevaar was maar omdat ik mijn lichaam zo aan het verpesten was dat ik wellicht de rest van mn leven met pijn zou kunnen lopen. Op dit moment nog steeds erg veel pijn maar uiteindelijk kon ik eigenlijk niet anders dan voor mijn lichaam kiezen wetende dat 38 weken echt prima is om een babytje ter wereld te brengen. En over de inleiding zelf, ik hoor helaas bij 1 vd horrorverhalen en zal dit niet snel/nooit meer vergeten. Desondanks een gezonde/mooie/tevreden dochter op de wereld gezet

egnie
afbeelding van egnie
26 jan 2017 - 13:33

Als er medisch gezien niks is wat gevaar voor moeder of kind is dan ben ik van mening dat je de natuur zijn gang moet laten gaan. De bevalling wordt op gang gebracht door de baby, dus waneer hij of zij er klaar voor is. Ik vind het inleiden dus alleen iets wat gedaan moet worden als er gevaar is voor gezondheid van 1 van beiden of allebei. Is dat niet het geval dan zou ik het zo lang mogelijk vol houden. 

Ik weet niet hoever je bent en of je al gekozen hebt voor inleiden, maar ik zou het dus niet doen. 

Wat je ook doet, ik wens je heel veel succes bij je bevalling!


EJL
afbeelding van EJL
24 jan 2017 - 08:57

Ik ben 2 weken geleden ingeleid.
Ik kreeg ook die keuze ivm bloeddruk en omdat de kleine 'te groot' werd.
Ik was blij dat het met de 38 weken mocht; vond het spannend me te melden en te weten wanneer we ''aan de slag zouden gaan''.. maar ergens gaf het ook wel weer een bepaalde rust. Zeker toen ik er eenmaal was.

Uiteindelijk via een ballonnetje ingeleid. Inbrengen was even vervelend maar daarna geen last van gehad.
Ik heb wel geluk gehad, ben binnen 24 uur bevallen en het schijnt dat het ook wel eens wat dagen kan duren.

Stel er zou een 2e komen en eerder inleiden zou besproken worden; ik heb niets wat me tegenhoud het niet te doen.

Sterkte!

Proudmom89_anon...
afbeelding van Proudmom89_anonymized
27 okt 2016 - 11:09

Hallo

Ik ben zelf 5 maanden geleden bevallen door inleiding en 6 jaar geleden ook... met mijn laatse zwangerschap was het ookan door mijn hevige bekken klachten... het was voor mij beide keren eng om te weten wanneer het moment daar is.. Maar ook weer zo opluchting.

Mijn ervaring met inleiden is heel goed vooral omdat de verzorgende die het overneemt samen met de verloskundige van het ziekenhuis je haarfijn uitleggen wat ze gaan doen en wat er gaat gebeuren en welke mogelijkheden er zijn.

Je moet dit natuurlijk zelf beslissen en doen wat jou gevoel zegt en je rustig maak. Maar ook als ik in jou schoenen zal staan zou ik voor deze inleiding gaan puur ook voor je bekken die ook na de bevalling nog een lange weg hebben te gaan en je het nu al aangeeft het met de dag alleen erger wordt....

Heel veel succes in ieder geval.. en zet hem op met de bevalling! En geniet natuurlijk van je kleine wonder en de kraamperiode!

cherylzwijnen
afbeelding van cherylzwijnen
27 okt 2016 - 10:33

Ja dat klopt, iedere bevalling is natuurlijk anders en je weet sowieso van te voren niet hoe het zal gaan. Iets in mij vind het denk ik lastig te weten wanneer het gaat gebeuren.

Ik denk dat ik de gynaecoloog straks ga bellen en er inderdaad maar voor moet gaan!

Hartstikke bedankt voor je reactie!

Hennetje1988
afbeelding van Hennetje1988
26 okt 2016 - 10:25

Ik ben ingeleid ivm zwangerschaps diabetes. Ik vond het helemaal niet erg. Het enige afwachten is of de eerste behandeling direct aanslaat (dus of je binnen 24 uur ontsluiting en vliezen gebroken hebt). Dit gebeurde bij mij wel maar is geen garantie. Over bevallen zelf zijn ook horror verhalen, dat heeft je ook niet weerhouden.

Als je zoveel pijn hebt en je vk stelt dit voor, zou ik goed naar haar advies luisteren.

Jij moet uiteindelijk de beslissing maken, ik en je vk kunnen alleen adviseren. In jou geval, zou ik persoonlijk er voor gaan.

Succes met het nemen van een beslissing en alvast gefeliciteerd met het nieuwe wereldwonder <3