Dwarsligging

3 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
Katuma
afbeelding van Katuma
4 jan 2013 - 00:17
Dwarsligging

Hoi hoi,

 

hier (nogmaals) een nieuwe start voor dit onderwerp voor het geval hier nu nieuwe informatie over is.

Ik ben momenteel zwanger van ons 2de kindje, de eerste zwangerschap (ons zoontje) verliep goed, bevalling was pittig maar geen noemenswaardige problemen te vermelden.  Deze zwangerschap was heel anders, paar keer een bloeding gehad ook.  Niet vlekkeloos dus...

Al sinds het begin van deze zwangerschap hebben we te maken met een dwarsliggertje.  Onze dochter ligt namelyk met haar hoofdje onder myn rechterribben en ook met haar aangezicht in de moederkoek die tegen myn maag aanligt.  Bovendien ligt ze ook behoorlyk hoog waardoor ik regelmatig misselyk ben.

We zyn inmiddels byna 31 weken in de zwangerschap en afgelopen maandag vertelde onze VK dat ze waarschynlyk niet zelf gaat keren omdat ze al sinds het begin zo ligt.  Met 33 weken moeten we terug gaan en indien ze niet gedraaid is, moet ik met 36 weken naar het ziekenhuis voor een kering.

 

Heeft hier iemand ervaring mee? Of misschien met andere manieren om het kindje in de juiste positie te krygen? Ben zelf ook al gaan google-en en moxa-therapie heeft 50 tot 75% kans van slagen om het kindje zelf te laten keren dus graag zou ik ook hier ervaringen over willen horen indien die er zyn.

We hebben nog tyd maar die laatste afspraak heeft me wel wakker geschud en de spanning begint nu wel te komen.  Ik wil graag een keizersnede vermyden als het mogelyk is.

 

Ik hoop dat iemand wat meer informatie kan verschaffen, by de verloskundige was ik een beetje lamgeslagen door het nieuws waardoor ik geen vragen had op dat ogenblik.

Alle geluk en succes in het nieuwe jaar toegewenst!

- Jana.

roswitha
afbeelding van roswitha
18 jan 2013 - 14:43

Hoi,

Ik ben op dit moment 39,4 weken zwanger van mijn 3e. Met 36 weken was ik op controle geweest bij de gynaecoloog (medisch ivm voorgeschiedenis). De baby lag ik stuit met de voeten naar beneden (de week daarvoor lag het ook al in stuit). Ze hebben toen dezelfde middag de baby gedraaid. Dit is toen gelukt en ik kon op de gewone manier bevallen wat ook de bedoeling was. De week daarop lag de baby nog steeds goed met het hoofdje naar beneden, het was iets ingedaald maar het lag nog niet vast want de gynaecoloog kon het het nog eruit wippen als het zou moeten. Nou was ik afgelopen woensdag weer voor controle en de gynaecoloog ging voelen aan de buik en hij zei oh oh, het lijkt wel of het kindje weer in stuit is teruggedraaid. Met een echoapparaat werd gekeken en het lag wederom in stuit gedraaid. Nou hadden we al besproken dat als het kindje in stuit zou liggen ik zou kiezen voor een keizersnede. Ik mocht wel op de gewone manier bevallen maar dat wil ik niet ivm 1e bevalling. Niet iedere gynaecoloog laat een kindje in stuit via de gewone weg bevallen.

De gynaecoloog vertelde tijdens het draaien dat het bij 1 op de 3 lukt. De garantie kunnen ze niet geven dat het kindje weer in stuit draait. Bij mij is het helaas weer teruggedraaid. Hij gaf wel tijdens het draaien te kennen dat ze het 1x zouden proberen. Daarna was de keus aan mij: gewone bevalling of keizersnede. Ik krijg as maandag een geplande keizersnede. Ik ben dan precies 40 weken. Ze kijken voor de keizersnede wel of de baby niet stiekem toch nog teruggedraaid is en dan heb ik wederom de keuze gewone bevalling of doorgaan met de keizersnede.

Mijn ervaring met keizersnede is dat het herstel veel langer duurt. Bij mijn 2e heb ik een gewone bevalling gehad en dan ben je veel sneller weer op de been.

Ik hoop dat de baby alsnog heeft besloten te draaien en anders wens ik je veel sterkte met het maken van je keuzes!

 

mamaCornel
afbeelding van mamaCornel
4 jan 2013 - 10:47

Ik ben bevallen van een zoontje die in stuit lag, (denk wel anders als bij jou), maar het is dus mogelijk.

Sommige gyneacologen zijn er alleen niet voor, want de 1 zei bij mij, niet doen en de ander zei we proberen het. Gaat het niet dan alsnog klaarmaken voor ks.

Doordat hij in stuit lag, moest ik wel zeker weten ingeknipt worden, dat was het enige nadeel.

Suc6 met de laatste weken.