Groot kind!

8 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
kirsten83
afbeelding van kirsten83
2 mei 2012 - 19:43
Groot kind!

Op 24 maart ben ik bevallen van onze zoon Dean, hij woog maar liefst 4870 gram en was 57 cm. Een flinke vent dus!

Met 40 weken zwangerschap was ik het al helemaal zat. Ik had erg veel rugklachten en sliep bijna niet van de pijn. Pas met 41 weken en 2 dagen kon de verloskundige beginnen met strippen maar helaas hielp dit niks. Met 41 weken en 6 dagen moest ik voor controle naar het ziekenhuis en ook daar wilde ze nog niet ingrijpen.

Op de dag dat ik 42 weken zwanger was begonnen de weeën. De verloskundige kwam om 9 uur en toen had ik 3 cm. ontsluiting. Rond 11 uur gingen we naar het ziekenhuis en om 13 uur kwam de verloskundige weer kijken en had toen 5 cm ontsluiting. Uiteindelijk bleek dat het hoofdje niet goed genoeg wilde zakken dus het wilde niet echt vlotten. Er werd van alles uit de kast gehaald om het hoofdje naar beneden te krijgen (gaan staan,zitten op de baarkruk op mijn buik duwen) niks hielp en het was erg pijnlijk. Rond 18:00 was ik zo moe en had ik zoveel pijn dat het echt niet meer ging. Er werd een infuus ingebracht met weeënopwekkers en ik kreeg eindelijk iets tegen de pijn. Eindelijk daalde het hoofdje goed en mocht ik gaan persen. Na 14 minuten persen werd Dean geboren!

De verloskundige schrok van zijn gewicht en lengte en zei dat ze dit niet hadden ingeschat en als dit wel zo zou zijn dan hadden ze waarschijnlijk eerder ingegrepen.

Tot op de dag van vandaag ben ik erg trots op mijzelf dat ik via de natuurlijke weg heb kunnen bevallen van onze mooie man. Dean is nu 5,5 week en weegt bijna 6 kilo, het is een heel tevreden ventje en doet het super goed smiley

Zonnebloem123
afbeelding van Zonnebloem123
3 mei 2012 - 09:47

Ik voelde me ook snel erg goed, maar toch heb ik me lekker laten verzorgen door de kraamverzorgster hoor! Ik ben de eerste dagen lekker op bed gebleven.. ; )

 

kirsten83
afbeelding van kirsten83
3 mei 2012 - 09:35

Ja de placenta was idd erg groot! Zelf ben ik 1.80 en slank mijn vriend ook 1.80 en erg breed,dat zie ik in Dean ook terug. 3 dagen na de bevalling liep ik alweer op de markt en een week later bracht ik mijn dochter weer naar school!

Zonnebloem123
afbeelding van Zonnebloem123
3 mei 2012 - 09:14

@kirsten; Ja gek he?! Ik vind het nog steeds heel bijzonder, toen hij net geboren was waren de verpleegsters en de veloskundige aan het wedden hoeveel hij woog. Ze zaten er allemaal onder : ) Achteraf kijk ik wel erg goed terug op mijn bevalling. Ik heb het zonder pijnstilling gedaan en opzich ging het best vlot. Alleen het persen duurde wat langer.

Toch beangstigt het me ook wel. Ik zou graag nog een derde willen, maar ik ben erg bang dat dat kind dan nóg zwaarder word. Op een keizersnede zit ik niet echt te wachten, maar een gewone bevalling is ook een groot risico. 

De placenta was bij mij echt gigantisch groot, bij jou ook? Ook de reacties van mensen, als ze horen dat hij zo zwaar was. Best grappig, maar daardoor houdt het me bijna een jaar later nog wel bezig. 

@Gretha; Ik begrijp jou ook goed hoor! Voor jou heeft het hetzelfde gevoeld als bij ons. Ik denk ook dat een kind, zich aanpast aan de bouw van zijn/haar moeder. 

