Hoe hebben jullie de bevalling ervaren ?

3 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
cis-19-05-81
afbeelding van cis-19-05-81
17 apr 2015 - 18:48
Hoe hebben jullie de bevalling ervaren ?

Hoi hoi, Ik ben 20 februari 2015 jonge trotse moeder geworden van onze eerste kindje Ik was uitgerekend op 2 april 2015 ons zoontje is dus 6 weken te vroeg ik beviel met mijn 34ste week gelukkig gaat alles goed maar vond het wel erg spannend want ja je hoopt dat alles goed blijft gaan ( heb met 9 weekjes een miskraam gehad dus dan hoop dat nu zeker alles wel goed gaat ) Het is en blijft een bijzonder wonder dat zo klein mensen in je buik groeit.

De bevalling heeft totaal 6 uur geduurd ik werd smorgens heel vroeg wakker ging naar de wc had zins nachten van om het uur wakker worden eens een nacht wel lang doorgeslapen dat vond ik al een feest opzich even bij tanken ....... eenmaal naar wc geweest werd mijn onderbroek nat dacht dat wel klaar was met plassen maar nog beetje los liet schone broek aangedaan weer gaan slapen uurtje later weer naar wc toen bleef ik plassen ik dacht heb geen controle over mijn blaas ik maar even verloskundige gebeld ze zij ik denk dat je vliezen zijn gebroken ze zij ik kom naar je toe. eenmaal bij ons thuis heeft ze even gekeken maar wou het door het ziekenhuis bevestig hebben. ik had amersfoort als ziekenhuis opgeven maar die was vol op de afdeling ik kon uit 2 anderen dan kiezen en heb utrecht gekozen.

Eenmaal bij ziekenhuis onderzoekjes gehad. bleek idd dat me vliezen waren gebroken moest in het ziekenhuis blijven en mog niks doen dan bed liggen einde vd dag kreeg ik steeds meer pijn kreeg hart filmpjes en dan erweer af en dat ging een paar x zo die dag rond een uur of elf savonds zei verpleger ik moest gaan slapen kreeg slaap pil want moest energie opbouwen ......... ik wou eerst slaap pil niet omdat ik bang was de bevalling dan niet zo voelen opkomen. ze zijden dat voel je wel en wordt echt wel wakker uur later lach ik nog niet te slapen kreeg steeds meer pijn uit eindelijk ben ik half 2 naar bevallings kamer gebracht ruggenprik gehad ( vond ik erg pijnlijk met inbrengen .... per persoon natuurlijk verschillend) het heeft me wel verlichting gegeven en me vriend heeft me geholpen bijdeze keus omdat het ook de eerste optie was van het ziekenhuis maar was zo bang dat ik er daarna last mee zou krijgen aangezien me rug al zwak is maar voor de pijn ben ik blij het gehad heb neemt niet alles weg maar wel een heel groot deel. ik wel hulp gehad met vacium pomp omdat het anders te lang voor ons mannetje zou duren en aangaf het niet meer erg fijn in de buik had ik ben blij ze dat zo gedaan hebben ik mog hem wel even vast houden daarna werdt hij in confusche gedaan zuurstof hoefde niet maar hij was te klein onze kleine man was erg sterk en deed alles heel snel zelf dus mog er ook snel weer uit een week later overgeplaatst naar amersfoort omdat utrecht meer voor hele zieke kindjes is uit eindelijk heeft hij daar ook een weekje gelegen en mog met 36 weekjes naar huis omdat het zo ontzetten goed ging zo blij ben je dan als ouder want niks aan om je kleintje telkens achter te moeten laten ook al is het voor zijn best wil eenmaal thuis kregen we zelf ook meer rust

Mijn herstel ging langzaam naar bevalling kon ik niet plassen kreeg plas zak die moest ik 4 dagen uit eindelijk omdat ik de dag na de bevalling nog steeds niet kon plassen moest met dan ding naar huis geen pretje 1 dag thuis zo beroerd bleek ik blaasonstekking te hebben dus antibiotica lopen lukte me niet pas de 2 week nu loop ik 2 maandjes verder nog te keutelen met lopen omdat me schaambeen niet goed zat daar inmiddels fysio voor. alles bij elkaar vond ik het toch best pittig maar voor me klein man zorgen gaat goed heb een fijn ritme en rust momenten voor mezelf geef aandacht aan ons kindje maar kan in de andere tijden ook iets leuks voor mezelf doen tot ontspanning knutselen sieraden maken kaartjes ontwerpen die mensen online via mijn kaarten webshop kunnen bestellen. wel vond ik het een bijzondere ervaring en kijk er ook zeker met mooie momenten op terug en we hebben een mooi wondertje :-)

klaproosje28
afbeelding van klaproosje28
1 mei 2015 - 22:05

Ik ben op 27 januarie bevallen van ons dochtertje lize de weeën begonnen snachts en werden langzaam steeds iets zwaarder .. Ik ben zolang mogelijk thuis gebleven met de Laaste paar centimeter ontsluiting moest ik na het ziekenhuis . De Laaste uurtjes werden steeds zwaarder de weeën werden op het laast wel pijnlijk ! Je weet op zo n moment niet waar je het zoeken moet ! Op een gegeven moment mocht ik dus persen bleek achteraf dat ik al veel eerder kon persen ik pufte ze weg die pers weeeen :) helemaal niet door gehad maar daardoor werd er wel Eem controle gedaan bij lize omdat als je puft de hartslag van je kleintje even daalt maar dat moet vrijwel meteen weer bij trekken , bij mij duurde dat iets te lang dus daarom werd er een controle gedaan bij lize ! Erg spannend moment voor ons . Werd me ook verteld dat ze na een bepaalde tijd weer gingen checken en eventueel in moeten grijpen :( dat zorgde er echt voor dat ik alles op alles zette om lize geboren te laten worden erg spannend maar daar kwam ze . Het gelukkigste moment in me leven :) 

 

ah_d-993212
afbeelding van ah_d-993212
29 apr 2015 - 14:50

Proficiat met de geboorte van jullie wondertje :)

Ons kleintje werd verwacht op 19 april. Daar dacht ze echter anders over. Op de koffie bij familie in Brabant voelde ik opeens wat lopen. Snel naar de wc, ja hoor, vliezen waren gebroken. Toen naar huis maar er gebeurde verder niks. Om 16:00 uur begonnen m'n weeën en om 19:01 uur is ze thuis geboren zonder hulpmiddelen.

Behoorlijk snel voor een eerste zwangerschap en bevalling.

Geen last van naweeën of iets dergelijks gehad gelukkig! 

Ik had me geen mooiere bevalling kunnen voorstellen!