Datum geplande ks delen met ouders?

5 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
litt-517892
afbeelding van litt-517892
24 aug 2015 - 00:05
Datum geplande ks delen met ouders?

Ons kindje zal binnen een paar weken met een geplande keizersnede ter wereld komen. Mijn ouders willen onze wens om de datum niet met ze te delen niet respecteren. Ik hou veel van ze, maar onze relatie is niet heel eenvoudig. Ze zijn erg dominant, zullen het bij ons thuis dan wel even (op hun manier) regelen, waar mijn man absoluut niet tegen kan, en iets geheim houden kunnen ze niet. Dus straks weer iedereen het...

redenen genoeg dus. Toch voel ik me schuldig, ik blijf wel hun dochter en het is wel hun kleinkind.... Zijn er meer mensen die het bewust helemaal stil hielden? Andere ervaringen?

litt-517892
afbeelding van litt-517892
27 aug 2015 - 19:10

Dank voor jullie lieve reacties en de adviezen. Het steunt me zeker in de beslissing die we genomen hebben. En inderdaad, ik had er niet eens aan gedacht dat je zomaar eens een kamer vol bezoek kunt hebben als je net nog aan t bijkomen bent van de ingreep! 

IN81
afbeelding van IN81
24 aug 2015 - 13:43

Oh geen haar op mijn hoofd dat ik dat zou laten weten aan mijn (schoon)ouders. Om te voorkomen dat ze inderdaad al in je kamer staan voordat jij van de ok af bent. Wij hebben destijds bewust ook even gewacht met iedereen te bellen na de geboorte om samen eerst te genieten van het moment. Niemand wist ook op dat moment dat ik die dag aan het bevallen was. Uiteindelijk had ik een spoedkeizersnee, en vooraf weet je niet hoe je uit deze operatie komt, misschien ben je wel kotsmisselijk, heeft je baby nog extra controle nodig, etc. Bij ons was dit gelukkig allemaal niet aan de orde, maar toch ... onderschat het niet. En hoe jij het omschrijft; 'ze zijn nogal dominant', dan zou dat voor mij een extra reden zijn om het helemaal niet te laten weten. Je zit op zo'n moment niet op ongevraagde adviezen te wachten. Succes! 

femkeismaria_an...
afbeelding van femkeismaria_anonymized
24 aug 2015 - 08:49

Ik zou het ook niet delen. Een (geplande) KS is niet niks! Als je de datum doorgeeft staat iedereen straks op het eerste het beste bezoekuur aan je bed. Vooral als je ouders geen geheim kunnen bewaren. Geloof me, dat wil je echt niet! Het is best wel zwaar die eerste uren na de KS en dan wil je het liefste tijd samen met je kindje en je man/vriend. Je weet niet hoe je je voelt en hoe het precies met je kindje gaat. Bovendien. Als je gewoon spontaan ging bevallen wisten je ouders ook niets, dus wat is het verschil? Voet bij stuk houden en niet vertellen. Deze gebeurtenis in je leven is té belangrijk om later spijt over te hebben. 

Calimero83
afbeelding van Calimero83
24 aug 2015 - 06:52

Ik word waarschijnlijk deze week ingeleid en ga deze datum met niemand delen. Gelukkig hebben mijn ouders hier alle respect voor! wij willen dat momentje voor ons tweeën hebben. Er gaat ineens zoveel veranderen in je leven.
Vervelend dat je ouders het niet respecteren! Ik zou hierin toch je eigen gevoel volgen en je niet te schuldig daarover voelen, het is jullie leven. Maar goed dat is voor mij natuurlijk makkelijk gezegd..
Sterkte, hopelijk komen jullie eruit!