Dwarsligging

3 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
Anoniem
afbeelding van Anoniem
26 mrt 2010 - 20:18
Dwarsligging

Afgelopen maandag hoorde ik bij de gyneacoloog dat de baby in dwarsligging lag, ik was toen 36,5 weken.Al die tijd heeft het liggen draaien maar omdat me placente aan me voorwand ligt heb ik lange tijd geen beweging gevoeld.


afgelopen donderdag hebben ze geprobeerd om de baby te draaien en dat is mislukt, nu willen ze woensdag weer een draaipoging doen, ik weet eigenlijk niet of ik dat zelf wel wil want me buik voelt behoorlijk beurs aan en ik vond het echt geen pretje wat ze deden en daarbij is de kans van sl*gen zeer klein.


Zijn er hier mensen die ervaring hebben met draaipogingen waarbij de 2e poging wel lukte en bleef de baby dan ook zo liggen of draaide hij later alsnog terug?


Keizersnede geeft ook niet echt mijn voorkeur maar ja het idee dat de vliezen breken en het dan misgaat door het uitzakken van de navelstreng vind ik ook beangstigend.


Maandag moet ik naar mijn eigen gyn want die was afgelopen week op vakantie en ga ik het met hem bespreken, maar wil ook wel graag wat ervaringen horen hier.


Groetjes van Esther

Essy
afbeelding van Anoniem
29 mrt 2010 - 11:29

Dank je wel voor de tip, ik ga het zeker proberen, hoelang heb je getrommeld voordat hij goed lag?


Waarschijnlijk word het bij mij wel wat lastiger omdat het ruggetje voor de uitgang ligt en het daardoor niet alleen een kwestie van kukkelen is, de draaipoging was daarom ook zeer moeilijk want het moet als ware een salto achterover maken zeiden de artsen al.


Maar nogmaals trommelen met mijn vingers ga ik zeker doen!!

christame
afbeelding van christame
27 mrt 2010 - 00:23

ik heb wel ervaring met een daaipoging mijn zoon ging op het laatst met 37 wkn in een stuit liggen na een draai poging lag hij dwars ik kreeg de tip om met mijn vingers trommelend geluid te maken op mijn buik de baby zou dit vervelend vinden en zijn hoofd afdraaien van het geluid en omdat het hoofdje het zwaarste weegt zo om kukkelen ,het heeft bij mij geholpen hij ging keurig met het hoofdje naar benden liggen


succes in ieder geval