Eerder bevallen door zwangersschapsdiabetes?

7 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
Nini80
afbeelding van Nini80
17 apr 2014 - 15:20
Eerder bevallen door zwangersschapsdiabetes?

Hoi dames,

vandaag is bij mij zwangerschapsdiabetes vastgesteld (34 weken) en nu moet ik morgen al meteen beginnen met insuline. Onze dochter is flink groter dan normaal. (2 weken geleden werd ze geschat op 2200 gr). Nu krijg ik eigenlijk erg weinig. Informatie van mijn gyneacoloog - behalve dat ik zsm aan de insuline moet.

Ik lees eigenlijk overal dat de bevalling vaak eerder begint (natuurlijk) of dat men met 38 weken wordt ingeleid vanwege insuline gebruik. Het zal met 34 weken niet meer mogelijk zijn om met een dieet te proberen om de suikerwaarden te verlagen, omdat ik nog maar 6 weken tot de uitgerekende datum heb. 

heeft iemand ervaring met insuline/ zwangerschapsdiabetes en ben je eerder bevallen en zo ja, na hoeveel weken en natuurlijk of met keizersnee?

 

 

 

 

 

Nathalie-Martijn
afbeelding van Nathalie-Martijn
5 jun 2014 - 15:48

Ik had al diabetes type 2 (met tabletten) voordat ik zwanger was en moest ook snel overstappen op insuline. Ik heb heel sterk het idee dat het met de tabletten veel stabieler bleef dan nu met de insuline, maar dat was weer niet goed voor ons kleintje. Hier zijn de waardes de ene week ook beter dan de andere. Vandaag ben ik 34 weken zwanger en was ik voor controle bij de Gynaecoloog. Ons kleintje is nu al 49cm en 3067gram en nu ben ik ook doorverwezen naar het Radboud in Nijmegen, ook omdat de anesthesist problemen voorzag bij de ruggeprik en bij eventueel intuberen bij een spoedbevalling. Volgende week onze eerste afspraak in Nijmegen (buitenom de 20weken echo).

Nini80
afbeelding van Nini80
5 mei 2014 - 13:52

ja...het blijft gewoon afwachten.... deze week weer gesprek met gyn. Uit de groeiecho kwam geen abnormaal hoog gewicht, dus ben heel benieuwd wat hij gaat zeggen. Het beleid is per ziekenhuis verschillend, dus tja...

krijg de glucose ondanks pittige insuline gewoon niet onder controle :(

doompjuh
afbeelding van doompjuh
28 apr 2014 - 22:14

hoi ik  hoop dat het goed gaat met jullie en dat je nu meer duidelijkheid  hebt aan de andere kant kun je het ook zo zien 2  weken langer  verlof met je kleine  als je werkt dat is ook wel fijn ik heb  bijna mijn voledige zwangerschaps verlof met me kleine.  tis  dubbel  aan de ene kant  wil je natuurlijk je zwangerschap uitdragen maar het is nu ook wel fijn om  bijna al me verlof tijd samen met de kleine  te zijn aangezien ik straks weer ga werken. tis trouwns normaal dat ze weingig zeggen blijven toch artsen zijn over het algemeen een beetje wereld vreemdcheeky maar zolang ze niks negatiefs zeggen zal het wel goed zijn .

mijn ervaring is dat ze wel zeggen als  het echt foute boel is.

groetjes domenique

Nini80
afbeelding van Nini80
21 apr 2014 - 20:45

briefje gemaakt - morgen gesprek met gynaecoloog. Helaas weinig vertrouwen in de gynaecologen in ons ziekenhuis.... krijgen gewoon steeds weinig antwoorden op onze vragen.

Bedankt

Nini80
afbeelding van Nini80
18 apr 2014 - 23:46

Dankje Dominique,

inmiddels een gesprek gehad met de internist en deze vertelde dat het inderdaad het beleid van het zh is om een zwangere met diabetes rond week 38 in te leiden. Verder loop ik dus extra risico om eerder te bevallen omdat het zo laat in de zwangerschap is ontdekt, terwijl het waarschijnlijk al langer speelt. De baby mag niet veel meer groeien, want dan wordt ze te groot voor een natuurlijke bevalling. Vandaag meteen met insuline begonnen, waarden blijven helaas alarmerend hoog :(

ach... we gaan het zien, volgende week in gesprek met de gynaecoloog....

doompjuh
afbeelding van doompjuh
17 apr 2014 - 20:19

hoi,

ik had ook zwangerschapssuiker    lukt nog wel met  een dieet  gelukkig  was toen 30 wk toen het bij mij ondekt werd  tegen mij is gezegt dat ik in wk 38  ingeleid zo worden .  en dat dit meestal gebeurd.

 ik ben echter in week 35 ingeleid ivm dat er 3 wk later(bij 33 wk) ook pre-eclampsie  geconstateerd was. inpreciepe kiest de arts  voor een natuurlijke  bevaling en  niet zo snel voor ee keizersnee  is mij  toen verteld  want dat was ook mijn eerste gedachten. suiker is verveldend  maar als je in het zkh voor controle bent  word er goed  vor je gezorgt. en met de suiker  iedere arts  besluit natuurlijk anders maar geloof  wat mij verteld is het ook meestal zo gebeurdt. mijn zoontje is gelukkig gezond  ter werld gekomen zonder complicaties   via de normale weg,hij was  gelukkig niet  te groot ,a hoewel  voor mijn en mijn vriends lengte was hij wel groter dan dat ze verwacht hadden. houw  er wel rekening mee dat je kleine  eerder weg moet als hij/zij geboren is dat is namelijk nodig om zijn suiker te controleeren als deze  niet goed is  krijgt hij nammelijk extra te eten . heeft te maken dat hij van jou extra  insuline  krijgt via  de placenta  en  na de bevalling omdat hij het zelf moet doen kan zijn suiker ineens dalen.

hoop dat je  er wat aan  hebt , en anders  voor je de   volgende keer op controle  gaat maak een briefje met je vragen.

dat heeft mij ook geholpen.

groetjes domenique