Hoe ver over tijd..

3 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
MamaMe
afbeelding van MamaMe
2 aug 2009 - 14:33
Hoe ver over tijd..

Hoi allemaal!


Ik had een vraagje.


Twee jaar geleden ben ik precies met 42 weken zwangerschap bevallen van onze dochter. Een vlotte bevalling. Geen inleiding. Stond wel op de planning maar het ging toch allemaal vanzelf.


Aanstaande donderdag wordt ze 2.


Inmiddels ben ik 41,3 weken zwanger van de tweede en wordt ik woensdag (dag voor haar verjaardag) ingeleid met 41,6 weken. Eigenlijk wil ik helemaal niet ingeleid worden en hoop ik nog altijd op een natuurlijke bevalling.


Ik ga niet zelf aan de middeltjes en zo om het op te wekken.. het strippen had geen effect en de rest geloof ik niet zo in..


Mijn vraag aan jullie was dus, voor mama's met meerdere kindjes, de gene die overtijd waren en natuurlijk zijn bevallen.. was de tweede nog later en ook ingeleid of kwam de tweede eerder en natuurlijk..


Volgens mij is het namelijk zo dat als je van de eerste natuurlijk bent bevallen maar wel over tijd.. dan is de kans toch heeeel klein dat de tweede nog later dan 42 weken komt? Wil gewoon weten hoe m'n kanzen liggen


Groetjes Linda!

SNB
afbeelding van SNB
3 aug 2009 - 12:16

hallo linda,ik ben zelf bevallen met 41 weken en 5 dagen. ik zou met 41,4 gestript worden, maar dit hoefde gelukkig niet meer.


bij mij lag het er aan wanneer ik door zou naar de gyn, ik zou op een vrijdag 42 weken zijn, dan zou ik pas maandag erna naar de gyn, dus met 42+3, en dan een afsrpaak maken voor de inleiding.


maar dat was dus wel omdat ik op een vrijdag 42 weken was.


ik denk zelf dat je tweede gewoon donderdag komt, lekker op de verjaardag van je eerste LOLsterkte in elk geval!

Groeten,

Saskia


<
LBrouwer
afbeelding van LBrouwer
3 aug 2009 - 12:08

Hallo Linda,


Ik heb er zelf geen ervaring mee, met overtijd lopen. Mijn beide zwangerschappen kwamen spontaan en snel bij 38,5 en 38,3 weken...


Maar als je echt niet ingeleid wilt worden kan je toch nog wel even afwachten of is er een indicatie dat je kindje het moeilijk heeft/krijgt door bijv grootte, minder vruchtwater of iets anders??


Bij twijfel anders even bellen met de gyn/vk waar je onder controle staat.


Veel succes en ik hoop voor je op een spontane bevalling. En geniet lekker van de kraamperiode. Alsvast gefeliciteed met jullie eerste..