Ervaringen met inleiden?

13 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
jannekeva
afbeelding van jannekeva
23 sep 2010 - 11:30
Ervaringen met inleiden?

Hallo,

Ik ben vandaag 41 wk en 4 dgn zwanger. En word morgen, na een loodzware zwangerschap en 3 strippogingen, ingeleid. Ik had gisteren bij de laatste strippoging 2 cm ontsluiting, maar er gebeurt niet.
Ik heb het inleiden lang uitgesteld, maar nu word het toch wel tijd. Ze moet komen, want ik ben echt op.
Mijn eerste lag in stuit en na 8 uur weeën en 6cm ontsluiting met ks geboren. Niet te vergelijken dus.
Ik vind het inleiden erg spannend. Waarschijnlijk beginnen ze met breken van de vliezen. Dan zullen ze wel even afwachten of er wat komt en anders reken ik op een infuus.
Zijn er dames met tips en adviezen of gewoon een ervaring om te delen. Zodat ik mij een beetje kan voorbereiden.
Spullen die ik mee moet nemen? Hoe lang moesten jullie blijven en hoe was het de kleintjes? Hoe lang duurde het in totaal?

Alvast bedankt,
Janneke

Energie
afbeelding van Energie
23 dec 2010 - 12:08

Mijn vruchtwater was al gebroken toen ze begonnen met gel in te brengen. Eerst 's ochtends (uurtje na breken vliezen) en toen 's middags. Ongeveer 3 uur na de twee gelronde kreeg ik een weeenstorm en binnen 3 uur had ik mijn kleintje in mijn handen. Het inleiden is mij dus meegevallen.....

GROETJES ENERGIE
Dian
afbeelding van Dian
14 dec 2010 - 23:22

Het inleiden zelf valt reuze mee. Het is echter wel zo dat je baarmoedermond al verweekt moet zijn voordat je überhaupt kunt worden ingeleid.

Eerst wordt met behulp van een vetertje / gel je baarmoedermond verweekt. Zodra je (min.) 1 cm ontsluiting hebt, kunnen je vliezen worden gebroken. Daarna zal het infuus worden aangesloten. Het is echter niet mogelijk een infuus aan te sluiten op het moment dat je geen ontsluiting hebt, dan heeft het infuus geen zin.Nick's-mom
afbeelding van Anoniem
28 nov 2010 - 20:33

Fijn dat het, ondanks "de aanloopproblemen", allemaal mee is gevallen. En nu lekker genieten van je kleine meid! Gefeliciteerd!

DELETED_Nessie_...
afbeelding van DELETED_Nessie_anonymized
27 nov 2010 - 00:16

hoi


ik ben dinsdag 23 nov bevallen van een gezonde prachtige dochter .... het inleiden zelf is me reuze meegevallen .. de gel voor de tijd en de manier waarop dat gegaan is helaas niet .... inleiden zelf (vliezen breken en infuus) tot aan de geboorte duurde maar 3 uurtjes dus dat ging lekker snel ;)


sochtends half 10 is gel ingebracht en dat deed niets toen om 1600 uur weer en uiteindelijk gaf me dat om 20.00 3cm ontsluiting .. toen naar verloskamer gebracht maar om 2300 had ik nog steeds maar 3cm ... toen zei de vk ..sorry het is te druk je gaat terug naar je kamer en morgen gaan we inleiden ... en dat was de druppel op dat moment voor mij ... hoe moet ik nou de hele nacht weeen wegpuffen en dan morgen met frisse moed ingeleid worden?? ze wilde me spuit phededine geven om de nacht door te komen ... mn geluk is toen geweest dat er wisseling van dienst was en dat door de drukte van bevallingen er een gyn langs kwam om te helpen ... die zag me en zei nee hoor ik ga je meteen inleiden je g aat vanacht nog bevallen .... uiteindelijk dus om 00.00 vliezen gebroken waardoor ik meteen flinke weeen kreeg ,,, de vk vond het niet eens nodig om infuus in te brengen maar gyn wilde geen risicos nemen ... half uur later zat infuus erin en toen ging ik vrselijk snel 1.5uur tijd ging ik van 3 cm naar 6 maar toen kreeg ik al persweeen .. maar mocht niet mee persen dus maar puffen en puffen zat toen zomaar op 8 cm en toen mocht ik zachtjes mee drukken maar niet echt persen .. dat heb ik paar keer gedaan en toen stond het hoofdje al .. 1 flinke pers en daar was ze .. om 3,02 uur geboren


bedankt voor jullie reacties


xxx

Eev
afbeelding van Eev
26 nov 2010 - 22:33

Ik ben bij 40 wk en 4 dagen ingeleid(hoge onderdruk, iets eiwit in de urine). Ik zag er best wel tegen op omdat je eigenlijk altijd hoort dat inleiden een lange en zware bevallling tot gevolg heeft. Achteraf gezien is het bij mij heel vlot gegaan.


