Een flinke baby...

12 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
Z@in@b
afbeelding van Z@in@b
6 nov 2009 - 21:52
Een flinke baby...

Hallo mommy's en mommy's to be,


Ik ben Zainab 27 jr. en in verwachting van de eerste. Ruim een maand geleden hadden we een pretechoscopie laten maken, toen gaf de verloskundige aan dat het kindje flink was, hoofdje en buikje. Zijn gewicht zat hier op 1500 gram.


Een maand later afgelopen woensdag had ik een groei echoscopie. Toen bleek het gewicht van de kleine op 2785 gram te zitten. Alles was overigens goed, hartje klopte goed en z'n hoofdje lag ook keurig zuidwaards.


Ik wilde een thuisbevalling maar omdat meneer zo groot is gaat dat feestje niet door, verloskundige wil liever een ziekenhuisbevalling. Over de bavalling gesproken, daar maak ik me nu een beetje zorgen over...is mijn zorgen terecht?


Nu is mijn vraag of er meerdere moeders of moeders to be hier ook mee te maken hadden of hebben.


Graag hoor ik van jullie! Groetjes Zainab


Z@in@b
afbeelding van Z@in@b
2 dec 2009 - 20:21

nogmaals bedankt voor de steun, fijn al die reacties!!


Bedankt...

Lilypie Maternity tickers

yiskah
afbeelding van Anoniem
22 nov 2009 - 15:35

Ik zou zeggen geniet van de extra echo's die je krijgt maar maak je geen zorgen! Bij mij dachten ze ook dat ik een grote baby zou krijgen en heb dus allemaal extra echo's gekregen. Erg leuk! Uiteindelijk viel het heel erg mee en heb ik gewoon een hele makkelijke en snelle bevalling gehad. Ze was ook gewoon gemiddeld qua grote en iets langer dan gemiddeld.

Patries-en-Mar
afbeelding van Anoniem
22 nov 2009 - 13:35

Hallo allemaal,


Ik ben ook bevallen van een flinke dochter, 4660 gram woog ze bij haar geboorte. Tegen mij was ook gezegd dat het een flinke baby was, ze schatte haar rond de 8 pond. Ik mocht wel gewoon thuis bevallen en zo is het ook gebeurd.


Ik heb me ook ontzettend druk gemaakt omdat ze een zware baby zou zijn, maar uiteindelijk neemt je lichaam het allemaal over en komt het echt helemaal goed. Ik ben op een natuurlijke manier thuis bevallen van onze prachtige dochter. Helemaal op eigen kracht, zonder pomp, tang of knip. De bevalling ging bij mij ook super snel. Heb maar 3 uur last gehad van mijn weeen en na 32 minuten persen lag onze flinke dochter op mijn buik!


Probeer je niet al te druk te maken, vertouw op jezelf en op je lichaam en echt, dan komt het helemaal goed!


Groetjes,
Patries

mamajoey
afbeelding van mamajoey
20 nov 2009 - 15:53

Hoi hoi, hier ook een groot kind.. Joey was 4370 g bij de geboorte. En dat terwijl ze verwacht hadden dat het een kleintje zou zijn, daarna toch wel groot.. (Uiteindelijk is hij met 41,6 dg geboren). Dat bleek ook tijdens de uitdrijvingsfase, ik kreeg het niet helemaal zelf gedaan. Snel naar het z-huis, en daar is ie uiteindelijk geboren met een knip en de tang. Als ik het morgen nog een keer moet doen, doe ik het zo weer en ik moet je heel eerlijk zeggen dat als het eenmaal zo ver is, dat je dan alles in een roes meemaakt! Bij mij hebben ze echter niet gezegd dat ze een ziekenhuis bevalling wilden, maar dat verschilt per plaats?

Gr. Naomi


sandra
afbeelding van sandra
13 nov 2009 - 12:17

Toen ik zwanger was van mn zoontje wilde ik perse in het zkhs bevallen, gewoon een gevoel. Met 34wkn kreeg ik een groeiecho van de vk omdat ze hem zo groot vond en wat bleek... hij was al 6pond. Ze vertelde dat het beter is als we in het zkhs gaan bevallen, had haar gezegd dat we dit ook wilden. Toen het eenmaal zo ver was (was 41wkn en 1dag)gingen we naar zkhs en toen de vk daar de vliezen brak bleek hij in het vruchtwater gepoept te hebben (gelukkig waren we in zkhs) toen het eenmaal zo ver was kreeg ik het laatste stukkie niet voor elkaar en met behulp van een knip (om ruimte te maken) is mn zoon geboren. Het eerste wat ik zei toen ik hem kreeg wat een beer en dat bleek ook wel --> 4600gr en 54cm.

Das nu wel anders... via geplande ks (ivm stuit) een dochtertje van 3900gr en 54cm (ze was exact 39wkn)

Veel succes met je bevalling.

