eerste keizersnede gehad, kan je dan nu kiezen?

7 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
kell-995581
afbeelding van kell-995581
4 mei 2017 - 16:29
eerste keizersnede gehad, kan je dan nu kiezen?

Hoii!

Ik ben zwanger van mijn tweede kindje, bij de eerste heb ik een spoed keizersnede gehad.

Mochten jullie dan bij de tweede zwangerschap kiezen voor een keizersnede? 

Bij de eerste zwangerschap viel tijdens de bevalling steeds het hartje weg van mijn kindje. Daardoor hebben ze uiteindelijk ook ingegrepen.

Ík hoor graag jullie ervaringen, ik kom wel gewoon met 34 weken bij de gynacoloog te lopen.

stoeremama08
afbeelding van stoeremama08
31 okt 2018 - 20:18

Mijn eerste is een keizersnede geworden omdat ik het HELLP syndroom kreeg en omdat het in een stuit lag..

Mn 2e zwangerschap zou natuurlijk zijn maar net wat jij ook gehad heb.. kwam zn hartslag niet bij voor de volgende wee dus uit eindelijk ook een keizersnede..

En nu zwanger van de 3e en helaas geen keus want bij 2 keizersnedes is natuurlijk bevallen geen optie.. opzich kan ik er mee leven weet nu precies wat me te wachten staat.. aan de andere kant baal ik er van dat ik geen natuurlijke bevalling heb mee mogen maken.

Want ze raden je ook aan na 3 keizersnedes geen zwangerschap meer aan te gaan ivm de vele complicaties die er bij kunnen komen kijken

Maar als je echt natuurlijk wilt bevallen zou ik daar zeker voor gaan

Groetjes

kyra91
afbeelding van kyra91
18 jun 2018 - 13:17

Jouw verhaal klinkt heel bekend. Ik had bij de eerste ook een spoed keizersnee omdat de bevalling niet vorderde en doordat de hartslag van de kleine steeds daalde door de weeenopwekkers is er uiteindelijk besloten om een spoed keizersnee te doen. Bij de 2e zwangerschap wilde ik zooooo graag natuurlijk bevallen. Alles is nagekeken en in de gaten gehouden, uiteindelijk ben ik bij 38 weken ingeleid, wat de kans op een natuurlijke bevalling kleiner maakt, maar ik kan jullie met trots vertellen dat ik via de natuurlijke weg ben bevallen. 

Uiteraard was er sneller ingegrepen als er ook maar iets niet zou lukken, en toen ik hoorde dat ik 10 cm had begon ik te janken van geluk. Na 7 min persen was de 2e spruit er. Die inmiddels een week oud is. Dus mijn advies: als je het graag wil en het is verantwoord, zeker voor gaan!

Veel succes!

Piethw
afbeelding van Piethw
14 dec 2017 - 21:58

Ik had bij de eerste ook een keizersnee. Bij de tweede goed gemonitord tijdens bevalling, en had een natuurlijke bevalling. Hoewel pijnlijk vond ik dat veeeeeel fijner dan de keizersnee. Zeker met al een kleintje is het fijn dat je niet zo lang hoeft te herstellen. Nu zwanger van de derde. Als de bevalling te lang duurt, kan het weer een keizersnee worden, maar ik hoop op weer een vaginale bevalling.

pietermientje
afbeelding van pietermientje
22 jul 2017 - 10:17

Mijn eerste kindje is bijna drie jaar geleden ook geboren met een keizersnede, en mijn tweede verwachten we rond eind September.

Toevallig hebben we gister onze eerste afspraak gehad met de gynacoloog. Ik ging er zelf vanuit dat we zowieso voor een natuurlijke bevalling zouden gaan, maar toen ik gisteren mijn zorgen uitsprak over de bevalling na de eerdere keizersnede, zei de gynacoloog dat we wel zelf zouden mogen kiezen voor een keizersnede.

Misschien verschilt dit nog per gynacoloog/ziekenhuis??

 

Marjosch
afbeelding van Marjosch
10 jun 2017 - 18:28

In principe is 75% kans dat je nu vaginaal kan bevallen. Ik heb de vorige keer ook een spoed keizersnee gehad. Jouw reden was ook 1 van de redenen bij mij om voor spoed te gaan. Ik ben nu 39.1 in mn 2de zwangerschap en ga het nu eerst natuurlijk proberen. Ze hebben me verteld dat het wel volgens het boekje moet gaan. Dus ongeveer 1 cm per uur en anders grijpen ze in met een ks.

andr
afbeelding van andr
4 mei 2017 - 19:38

In principe stimuleren ze wel een natuurlijke bevalling na een keizersnee. Maar dat zal ook afhangen van de reden waarom je een keizersnee gehad heb.