Ik kreeg om 8:30 gel ingebracht. Hele ochtend nog wat gewandeld door het ziekenhuis. Geen weeen. Om 11:30 1 cm ontsluiting en dus nog een x gel ingebracht. Er gebeurde nog vrij weinig. Af en toe een paar pijnlijke steekjes(weeen???) Om 14:30 nog maar 2 cm ontsluiting en het bleek dat mijn babietje zijn handje op zijn hoofdje had gelegd dus er werd besloten tot een infuus zodat het sneller zou gaan en hij meer ruimte kreeg om zijn handje weg te halen. Om 15:00 zat het infuus erin en kwamen de weeen ook meteen heel heftig. Om 15:30 was ik al total loss. KOn ze niet meer wegpuffen zo snel kwamen ze op elkaar. Gevraagd om pijnstilling en 2 prikken in mijn been gehad. Heerlijk! Daarna ben ik even een stukje kwijt . Tussen 17:00 en 17:30 de laatste 6 cm ontsluiting en om 17:30 mocht ik gaan persen. Ik was in 1 x weer helemaal bij en na 37 minuten persen was, ie er: ons zoontje!


Achteraf is het me dus meegevallen. Tuurlijk was het even heel heftig maar ik was er wel mooi in 3,5 uur klaar mee.


Maar goed......alle ervaringen met inleiden zijn anders maar dan weet je in elk geval dat het toch ook best vlot kan gaan.Succes!Nick's-mom
afbeelding van Anoniem
22 nov 2010 - 23:18

Hopelijk is het allemaal meegevallen en heb je een goede bevalling gehad met een wolk van een baby als resultaat. Laat je nog even weten hoe het jou (letterlijk) is bevallen?

DELETED_Nessie_...
afbeelding van DELETED_Nessie_anonymized
20 nov 2010 - 18:15

dank je wel idd ik moet het ook over me heen laten komen .. ben gewoon wat zenuwachtig denk ik omdat je nu gewoon weet wanneer het gaat gebeuren zeg maar ;)nicks mom .. dank je voor je reactie .......je link doet het helaas niet


veel liefs van mij

Nessie40502.7214467593
Nick's-mom
afbeelding van Anoniem
20 nov 2010 - 17:23

Ik ben bij de eerste ingeleid omdat ik inmiddels bijna 2 weken overtijd liep. Daarbij bleek meneer niet meer te groeien in mijn baarmoeder dus het was de hoogste tijd om hem te gaan halen.


Ik ben met een infuus ingeleid maar mijn baarmoedermond was al wel verweekt. Volgens mij is het juist als de boel nog potdicht zit zo dat ze eerst de gel gebruiken (die is om de baarmoedermond te verweken). Als de baarmoedermond week is, zullen ze eerst de vliezen gaan breken en daarna het infuus aansluiten om de weeen op te wekken.


Bij mijn zoontje werd ik rond 7:30 uur ingeleid met een infuus en om 15:33 uur was hij al geboren. Ik vond het allemaal wel meevallen en heb ook, zoals hierboven ook wel een paar keer staat wat morfine tegen de ergste pijn gehad.


Als je van tevoren al wat informatie wilt lezen, kun je bij www.nvog.nl een voorlichtingsfolder lezen over het inleiden van een bevalling. Ik hier de exacte link voor je waarbij je direct bij het juiste document uit komt: www.nvog.nl/Sites/Files/0000000094_het_inleiden_van_de_beval ling.pdf


Heel veel sterkte in ieder geval maandag en ik zou zeggen: Laat het over je heen komen. De horrorverhalen zijn altijd makkelijk terug te vinden op internet maar de verhalen waarbij het wel goed gaat, die staan er vaak niet op! Elke bevalling is weer anders, ook de bevalling die ingeleid wordt!

DELETED_Nessie_...
afbeelding van DELETED_Nessie_anonymized
16 nov 2010 - 17:56

ik wordt maandag ingeleid .. ben dan 37.2 weken zwanger .. inleiden heb ik wel ervaring mee alleen maar met gel .. dat was bij mn jongste voldoende om het op gang te brengen .. dit keer weet ik dus niet hoe het zal verlopen .. maar verwacht dus als de baarmoedermond nog pot dicht zit en niet rijp genoeg is allemaal dat het een infuus wordt .. ben best wel zenuwachtig omdat ik niet weet wat i k kan verwachten .. ik dacht altijd hoe vaker je bevallen al bent hoe korter het bij de volgende is .. maar lees zoveel verhalen op internet dat met inleiden het echt lang kan duren vaak langer dan 24 uur en daar zie ik best wel tegen op, en dat er meer kans is op complicaties .. nou ja moet maandag maar afwachten haha .. maar ervaringen zijn welkom ;)

DELETED_Joanne_...
afbeelding van DELETED_Joanne_anonymized
23 sep 2010 - 23:49

tja, heb bij de oudste nog ff infuus gehad omdat mn eigen weeën niet wilden, maar dat was al nadat vliezen meer dan een dag gebroken waren, en uiteindelijk bleek de kleine een infectie te hebben en trok hij het niet daardoor.