Grt SandraSandra*40130.4715393518

wilma71
afbeelding van wilma71
11 nov 2009 - 15:29

Hoi,


Ik had het ook niet op ziekenhuizen, maar voor de eerste moest ik naar het ziekenhuis vanwege stuitligging. Ik vond het zo meevallen daar dat ik bij de tweede direct heb gezegd weer in het ziekenhuis te willen bevallen. Was ook 'nogal wat kind' volgens de verloskundige en bleek ook wel een redelijk kereltje van 4360 gram, maar bevalling verliep heel voorspoedig.
Als je naar het ziekenhuis gaat zou ik wat spulletjes meenemen waar je je op je gemak bij voelt, bv cd's, dvd's, apparatuur is allemaal (tenminste bij ons) beschikbaar op de verloskamers. Verder lekker douchen en zoals Saskia al zo mooi zei, laat je rustig meevoeren in de bevalling. En ik weet niet of je yoga oid hebt gedaan, maar heel veel vrouwen raken in zichzelf gekeerd tijdens de bevalling en hebben totaal geen notie van de omgeving, dus dan maakt het niet uit dat je in het ziekenhuis bent, ben je dan niet echt mee bezig:)


groetjes en suc6!!
Wilma

melika
afbeelding van Anoniem
10 nov 2009 - 22:59

Zainab ik zou ook thuis bevallen, net als bij de eerste. Maar het wordt nu dus ineens een ziekenhuis bevalling ook nog eens ingeleid.


De mijne is overigens te klein, ze schatten rond de 2 enhalve kilo! En ik bijn 38 n halve week.


Als er niks anders op zit dan moet je wel helaas, ik heb het ook totaaaal niet op ziekenhuizen maar ja. Geef je je er maar aan toen anders blijf je balen en dat is ook niet leuk.


Hopelijk gaat alles goed met jou en je kindje straks. En datie groot is wil niet perse zeggen dat het een moeilijke bevalling wordt hoor, in een bevalling spelen zo ontzettend veel factoren mee dat je nooit kunt zeggen van te voren of het zwaar of niet zwaar zal worden.


Ik hoop voor je dat het een fijne bevalling wordt en dat je je op je gemak zal voelen in het ziekenhuis

Z@in@b
afbeelding van Z@in@b
10 nov 2009 - 14:19

Hallo allemaal!


Bedankt voor jullie reacties! De verloskundige gaf aan dat z'n buikje en hoofdje groot waren, en dat ze daarom een ziekenhuisbevalling wil.


Wel een beetje balen, ik hou helemaal niet van ziekenhuizen!

Lilypie Maternity tickers

leonieK
afbeelding van Anoniem
10 nov 2009 - 12:09

hier verwachtten we ook een heel grote baby

1e was keizersnee en ik zag erg op tegen weer zon hefitge bevalling..

heb bij de 2e een heel zware zwangerschap gehad en alles deed me zeer..

omdat de baby ook zooo groot zou worden is weer een kz gepland

maar madam was 52 cm en 3,5 kilo..

helemaal niet mega dus !

succes meid

en ga niet lopen spoken in je hoofd..

t kan dus allemaal erg meevallen..

geniet vanje laatste weekjes en iedere bevalling is anders.. laat t over je heen komen

groetjes leonie

heddos
afbeelding van heddos
10 nov 2009 - 11:12

Bij ons zaten ze er ook naast.
Bij ons verwachtten ze ook echt een hele grote baby. Uiteindelijk viel dit ontzettend mee. Steven was niet klein met zijn 4060 gram, maar ook niet de verwachtte megababy!! Maar bij ons hadden ze niet gezegd dat ik niet thuis mocht bevallen.... dus misschien hebben ze het bij jullie nog wat verder onderzocht.
Ik zou er gewoon nog eens naar vragen... uiteindelijk gaat het er alleen maar om hoe groot het hoofdje is.. de rest komt er zo achteraan,,,

Ow, en mijn bevalling was echt een makkie... dus ook wat grotere baby's kunnen heel makkelijk ter wereld komen.
Succes ermee

Groetjes Hilde

sas76
afbeelding van sas76
7 nov 2009 - 09:50

Hoi Zainab,


Spannend he, zo'n eerste zwangerschap en bevalling! Ik weet het nog als de dag van gisteren...


Toen ik zwanger was van Yanou, werd ik met 32 weken voor een extra echo gestuurd. HIj was toen namelijk al ingedaald en de verloskundige dacht dat het wel een flink kind zou worden. Ook uit de groei-echo bleek dat hij wel groter zou zijn dan gemiddeld (papa is ook nogal flink, dus ook dat werkte nog eens mee). Tegen mij is nooit gezegd dat ik naar het ziekenhuis zou moeten voor mijn bevalling. Ik heb me bijna 8 weken druk lopen maken om de bevalling. Die bevalling verliep heel moeizaam (ik zal je nu de details besparen) en tijdens de bevalling dachten verloskundigen en later ook de assistent-gyn (want ik kwam toch in het ziekenhuis terecht na 24 uur gebroken vliezen) dat het wel eens zou kunnen komen door zijn gewicht. Maar toen Yanou eindelijk eruit was, bleek het helemaal niet zo'n zware jongen te zijn: 3370 gram en 51 cm. Valt dus reuze mee.


Wat ik wil vertellen is: ze zitten er nogal eens naast met zo'n groei-echo. Ik weet niet hoe dat komt, maar ik heb dat ook in de afgelopen jaren vaak gehoord. Dus maak je vooraf niet al te druk, laat je rustig meevoeren in je bevalling. Als jij relaxed bent, gaat het veel soepeler!


Groetjes Saskia