Geen herinnering aan mijn bevalling!

12 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
SharonChenaro
afbeelding van SharonChenaro
30 sep 2008 - 20:54
Geen herinnering aan mijn bevalling!

Hallo allemaal,


ik ben 25juli 2008 bevallen van een gezonde zoon. Mijn bevalling ging enorm SNEL. 21.00 zijn mijn vliezen gebroken. De kleine had in het vruchtwater gepoept, dus gingen we naar het ziekenhuis. Ik kwam daar 22.30 en om 00.36 is Chenaro geboren.


Het ging echt zooooo snel, waar ik ergens wel blij om ben vergeleken met van die drama bevallingen waar je wel eens over hoort.. maar aan de andere kant. ik weet bijna NIKS meer over de bevalling, zelfs niet echt meer iets over het moment dat ze mn zoontje bovenop me legden. Erg vreemd. Ik heb nu achteraf soms het idee alsof ik nog nooit een bevalling heb meegemaakt.


Wie kan zich hierin vinden?! Ik hoor graag jullie ervaringen hiermee!


Groetjes,

doompjuh
afbeelding van doompjuh
17 apr 2014 - 20:26

hoi,

ik herken jou verhaal een beetje.

ik lag nammelijk al 1,5 week in het ziekenhuis met zwangerschaps suiker en pre-eclampsie toen ze besloten dat het voor mij te gevaarlijk was om langer door  te lopen met deze zwangerschap.dus toen werd een dag later begonnen met pilletjes  en later op de dag weer 2 pilletjes  en savonds na het avond eten had ik al 3 cm  waarop ze besloten om mijn vliezen te breken  dat hebben ze om 19.45 gedaan  kwartiertje later de ruggeprik gekregen, ik was echter zo ziek dat het allemaal als een waas langs me heen is gegaan uit eindelijk is mijn zoontje om 23.06  geboren gezond en wel.  maar  heb het gevoel als of ik delen van de  bevalling mis sommige dingen  herhinner ik me goed maar veel ook niet of maar heel vaag .

wel een beetje  jammer ,

maar gelukkig is alles goed met mij en me zoontje .

groetjes  domenique

Laura mv Jens e...
afbeelding van Laura mv Jens en Julia
3 feb 2014 - 20:00

Hallo,

Mijn twee bevallingen gingen ook snel en waren opzich best pittig maar omdat het maar bijna 3 uur en 1 uur en 10 minuten duurde klaag ik nietcheeky Ik heb ook geluk gehad dat ik geen naweeen heb gehad.

14 januari 2014 ben ik bevallen van onze dochter Julia we waren om 15:00 in het ziekenhuis, 15:30 braken mij vliezen en om 16:40 is Julia geboren.

Ik wens iedereen zulke bevallingen toe

anja-785947
afbeelding van anja-785947
16 jan 2014 - 01:16

Hoi hoi

ik wil graag mijn verhaal doen 

ik was 6 dagen over tijd en liep al een paar weken met opbouwende rug en buik weeen maar deze zette steeds maar niet door op 25-8-2013 was ik uitgeput want had op de dag constant weeen maar ging ik slapen waren ze nar een uurtje op bed liggen weer weg

dus ik met me man naar de verloskundige en zij heeft me door verwezen naar het ziekenhuis voor controle en wat nu verder

ik had 2 keuzes

of naar huis en om 22.00 uur terug komen om slaap spuit te krijgen en ingeleid worden de dag er na

of blijven en onder toezicht en controle blijven en als nog een slaap spuit en inleiden de volgende dag

ik koos voor de 2 de optie die vond ik veiliger

mijn weeen eerder met de uren echt hevig

om 22.30 uur wilde ik gaan slapen en kreeg tegen 23.00 uur de spuit 

om 23.10 sliep ik als een blok beton tot t moment dat ik ons kindje nog even voelde bewegen en er iets knapte

dacht zal wel en bij het verliggen voelde ik dat me vliezen waren gebroken dit was om 0.15 uur zij mijn man

vansf moment weet ik alleen dat ik paar keer onder de douch heb gestaan

en ik paniek aanvallen heb gehad

me moeder was er bij zelfs dat wist ik niet mijn man vertelde me dat ik dat graag wilde

om 7.30 uur weet ik dat ik aan het persen was dit tot 7.45 uur bewust mee gemaakt 

en om 8.08 uur was onze zoon ter wereld en lag hij op me borst

het moment van navelstreng door knippen wert ik niet meer

en me kraam hulp zij al volgens de papieren had je een heftige en zware bevalling omdat t een sterren kijkertje was

nou weet amper wat 

soms vind ik t moeilijk maar gelukkig had ik wel dat ik me bewust was dat onze zoon op mijn borst werd gelegd en dat maakt een hoop goed

