Dwarsligging

5 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
lightpearl
afbeelding van lightpearl
19 okt 2009 - 12:59
Dwarsligging

Hoi,


Ik ben nu 36 weken zwanger van de derde en hij/zij ligt dwars in m'n buik. Zo kan 'ie er dus onmogelijk op een natuurlijke manier uit. Morgen heb ik een echo en dan word gekeken of hij/zij gedraaid kan worden. Iemand ervaring met een dwarsligger, draaipoging en/of verplichte keizersnee?


Groetjes, Els

sandra
afbeelding van sandra
13 nov 2009 - 12:23

hoi lightpearl.

Ook ik had een dwarsligger, ze stelde voor het te draaien maar ik voelde er zelf niets voor. We kregen een geplande ks. Die voeren ze uit als de baby 39wkn is. Ik was exact 39wkn toen mn dochtertje gehaald werd. Ik ben als de dood voor naalden dus dat was mijn grootste angst. Mn dochtertje woog 3900gr en 54cm. Het is me allemaal erg meegevallen het enige was dat de bv laat op gang kwam want op de dag dat we naar huis mochten (dag 4) woog ze 3480gr. Toen we thuis waren is dat alleen maar toegenomen.

Veel succes met je bevalling

Grt. Sandra

DELETED_Esther1...
afbeelding van DELETED_Esther1111_anonymized
22 okt 2009 - 17:10

Hi lightpearl

Mijn kleine lag in onvolkomen stuit tot 36 weken. Billen naar beneden en beentjes helemaal omhoog.
De verloskundige heeft toen een afspraak gemaakt in het ziekenhuis voor ons voor een uitwendige versie. Dit is uiteindelijk gelukt en de kleine is bij mij ook goed blijven liggen. Het gaf mij in ieder geval veel rust dat de baby nu in hoofdligging ligt. Dus als de verloskundige het een optie vind en je er na alle informatie ook wel wat in ziet zou ik het gewoon proberen. Ze doen het geloof ik tot uiterlijk 37 weken, maar dan is er bij sommige vrouwen alweer te weinig ruimte om te draaien. Dus mocht je je zorgen maken, meteen je vk vragen wat er mogelijk is. Mijn vk kwam er zelf mee, maar ik weet niet of er vk's zijn die er misschien te lang mee wachten en het kindje dan al niet meer gedraaid kan worden.

Als het kindje eenmaal in hoofdligging ligt, is de kans op een keizersnede natuurlijk altijd nog aanwezig, maar dan zij het zo. Ik wil het in ieder geval heel graag op de natuurlijke manier proberen, en met een stuitligging zag ik dat ook niet zo zitten...

Esther111140108.8006712963

mamavandenzyl
afbeelding van mamavandenzyl
22 okt 2009 - 15:26

@monique: Hier was er ook zo'n dwarsligger,

maar het is net op tijd gedraaid.

Wij hebben maandag een liggingsecho gehad en

toen was ons kind net de avond ervoor gedraaid.

Het ligt nu ook gelijk ingedaald.

Tot week 35 heeft het dus toch met het hoofdje

omhoog gelegen.

Hoop voor je, dat jullie kindje zich toch nog gaat

draaien. Het is mogelijk, dus wie weet.

@Els: Balen zeg, dat het dwars ligt. Gaan ze het

nog proberen uitwendig te draaien of wil je dat niet.

Lastige keuze lijkt het me. In ieder geval succes

ermee.

Groetjes,

Maaikeengeltjeextreme
afbeelding van engeltjeextreme
22 okt 2009 - 11:48

hey els leuk jij ook hier .. ik ken je van 9 maanden Tongue


bij mij ligt ons meisje ook nog helemaal dwars pfff ik ben dan wel iets minder ver dan jij maar maak me toch best zorgen .. ik wil helemaal geen keizersnee .. maar ik ga ook echt niet proberen om in stuit te bevallen dan is de keus toch snel gemaakt .. pfff vind het allemaal niks.. bij de andere 4 kindjes lagen ze nu al allemaal netjes naar beneden ..


ik heb geen ervaring met draaien nog ( gelukkig ) maar volgendeweek woensdag heb ik weer een afspraak en dan zouden we kijken wat we gingen doen Ouch ik wil me wel zo;n buik belletje gaan kopen .. weet niet of het werkt maar kan het op zijn minst proberen he ..


succes meis.


liefs,


Monique.