Inleiden of keizersnee na eerdere keizersnee

4 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
Eline08
afbeelding van Eline08
12 jan 2017 - 10:54
Inleiden of keizersnee na eerdere keizersnee

Hallo Allemaal,

Vandaag ben ik 41+1dag zwanger. Ik heb 4 jaar geleden een spoedkeizersnede gehad ivm. het niet verder vorderen van ontsluiting na 5cm, met een groot meisje die tevens lag als sterrenkijker. 

Nu was ik gisteren bij de arts-ass gyneacologie en die vroeg bij binnenkomst meteen: Wat gaan we doen? Wil je inleiden of een keizersnee? Ik was een beetje overdonderd door deze vraag, mede omdat ik het heel graag ' natuurlijk' wil doen. Nu vertelde ze dat elke dag langer dan 41weken, de kans afneemt dat de baby uit zich zelf gaat komen, en dat de baby het elke dag moeilijker kan krijgen. Deze tekenen zijn niet altijd te ontdekken door hartfilmpje, bloeddruk mama etc. Dit maakte mij wel aan het schrikken. Ze wil ivm. keizersnede in de voorgeschiedenis niet strippen en liever niet inleiden. Ze vertelde dat ik bij inleiden nog 40% kans heb, dat ik alsnog een spoedkeizersnee moet.  Ik proefde door de zinnen heen, dat ze daarom liever weer een keizersnee willen doen.

Nu voelt een keizersnee voor mij persoonlijk een beetje als falen. Ik wil dat ook eens natuurlijke proces van bevallen ook eens meemaken. Daarbij schijnt het dat je sneller weer op de been bent, en dat is wel mooi meegenomen aangezien ik nog een meisje hier heb rondlopen.

Zijn er hier vrouwen die hier ervaring mee hebben? Ik zou graag jullie ervaring/advies/tips horen! Zo hoop ik een beslissing te kunnen nemen.

Groetjes

 

Breon
afbeelding van Breon
12 jan 2017 - 14:47

Ik heb geen ervaring met een tweede bevalling/keizersnee, slechts 1 zwangerschap achter de rug met spoedkeizersnede. Ik kan je dus geen advies geven en heb ook geen mening over de specifieke kwestie. Doe wat goed voelt voor je kindje. Ik reageer alleen even om te zeggen dat een keizersnede net zo goed een 'echte' bevalling is. Het maakt je geen minder goede moeder, je kindje zal net zo veel van je houden en het is minstens zo hard werken en de nasleep is vaak veel heftiger en het is zeker geen falen. Mocht het toch een keizersnede worden om welke reden dan ook, vergeet dat dan niet. Je hebt niet gefaald!

andr
afbeelding van andr
12 jan 2017 - 13:19

Oja en nog 40% kans na inleiden op een spoedkeizersnee. Is dat niet altijd? Vorige keer lag je kindje verkeerd. Een sterrenkijker duwt met het hoofdje niet mee op de de ontsluitingsspier ofzo is mij toen verteld. Dus als je kindje nu goed ligt moet dat niet uitmaken. Eigenlijk beval je dan gewoon weer voor de eerste keer en hoe dat zal gaan is gewoon afwachten. Kan je niet vergelijken met vorige bevalling

andr
afbeelding van andr
12 jan 2017 - 13:15

Ha, ik ben bij de eerste ook bevallen middels een spoedkeizersnee. Kwam ook niet verder dan 5 cm en was een sterrenkijker. De 2e op natuurlijke manier bevallen. Bij mij wilden ze echt niet zomaar voor een keizersnee gaan. Terwijl ik tijdens het bevallen daar op den duur wel om vroeg (duurde ruim 20 uur) wanneer willen ze de keisersnee doen dan? Je bent nu toch al ruim 41 weken? Kan je het niet nog een paar dagen aanzien? Je moet wel proberen om het niet als falen te zien. Je lichaam/jij heb 9 maanden heel goed voor dit kindje gezorgd alles doorstaan alleen het kindje zelf op de wereld zetten is voor jou misschien lastig. Hoorde pas iemand zeggen: ik ben niet zo goed in bevallen... phoe dacht ik, wat heerlijk als je dat gewoon zo accepteerd! Persoonlijk denk ik wel dat het echt een verschil is of je een spoedkeizersnee hebt of een geplande keizersnee. Voor het verwerken maar ook bij een spoed ben je vaak ook al een tijd bezig geweest met bevallen. Dus heb je het eigenlijk dubbel.