Inleiden? Geplande keizersnede? Ervaringen??

14 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
stralende_mama
afbeelding van stralende_mama
12 jan 2015 - 12:04
Inleiden? Geplande keizersnede? Ervaringen??

Dames, ik ben dik 1,5 jaar geleden bevallen met een onverwachte keizersnede. Na een heel hevig begine van de bevalling en zeer snelle ontsluiting (9cm in 1 uur!) liep de boel vast. Heel veel rugpijn. Bleek later een sterrenkijker te zijn die de draai niet kon maken. Had een deukje in zijn hoofd door mijn stuitje (=au!). Dus geëindigd in een keizersnede. Waarschijnlijk combinatie van groot hoofd en nauw bekken dat het niet pastte. Nu weer 28 weken zwanger van de 2e. Ik moet nu bij week of 31 over naar de gynaecoloog om de opties te bespreken en extra groeiecho's te maken. Misschien inleiden? Misschien geplande keizersnede? Best spannend allemaal, helemaal na zo'n vreselijk heftige eerste bevalling.. Hebben andere meiden hier ervaring mee? En welke optie is het toen geworden en waarom??

stralende_mama
afbeelding van stralende_mama
27 mei 2015 - 21:25

Ondertussen ben ik bevallen, zo'n 8 weken geleden. het was ene geplande keizersnede, maar die heb ik op 2 dagen na niet gehaald. Begon spontaan. Binnen een uur volledige ontsluiting. Maar weer sterrenkijker en weer keizersnede. Uiteindelijk prima gegaan. Wel erg onhandig dat ik 6 weken mijn zoontje niet mocht tillen. Herstel ging gelukkig (weer) snel en soepel.

andr
afbeelding van andr
25 mei 2015 - 20:58

3 weken terug bevallen van een gezonde dochter! Ze is op de natuurlijke manier geboren. Ik zag er erg tegenop omdat de eerste met een keizersnede geboren is. En dat allemaal wat heftig gevonden heb. Nu is alles goed gegaan. Alleen duurde de bevalling ruim 20 uur. Dat dan weer wel.

femkeismaria_an...
afbeelding van femkeismaria_anonymized
18 mrt 2015 - 10:23

Je hebt gelijk dat je tijdens je bevalling vaak afhankelijk bent van wie er dienst heeft. Vooral 's avonds en in het weekend. Gelukkig had de gyn waar ik altijd op controle ging ook dienst bij mijn tweede bevalling. Bij mijn derde bevalling was er geeneens een gyn bij. Die bevalling is door de VK van het ziekenuis gedaan.

Goed dat je voor de controles naar een andere gyn gaat. Hopelijk vind je nu wel één die al je vragen kan beantwoorden en onduidelijkheden en onzekerheden kan wegnemen. Ik weet ook niet precies of je kunt kiezen voor een keizersnede of inleiding. Bij mij was dat gelukkig niet aan de orde omdat het spontaan begon. Ik was toen ook heel onzeker over het kunnen van mijn eigen lijf. Na een keizersnede knaagt er ergens diep van binnen een gevoel dat je lichaam gefaalt heeft. Dus bij mijn tweede bevalling was ik ook echt super onzeker. Ik ging er ook echt zo in met het idee dat het wel weer in een keizersnede zou kunnen eindigen. Gelukkig kon ik daar toen met mijn gyn goed over praten. Dat heeft mij wel geholpen om uiteindelijk toch weer wat vertrouwen in mijn lichaam terug te krijgen. Hopelijk gaat dat bij jou ook goedkomen bij een nadere gyn!

andr
afbeelding van andr
17 mrt 2015 - 19:37

Dank voor je verhaal. Bij de b​evalling kan je toch niet een andere gyn kiezen? Dan is het toch net wie er dienst heeft? Of zie ik dat verkeerd? Ik vraag nu steeds als ik een afspraak ga maken voor controle wie ik heb, want deze gyn liever niet meer. Al geloof ik heus wel dat ze kundig is. Als de bevalling niet spontaan begint, kan je dan kiezen voor gelijk een keizersnee ipv inleiden? Vorige keer is het ook spontaan begonnen, dus ga et maar gewoon vanyit dat dat nu weer zo is, alleen het verloop is afwachten. Ik hoop alles bij een volgende controle wel te kunnen bespreken. Ga liever ook met meer duidelijkheid de bevalling beginnen