Gretha
afbeelding van Gretha
3 mei 2012 - 06:37

pfff knap hoor dat jullie zo'n bevalling hebben gehad!!

mijn bekken had al moeite met 6 pond... veel meer zou er niet door passen. en precies hetzelfde.. ze kon de draai niet maken dus is er idd echt uitgetrokken met vacuum en duwen op mn buik.. apart hoe dat kan verschillen

ik had wel een flinke knip en 6 hechtingen en was bont en blauw kon pas na 3 weken een beetje normaal lopen maa echt nog niet pijnvrij.. en dat met maar 6 pond....

is niet om te klagen ;) maar echt respect voor jullie en fijn dat het bij jullie goed ging ondanks gewicht. super!

Lilypie First Birthday tickers

kirsten83
afbeelding van kirsten83
2 mei 2012 - 23:04

Spintsje ik ben ook niet geknipt of gescheurd :-) ik moest wel een nachtje blijven omdat ze dean op suiker wilde testen.

wat een verhaal stefanie! Dean kon die bocht ook niet nemen, waren wat benauwde uurtjes. Ik was ook maar 13 kilo aangekomen daarom begrepen ze ook niet dat hij zo groot was! Mijn dochter was ook maar 7,5 pond.

Zonnebloem123
afbeelding van Zonnebloem123
2 mei 2012 - 22:39

Hier ook een mama van een zware baby. Vorig jaar ben ik bevallen van onze zoon van 5100 gram!!

Ook bij mij hadden ze van te voren niet ingeschat dat hij zo groot zou zijn. 7,5/8 pond zei de vk...

Ik heb de laatste 2 maanden erg veel last gehad van harde buiken, mijn lichaam wilde gewoon niet meer. Een week voor de uitgerekende datum, verloor ik wat vruchtwater. Ik bleek een klein scheurtje in mijn vliezen te hebben, maar de weeen bleven uit. 72 uur later zou ik ingeleid worden. Gelukkig begonnen de weeen een paar uur voordat ik me moest melden in het ziekenhuis vanzelf. In het ziekenhuis aangekomen had ik al 6cm ontsluiting. Enkele uren later had ik 10 cm ontsluiting en mocht ik gaan persen. Helaas ging dit niet zo voorspoedig. Onze zoon kon door zijn gewicht, de bocht onder het schaambeen door maar moeilijk maken. De gyneacoloog kwam eraan te pas en door een bepaalde handeling lukte dit uiteindelijk toch. Niet veel later werd zijn hoofdje geboren, maar zijn schouders bleven steken. Met 3 man werd er aan mijn zoontje getrokken en op mijn buik geduwd. Het leken wel uren, maar 30 seconden later werd hij toch geboren. Dit alles zonder hechtingen en/of scheurtjes!!

Onze zoon was behoorlijk blauw en 1 armpje hing slap langs zijn lijf. Een half uur later was hij al op de rontgenafdeling om een foto van zijn arm te maken. Gelukkig bleek hieruit dat er geen letsel was en enkele dagen later bewoog hij zijn arm alweer. 

Tot op de dag van vandaag is het onduidelijk waarom hij zo zwaar was. Mijn eerste woog nl 7,5 pond. Ook had ik geen suiker en was ik maar 14 kilo aangekomen. Mijn gyneacoloog vertelde dat het gewicht van mijn zoontje maar weinig voorkomt. Bij een eventuele volgende zwangerschap mag ik zelfs kiezen voor een keizersnede. Ik besef me maar al te goed dat het ook heel anders had kunnen aflopen. 

 

 

 

Ljochtsje
afbeelding van Ljochtsje
2 mei 2012 - 20:37

Gefeliciteerd met Dean! Fijn dat alles goed is afgelopen. En je mag inderdaad trots zijn op jezelf.

Een vriendin van me heeft ook zo'n grote baby gekregen. Die was ruim 10 pond. surpriseOok daar is het gelukkig goed afgelopen en hadden ze het gewicht nooit zo hoog ingeschat. Ze is thuis bevallen en niet eens ingeknipt/ingescheurd. Als ze wisten dat hij zo zwaar was had ze ook niet thuis mogen bevallen. 

Lilypie Third Birthday tickers