Doen tijdens bevalling

10 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
Anoniem
afbeelding van Anoniem
10 sep 2009 - 15:43
Doen tijdens bevalling

Hey allemaal,

Nu mijn bevalling steeds dichterbij komt, ben ik natuurlijk steeds meer aan het nadenken over hoe het zou kunnen gaan.

Ik vroeg me af wat jullie ervaringen zijn? Hebben jullie nog het een en ander kunnen doen tijdens de bevalling (ik beval thuis)? Ik lees soms bijvoorbeeld over spelletjes doen, en wassen wegstrijken enz.? Ik kan me hier wel wat bij voorstellen omdat het nogal lang kan duren en je misschien wel wat afleiding kan gebruiken, maar ook weer niet omdat je toch wel een topprestatie aan het leveren bent

Wat voor afleiding vonden jullie fijn? Wat was een musthave tijdens de bevalling? Wat had je het liefst?

Ben benieuwd!

debzke
afbeelding van debzke
6 okt 2009 - 20:57

Nou voor mij ook de hele nacht onder de douche staan, het verminderd echt de pijn. Ik kan me niet voor stellen dat sommige gaan afwassen enz....


maar wie weet sta jij ook wel de afwas te doen, veel succes in iedergeval

nicknack
afbeelding van nicknack
1 okt 2009 - 22:47

Hoi,
Ik heb bij de oudste uren onder de douche gestaan, eerst thuis en toen in het ziekenhuis heerlijk kwam er maar niet onder vandaan.

Bij de jongste nergen tijd voor gehad hij kwam zo snel dan we nog net op tijd in het ziekenhuis waren.

Succes met bevallen

Groetjes Sabine

[/url]
heddos
afbeelding van heddos
29 sep 2009 - 19:11

Bij mij gingen beide bevallingen te snel om echt huishoudelijke taken te gaan doen.
Maar bij WIlliam heb ik tot 5 min voordat hij geboren werd op de koude vloer in de badkamer gezeten en dan lezen en puffenWink

Je ziet vanzelf waar je zin in hebt!!! Succes straks

Groetjes Hilde

kaatje12
afbeelding van Anoniem
22 sep 2009 - 00:14

Hoi JUDY...

Vooral in het begin is het lekker om nog wat te rommelen in huis. Inderdaad, een wasje wegwerken, opruimen.

Bij mijn 1e bevalling ging het heel geleidelijk. Kwamen de weeën in het begin om de 10 minuten. Nou, dan heb je 1 minuut ff pijn en daarna 10 minuten rust.

Op het heftigst van de bevalling had ik nergens zin in. Ik wilde alleen maar een hete kruik in mn rug (rugweeën) en een beetje heupwigend voorovergebogen op mn bed hangen

Bij Roos begon het snachts met een weeënstorm. Na 3 en half uur was ze er dan ook. Ik weet nog wel dat de tv aanstond en dat er elk half uur een herhaling van het nieuws was.

Nederland is 13e geworden bij het songfestival

En bij Boris moest ik naar het ziekenhuis, omdat ik de volle 14 dagen over tijd liep. ook dat was heftig. Kon alleen maar puffen en zuchten. Maar met 2 uurtjes was het wel gebeurd...

Succes...

Ik hoop voor je dat je gewoon lekker thuis kan bevallen en niet opeens naar het ziekenuis hoeft.

LITON-mommy
afbeelding van Anoniem
21 sep 2009 - 15:23

Hey meiden!

Bedankt voor de reacties! Ik zie het allemaal wel hoe het gaat...Je kan je er niet echt op voorbereiden he? Maar ja, ben er zo mee bezig. Pffff....van mij mag ze komen, en eigenlijk zou ik net zo goed nog vijf weken kunnen lopen. Hoop het niet.

Ik zie wel hoe ik het allemaal aan wil pakken als het eenmaal begint. Wat puzzeltjes in huis hebben is trouwens geen slecht idee. En tv en computer ter afleiding lijkt me ook wel wat, zeker in het hele vroege stadium. We zullen zien.

Washandje doen ze bij mijn VK inderdaad ook Marla (vertelde ze bij de voorbereidingsavond), tenminste als je dat zelf fijn vind. We zullen zien.

Jullie horen het wel!

kathinka
afbeelding van kathinka
13 sep 2009 - 14:04

Hoi Judy,

Ik heb tot het echt heftig was zitten computeren. Je heb zelf in de hand wat je doet en wanneer het even niet lukt.

Ik vond douchen ook fijn tijdens voor weeën door alle controles in het ziekenhuis tijdens de echte bevalling mocht dat niet meer.

Je focussen op je weeën werkte bij mij het fijnste toen het echt heftig werd. Bij Manuël duurde die fase ongeveer 25 minuten bij Esther maar 10. Dit ervaart iedereen anders. Bij Manuël was ik door de weeën storm erg in mezelf gekeerd. Dat doe je automatisch.

Bij mij deed dat washandje van Marla super veel zeer en werd ik echt niet vrolijk. Dat verschild per vrouw en per bevalling. Bedenk niet te veel senario's is mijn grootste tip. Ik dacht bij Esther steeds dat de pijn erger ging worden en uiteindelijk was ik pers weeën aan het weg puffen. Ik vervaarde bij Esther wel pijn maar lang niet zo heftig als verwacht.

Succes.

knuf kat

Esther 6-3-2007 en Manuël 22-04-2008
www.kathinka1984.hyves.nl
Marisje
afbeelding van Marisje
10 sep 2009 - 21:19

Haha hier een mama die is gaan afwassen en stofzuigen de laatste keer, Maar toen het heftiger werd, beetje puzzelen met Ben en lekker douchen en voor de rest concentreren en veel lachen. Vond het heerlijk om gewoon een beetje te kletsen met Ben en de VK en veel lachen het maakte het allemaal iets makkelijker.

Succes meis en geniet ervan!!!! Ben benieuwd naar jullie meisje!!

Groetjes Maris

titsia
afbeelding van titsia
10 sep 2009 - 20:31

hoi hoi


spannend hoor nog even he en dan mag je je kleine meid vasthouden...


ik zou lekker kijken hoe het loopt en waar je zelf zin in hebt. Ik had bij de eerste van alles en nog wat bed8 om mezelf bezig te kunnen houden hahaha alleen ging het allemaal wat sneller dan de planning was LOL dus heb er niet veel aan gehad die voorbereidingen....


-x-Marlala
afbeelding van Marlala
10 sep 2009 - 16:03

Hoi hoi


Ik had weinig zin in afleiding. Alleen in het voorstadium heb ik wat tv gekeken, daarna trok ik me terug in de slaapkamer om me er helemaal op te focussen.


Verder heb ik nog 1 tip (van mijn vk): als het hoofdje staat, geeft dat een branderig gevoel. Leg (of eigenlijk; láát leggen) er een warm washandje op, dat neemt dat gevoel weg en is héél prettig!


Succes met je laatste loodjes!


Gr. Marla