 

maar zijn er meer vrouwen met zoon soort verhaal 

Gr ikkie

 

prisjuh1986
afbeelding van prisjuh1986
9 dec 2008 - 11:02

Hallo,


Nou ik weet het het nog al tegoed. Maar bij mij ging het ook onwijs snel. Me vliezen braken ongveer 03.30uur in de ochtend. Nou wij VK bellen, nou dat deed wel uren voor mij, had namelijk al de persdrang. Maar gelukkig was de VK in ongveer een kwartiertje. Nou ze ging voelen hoeveel ontsluiting ik had. Dat deed pijn! En toen zei de VK je moet met spoed naar het ziekenhuis. Want ze zat in een stuitligging. Nou ik had al de persdrang nou en dat was echt moeilijk om het in te houden, en de VK en bleef maar zeggen puffen. Haha. Nou in de ziekenhuis stonden ze klaar, met de rolstoel. Terwijl ik nog genees kon zitten. Nou ik kreeg een prik bij me boven been, Ging 2 a 3 keer persen en toen kwam onze Melissa eruit om 04.51uur. En een minuut later kwam me placenta eruit. Beter konden we niet hebben.Groetjes, Priscilla

Boefjes.nu
afbeelding van Boefjes.nu
10 nov 2008 - 10:56

hallo allemaal..

Ik ben jaloers als ik dit lees zeg..behalve het niet herrineren dan.
Bij mijn eerste duurde het 48 uur, eerst 18,5 uur weeen daarna snel nar het ziekenhuis omdat het niet door zette daar aan het infuus en allemaal rommel een weeen storm ertussen door die ik niet op kon pakken en toen ik wilde persen mocht het niet eens terwijl ik toch voledige ontsluiting had na een uur volop persen kwam ze eindelijk tevoorschijn ook al was ze 2920gr en 47cm..ik had er flink moeite mee..haha, ik weet eigelijk ook niet echt meer hoe het ging maar als ik naar de foto's kijk dan was ik behoorlijk kapot.
Ik was zelfs helemaal blauw van bloeduitstortingen en nog een week erna spierpijn..kon mijn eigen kindje niet eens vastpakken

Bij de 2de heb ik 4 dagen in de weeen gezeten
Maandag naar ziekenhuis voor gel, dinsdag werd het iets meer gel en woensdag nog ietsje meer..het deed niks alleen weeen veroorzaken de hele dag lang..
donderdag kregen we een vrije dag, en vrjdag weer verder.
ik werd aan het infuus met weer rommel gelegd (11:00)en de weeen duurde weer de hele dag, en steeds een beetje opschroeven totat het echt aankondigde (23:30)uiteindelijk is ze om 01:44 geboren..

zou ik een 3de krijgen dan hoop ik ook op zoon mooie bevalling als jullie hebben gehad, terwijl ik eigelijk niet eens meer een 3de zou willen alleen al om de bevallingen..maar je weet maar nooit..

groetjes mirjam

WWW.BOEFJES.NU voor leuke kinderkleding merk en geen merk, nieuw en 2de hands

Debje25
afbeelding van Debje25
29 okt 2008 - 18:06

ik heb ook pethidine gehad tijdens mn bevalling en was met de persweeen meteen geheel helder.. kreeg achteraf pas mee van mn partner dat ik delen had kunnen missen :S gelukkig geen last van gehad, maar begrijp best dat je t af en toe moeilijk vind als je je zo weinig herinnert..

pimetje
afbeelding van pimetje
7 okt 2008 - 15:35

Hey hey,

Ik kan me vd eerste bevalling het begin allemaal wel prima herinneren, tot dat ik tgv de hoge bloeddruk een eclapmsie aanval kreeg en met speod een keizersnee kreeg, weet ik allemaal niets van...

Bij de tweede weet ik ook niets, kreeg pethidine en tgv daarvan een ademhalingsstilstand, baby deed het ook niet meer in de buik en die hebben ze met grof geweld uit de buik gehaald, weet ik niets van...

Toch de wens voor een derde, maar zag als een berg op tegen de bevalling en die ging snelllll !!! Was er goed ziek van, maar weet alles !! 0.15u vliezen gebroken zonder weeen, moesten toch naar het zkh komen, want het zou snel kunnen gaan met een 3de; 0.45u daar ZONDER weeen en toen begon het; 1.15u Pim geboren; dus in 25 min !!! Nou, ik vond het prima !!

