Diensttelefoon verloskundige tijdens bevalling

3 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
Invisje
afbeelding van Invisje
3 nov 2015 - 14:59
Diensttelefoon verloskundige tijdens bevalling

Naar aanleiding van ons geboorteplan gaf onze verloskundige aan dat de verloskundige die straks bij de bevalling aanwezig is, een diensttelefoon niet uit kan zetten. De dienstdoende verloskundige heeft blijkbaar niet alleen dienst op locatie, maar ook telefoondienst. Ze moet dat toestel naar het schijnt ook opnemen omdat zij degene is die de eerste risico-evaluatie moet maken. Indien nodig gaat ze er zelf heen of schakelt ze een collega in.

 

Nu is vraag 1 natuurlijk: is het normaal dat een verloskundige tijdens een bevalling de diensttelefoon (aan) heeft?

 

Zijn er mensen die hier ervaring mee hebben? Hoe gaat het in de praktijk? Het is voor mij de eerste bevalling en ik heb nu al allemaal doembeelden over een verloskundige die ineens de deur achter zich dicht trekt en me (ons) alleen laat. Of dat tijdens de persfase die telefoon begint te rammelen...

MerelSV
afbeelding van MerelSV
22 nov 2015 - 15:13

Ik ben in het ziekenhuis bevallen en daar liep ze ook geregeld weg hoor. Vond ik de eerste keer een beetje gek, maar soms is het ook wel even fijn om samen met je partner te kunnen zijn. En ze zal heus niet weglopen op het moment dat het niet gaat, ik denk dat je er vertrouwen in moet hebben dat alles perfect gaat!

IN81
afbeelding van IN81
3 nov 2015 - 15:12

Mijn verloskundige kreeg inderdaad af en toe een telefoontje, want zij had weekenddienst. Het was voor mij ook mijn eerste bevalling. Vergeet niet dat je bevalling uren kan duren en dat er waarschijnlijk ook nog iemand van kraamzorg bij is (tenminste bij thuisbevalling), dus die kan je assisteren met puffen als je verloskundige even weg moet.

Ik heb het niet als vervelend ervaren dat ze af en toe de telefoon opnam. Daarbij moet ze ook wel eens naar de wc, of iets drinken dus ze is wel vaker eventjes weg. En doordat ze al bij mij was, hoorde ik haar andere collega's oproepen of iemand naar het ziekenhuis verwijzen. Dat moet toch geregeld worden ... Ik zou me er dus niet te druk over maken!