femkeismaria_an...
afbeelding van femkeismaria_anonymized
17 mrt 2015 - 15:14

Inleiden na een keizersnede kan zeker wel andr. Maar bij een inleiding na een keizersnede is er extra risico op complicaties. De weeën zijn krachtiger dan bij een normale bevalling. Er komt dan toch extra kracht op de baarmoeder. Een natuurlijk begin van de bevalling heeft dus de voorkeur. Dit is mij verteld door mijn gynaecoloog tijdens mijn tweede zwangerschap.

Mijn eerste is na een inleiding bij 42 weken uiteindelijk geboren met een keizersnede. Bij de tweede was ik weer overtijd. Dus er was toen weer sprake van een mogelijke inleiding. Uiteindlijk kwam het gelukkig vanzelf op gang.

Maar een ex-collega van mij had bij haar eerste een keizersnede gehad. Bij de tweede is ze ingeleid omdat ze overtijd was. Uiteindelijk is is dit toen geëindigd in een tweede keizersnede. Achteraf maar goed ook, want haar litteken was aan de binnenkant van haar baarmoeder open gegaan. Als ze de bevalling doorgezet hadden, had ze het waarschijnlijk niet overleefd. Dat is dus één van de complicaties die kan optreden bij inleiding na een eerdere keizersnede.

Hopen dus dat het bij jou weer op de natuurlijke manier begint andr. Als het dan deze keer geen sterrenkijker is de kans groter dat je nu wel natuurlijk kunt bevallen. Mijn tweede en derde zijn ook via een normale bevalling ter wereld gekomen.

Voordeel was dat ze bij de tweede ook erg makkelijk waren met pijnbestrijding. Dus toen het kon heb ik meteen een ruggenprik laten zetten. Ik was niet van plan al pijn voor niets te doorstaan. Stel dat het weer in een keizersnede zou eindigen.

MIjn tip is dan ook, dat als je gynaecoloog je niet bevalt, zorg dat je een andere krijgt! Heb ik destijds ook gedaan. Bij mijn eerste had ik ook een nare gynaecoloog. Heel autoritair en luisterde totaal niet naar mij. Bij mijn tweede dus een andere gevraagd en gekregen. Die was gelukkig een stuk begripvoller en dus ook makkelijk met de pijnbestrijding. Het maakt echt zoveel uit wie er aan je bevallingsbed staat. Het is wel een heel intiem moment en daar wil je niet één of andere vervelende persoon bij hebben.

 

Pfff sorry voor mijn lange verhaal. Hopelijk heb je er iets aan wink

stralende_mama
afbeelding van stralende_mama
16 mrt 2015 - 13:03

Ja dat hoop ik ook...kom allemaal vast weer goed! In ieder geval binnen nu en een dikke 3 weken. Jeetje zo snel!!

andr
afbeelding van andr
16 mrt 2015 - 12:41

Wat vervelend zeg! Maar je hebt nu idd wel meer zicht op wanneer het allemaal gebeuren. Inleiden was geen optie, dat lees ik overal na een keizersnede. Die dingen zijn bij mij allemaal niet eens besproken. Beetje onzeker dus nog... hoop dat je over een tijdje een gezond kindje mag vasthouden.

stralende_mama
afbeelding van stralende_mama
16 mrt 2015 - 12:26

Hey!

Ja ondertussen weer veel gebeurd en veranderd. Ik heb zwangerschapsdiabetes ontwikkelt met insuline gebruik dus ik mag niet wachten tot 40 weken. Ik krijg een geplande keizersnede (datum zeg ik niet :) ), tenzij het eerder begint.
Inleiden vonden ze in verband met de vorige moeizame bevalling geen goede optie.
Wel gek om te weten wanneer je kindje geboren wordt, maar wel fijn dat je dan wat dingen vooruit kunt plannen. Helemaal als je al een peutertje hebt rondlopen!
We zullen zien! Ik ben nu bijna 37 weken, dus het einde is hoe dan ook in zicht..