Afijn, ik heb niet veel moeite gehad dat de geboorte vd 2 meiden niet weet, heb wel geluk gehad dat ik het er zo goed heb afgebracht !! En zo denk ik maar en dat de tweede het ook zonder hersenschade het eraf heeft gebracht, terwijl ze levenloos uit mijn buik kwam !!

Het is zoals het is en ik kijk naar wat voor prachtigs ik nu heb !!

Doeiii

wilma71
afbeelding van wilma71
3 okt 2008 - 10:42

Van mijn eerste bevalling mis ik ook hele stukken. Die ging snel, maar misschien dat het meer komt door de pethidine injectie die ik heb gehad. Het is een bekend nadeel dat je je dan soms gewoon een deel niet herinnert.
De tweede keer wilde ik zo'n injectie liever niet. Ook die bevalling ging snel, maar ik kan me alles nog wel heel goed herinneren.


groetjes
Wilma

kathinka
afbeelding van kathinka
1 okt 2008 - 18:10

Hoi Sharon,

Ik heb ook 2 turbo bevalling mee gemaakt.

Van de eerste weet ik niet heel veel. Ja natuurlijk wel ongeveer hoe het ging. Maar ik vond achteraf niets pijnlijk. Ik heb echt de kraam week nodig gehad om een beetje tot mezelf te komen. Ik vond het wel heel fijn dat het zo snel ging.

De2e bevalling ging zo snel dat ik juist alles mee kreeg. Ik had al een paar dagen voor weeën de eerste dagen stopte ze nog wel maar de laatste dag niet meer. Heel irritant bleven de weeën op de 6 tot 8 minuten hangen en wel werden ze langzaam pijnlijker. Om 2 uur 's nachts kon ik niet meer op mijn bed blijven liggen omdat het serieus werd maar nog steeds zat er 7 min. tussen mijn weeën. Om ongeveer half 3 ging ik naar de wc om te plassen en toen begon het. Elke beweging die ik maakte veroorzaakte een wee. ik kon niet meer zitten staan liggen of lopen. Met het idee dat mijn man had mee gegeven dat zijn telefoon boven lag ben ik maar naar hem gaan bellen. Ik was alleen nog met weeën weg puffen bezig gelukkig was hij direct heel helder. Hij heeft het ziekenhuis en een taxi gebeld. Tussen mijn schoenen aantrekken door had ik weeën en voor ik naar de taxi kon lopen moest ik ook een wee weg puffen. In de taxi voelde ik Manuël naar beneden zakken en helemaal niet dekend dat ik in een taxi zat heb ik dat ook gemeld met de opmerking dat ik dacht dat het niet lang zou duren voor de kleine er was.

In het ziekenhuis bleek ik nog maar 5cm ontsluiting te hebben (was voor mij best een teleurstelling) niet wetende dat ik 15 min. later op volledige ontsluiting zou zitten. er zat 40 min. tussen mijn eerste serieuze wee en Manuël op mijn buik. Ik wist dat hij in de couveuse moest dus ik heb echt van hem genoten toen hij bij me lag. Misschien was ik daarom wel zo helder.

Groetjes Kathinka

Esther 6-3-2007 en Manuël 22-04-2008
www.kathinka1984.hyves.nl
titsia
afbeelding van titsia
30 sep 2008 - 21:46

hey hey


Ik ben 2x super snel bevallen bij de 1e in 2,5 uur tijd en de 2e in 3 uur en ik heb soms ook het gevoel dat ik die hele bevalling heb gemist. Confused Wat ik weet is wat mij achteraf is verteld LOL nou jah jammer dan heb me er nu wel bij neergelegd maar ik weet wel dat ik het 2x een hele heftige ervaring vond.


Bij julia vooral heb ik in het begin heel erg moeten wennen dat ze er ineens was en dat heeft wel 2 weken geduurd Embarrassed ik had steeds het idee dat ik aan het oppassen had kan er geen andere beschrijving voor geven.Marlala
afbeelding van Marlala
30 sep 2008 - 21:03

Hey hey


ik heb zelf niet zo'n korte bevalling gehad, maar m'n moeder daarentegen wel. Althans... ik (oudste) was er in een uurtje of 4, m'n broertje (middelste) uurtje of 2,5/3, maar de jongste was wel 't toppertje hoor. Vanaf de eerste wee tot de laatste zucht dat hij geboren werd: 3 kwartier...


Heb m'n moeder er ook wel eens over horen mopperen dat 't zo snel ging, maar misschien nog meer over de 2 dagen naweeen .