Neem idd iets mee om jezelf te vermaken, cd-tje vond ik ook fijn om naar te luisteren en je ligt waarschijnlijk veel zo niet alleen maar op je bed.
Als je mag rondlopen, zou ik dat zeker doen. Af en toe van houding veranderen bevordert de bevalling over het algemeen wel, evenals een paar keer de trap op en af lopen.

En als je in een storm terecht komt, moet je eisen dat er iemand bij je blijft, hetzij van de verpleging, hetzij de partner, die met je meepuft.

succes ermee!


Mcv
afbeelding van Mcv
23 sep 2010 - 23:24

Hoi,


Ik moest om acht uur in het ziekenhuis aanwezig zijn en toen hebben ze eerst uitgelegd wat ze gingen doen. Je word aangesloten op een ctg-apparaat en de baby kreeg er bij mij ook twee op zijn hoofd nadat ze de vliezen hadden gebroken.


Ze zijn bij mij ook begonnen met gel aan te brengen, hier heb ik verder niets van gevoeld. Ook geen weeenactiviteit of iets dergelijks. Vervolgens hebben ze mijn vliezen gebroken en het infuus aangezet. Dit was om ongeveer half een 'smiddags. We hebben de hele ochtend dus een beetje tv gekeken en gewenst dat we een dvdtje hadden meegenomen . Vanaf toen zijn de weeen eigenlijk wel rap op gang gekomen en een paar flinke weeenstormen gehad. Verder vond ik het wel goed te doen. Ik heb ook geen vergelijkingsmateriaal wat betreft een normale bevalling . Om zeven uur 'savonds had ik 10 centimeter ontsluiting en mocht ik mee gaan persen. Dit wilde niet echt vlotten en na anderhalf uur is mijn zoontje met behulp van een tang geboren. Wij moesten 24 uur blijven, maar dat had meer te maken met de tangverlossing dan met het inleiden.(worden ze misselijk van). Wij zijn dus op zondagmorgen naar het ziekenhuis gegaan en op maandag avond weer naar huis. Ik vond het persoonlijk geen drama om zo te bevallen. De volgende keer neem ik alleen iets mee om te lezen of zoals ik al zei, een dvdtje. En natuurlijk een lekker huispak ofzo zodat je niet de hele tijd in je pyjama rond loopt (dat vond ik tenminste fijner)


Heel veel succes morgen!!!

allmostmamma
afbeelding van allmostmamma
23 sep 2010 - 13:27

Hoi hoi!


Vervelend dat het niet gaat zoals gehoopt en dat je nu waarschijnlijk ingeleid wordt!


Ik ben 2x ingeleid. Bij de eerste omdat ik 42 weken was. Mijn baarmoedermond was nog niet rijp dus we begonnen met gel. daar kreeg ik al best weeen op en had ik na een paar uur 2 cm ontsluiting waardoor ze me vliezen konden breken. omdat de weeen niet erg krachtig waren hebben ze me aan het infuus gelegt. Ze hogen het infuus elk half uur op tot 7,5 geloof ik. waardoor je weeen steeds krachtiger worden. Ze zeggen dat weeen bij een inleiding wel scherper voelen als een natuurlijke bevalling maar ik ou het niet weten omdat ik niet kan vergelijken ben dus 2x ingeleid. Wel kreeg ik halverwege een morfine injectie om de scherpe kantjes van de weeen te halen en dit luchtte best op. Mijn zoon werd na 23 uur geboren gezond en een flinke knul. hij woog 10 pond bij de geboorte.


Mijn dochter nu 6 weken jong. is geboren na 38 weken en 6 dagen omdat mijn eerste zo groot was besloten ze me iets eerder in te leiden. Een beetje hetzelfde verhaal als bij mijn zoon alleen duurde het iets langer om mijn baarmodermond te rijpen. Ze hebben me 2 dagen gel gegeven en de 3e dag had ik eindelijk 2 cm zodat ze me vliezen konden breken en aan het nfuus kon. Toen is na 6 uur mijn dochter geboren. Ook dit keer heb ik een injectie met morfine gehad. dit beviel me ook weer goed.


Als je vragen hebt stel ze gerust!


succes! en sterkte morgen!