Wel jammer dat deze beslissing zo bepalend is voor de toekomst. Mocht ik nog een kindje willen krijg ik dan hoogst waarschijnlijk weer diabetes en dus weer een keizersnede en dat is wel een hele beslissing...of je jezelf dat 3 keer aan wil doen. Dus misschien zijn we "gedwongen" het bij 2 te houden. Ik weet niet eens zeker of ik nog 1 zou willen hoor! Maar toch gek als je de keuze niet echt meer hebt...

andr
afbeelding van andr
14 mrt 2015 - 14:25

Ha stralende_mama,

​hoe gaat het nu met je? Al meer duidelijkheid over de komende bevalling? Je bent nu zo'n 36 weken? Ik herken mezelf zo in je verhaal! Ben nu 34 weken zwanger van de 2e. 1,5 jaar geleden bevallen van een dochtertje. Met spoedkeizersnee. Na 14 uur weeen 5 cm bleek ook een sterrekijker te zijn. Erg heftig ervaren. Deze week intake gehad bij de gyn, maar waar ik op een open gesprek gehoopt had, waarbij we konden vertellen waar ik 'bang' voor was e.d. Was dat helemaal niet aan de orde. Viel erg tegen. Werd alleen gezegd dat we het weer op de natuurlijke manier gaan proberen. Heel fijn natuurlijk, maar hebben niet echt iets kunnen vragen of bespreken. Zag juist wel uit naar dit gesprek zodat misschien meer vertrouwen zou krijgen. Hoop volgende week een positiever gesprek te kunnen hebben bij de controle. Hoe is het bij jou gegaan? Al iets meer vertrouwen over het verloop straks? Grts

annemarie84
afbeelding van annemarie84
25 feb 2015 - 10:46

2 feb bevallen van een gezonde zoon. Geboren bij 37 weken en 1 dag in het ziekenhuis doormiddel van inleiden. S'morgens 9 uur aan het infuus met hormonen, en 14.15 uur was onze zoon er. Het is erg snel gegaan. Heb veel last van rugweeën gehad. Hier kun je dus niets mee:-( Na die tijd erg veel last van naweeën gehad. Voor mij is een inleiding geen pretje geweest.

chantalsloot
afbeelding van chantalsloot
24 feb 2015 - 23:54

Ik ben ingeleid omdat ik al 2 dagen met gebroken vliezen liep, en toen bleek het de 2e dag ook nog groen te zijn. Het inleiden ging bij mij zo snel voor ik het wist was ze er al. Om half 12 sochtends werd ik ingeleid, om 3 uur had ik al 6 centimer. Toen kreeg ik een pompje tegen de pijn. Om 4 uur had ik er al 10 en mocht ik persen en om 16.51 is ze geboren. Geen naweeën gehad. Inleiden is voor mij dus heel erg meegevallen!

stralende_mama
afbeelding van stralende_mama
15 jan 2015 - 15:30

Werd mij door de verloskundige verteld dat inleiden niet altijd kan of zin heeft. Als bekken toch wat nauw is, kan het alsnog problemen geven. Omdat de eerste bevalling in mega-tempo ging ben ik ook een beetje bang voor inleiden. Zal geen pretje zijn! Maar in ieder geval kórt, maar krachtig ;-)
Half februari eerste afspraak bij de gynaecoloog, ben benieuwd!

jann-150559
afbeelding van jann-150559
14 jan 2015 - 22:49

hoii stralende_mama

ik ben een mama van 3 mooie kinderen mijn eerst was ook een trauma bevalling wat net als jou in een keizesnede eindigde ook sterrenkijkertje en navelstring 2 keer om het nekje. mijn 2e bevalling is ingeleid met een ballonetje (aanrader) is smiddags ingebracht en savonds toen die eruit viel had ik 3 cm ontsluiting heb die nacht heerlijk geslapen en de volgende morgen vliezen gebroken en ben gewoon bevallen van een dochter.dit omdat ik een te hoge bloeddruk had en zwangerschapsdiabeet was bij mijn 3e is het supersnel gegaan ben met 38 week opgenomen ook om diezelfde reden als bij de 2e en omdat ik goed ben bevallen bij de 2e werd ik eerder ingeleid en werdt er met tabletjes de baarmoedermond rijp gemaakt ik had er maar 3 nodig en ben die nacht nog bevallen van een zoontje

ik hoop je een beetje te hebben geholpen wink