Het lijkt alsof mijn hoofd de weeën laten stoppen.. iemand ervaring mee?

2 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
dais-82830
afbeelding van dais-82830
22 jan 2017 - 08:44
Het lijkt alsof mijn hoofd de weeën laten stoppen.. iemand ervaring mee?

Hi iedereen,

Ik ben inmiddels 40 weken zwanger en al tot drie keer toe met weeën gelopen om de 2/3 min. De laatste keer zelfs 7,5 uur. En toen.. stopte het gewoon. Dat was al een eerder gebeurd, maar ik ging er toen maar vanuit dat dat voorweeën waren.  

Elke keer aan het ctg kreeg ik een gevoel van 'inbreuk op een intiem moment'. Zo een gevoel van totaal naakt te zijn en kwetsbaar en je dan ineens helemaal niet meer relaxed te voelen. Ik ben heel bang dat er in het ziekenhuis snel medisch wordt ingegrepen en dat is iets dat ik absoluut niet wil. Toen de arts kwam concentreerde ik me op haar verhaal en zuchte ik beheerst de pijn weg. Ze zei letterlijk: " nou, als ik dat zo zie zie ik nu noet een vrouw die de weeën echtmoet weg puffen.." WTF!! Ik vond dat zó onaardig. Alsof ik voor mn lol al een half uur aan ctg bergen aan het wegpuffen was. Ik voelde aan alles in mij dat ik er gewoon enorm gefrustreerd van raakte ik en alleen nog maar naar huis wilde. De komende twee uur is het allemaal nog niet gestopt maar na wat rust zette het toch weer door. Ik had nog geen ontsluiting. Na twee uir tweede keer toucheren nog niks en is álles gelijk gestopt. 

Ze wilde me houden om te laten slapen met een pethidine prik. Maar dat vond ik zó onzinnig. Als het er niet is is het er toch gewoon niet. Inmiddels voel ik elke dag dat het voorwerk sterker wordt en meer pijn gaat doen. Zodra er dan iets van regelmaat in komt en ik me probeer te ontspannen en te concentreren op de pijnn stopt het. Ik begrijp er echt niks van. Het stopt gewoon elke keer als ik me bewust concentreer op de wee. En dat uitschakelen.. hoe dan?? En hoe komt het? Ik ben zo bang dat mijn lichaam niet uit zichzelf kan bevallen ofzo.. dat de weeën nooit sterker worden of goed doorzetten om voor ontsluiting te zorgen. Inmiddels ben ik zó onzeker dat ik eigenlijk gewoon bang ben elke dag dat het begint én weer stopt. Is er iemand die een zelfde soort ervaring heeft?? Ik wordt gek van de onzekerheid die me overspoeld. Ik heb een dochter van 6 die zwangerschap is met41.1 ingeleid ivm weinig vrichtwater. De dag van de inleiding toch vanzelf begonnen maar wel vrij snel aan infuus met opwekkers. Heb dus geen idee ook of mijn lichaam dit zelf zou kunnen. 

Help frown

 

charlotlaura
afbeelding van charlotlaura
23 jan 2017 - 09:39

Hi!
Wat rot dat je nu zo'n onduidelijkheid hebt, het lijkt mij ontzettend vermoeiend om steeds weer weeën te hebben die daarna weer wegvallen (zeker als je er onaardige opmerkingen bij krijgt). Ik herken een beetje je verhaal, ik ben twee keer bevallen en steeds stokte de weeën of de ontsluiting. Uiteindelijk bleek ik gewoon te moeten ontspannen en dan zette het wel door, maar ja, makkelijk gezegd dan gedaan. Ik hoop dat je je nu een beetje kan afleiden en kan ontspannen, lekker douchen of onzinnige tv kijken als je de volgende keer weeën krijgt. Niet teveel bang worden en piekeren, dan zet het vast snel door! Heel veel succes nu met de laatste loodjes!!!