Ervaringen Doula

3 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
Anoniem
afbeelding van Anoniem
15 jul 2014 - 11:39
Ervaringen Doula

Hallo dames,

Ik benn  nu in mijn 33e week en de bevalling komt dichterbij. Het bevallen met een doula spreekt mij erg aan en ik ben benieuwd wie er ervaring mee heeft,

Lieve groet Kim

happ-241841
afbeelding van happ-241841
28 jul 2014 - 09:19

Hoi Kim,

Momenteel ben ik 39 + 2 weken zwanger en kan dus elk moment bevallen. Ik heb gekozen voor een doula, omdat ik alleenstaand ben en ik de vorige keer ben bevallen een vriendin erbij en ik vond dit erg prettig iemand die de speciale taak heeft om jou te coachen en verder niet gespannen of zenuwachtig is. Ook weet de doula echt hoe een bevalling verloopt en heeft ze tips en springt ze naar jouw behoefte in waar nodig. Van te voren heb ik een aantal gesprekken met de doula gehad dus ze weet ook hoe ik in elkaar steek. Mij lijkt het een fijne ervaring in elk geval. :)

AniquevM
afbeelding van AniquevM
16 jul 2014 - 09:03

Ik had al 3 kinderen gehad toen ik voor het eerst van een doula hoorde. Toen besefte ik dat bij nummer twee een drie mijn vriendin feitelijk mijn doula was geweest. Ze had foto's gemaakt, maar ook mijn vriend bijgestaan en zo. Het was fijn om er nog iemand bij te hebben en niet alles met zijn tweetjes te hoeven doen. Schat van een man hoor, maar hij wist soms ook geen variaties op "je doet het echt goed, lief!" meer. Bij de vierde heb ik bewust een doula erbij gevraagd en daar ben ik nog steeds heel blij mee. Die wist ook nog allerlei technieken om het prettiger te maken. En vooraf mijn ideeën op een rijtje zetten was ook heel fijn!

Dus ik zou het zeker aanraden! :)