bevallen juni 2014

133 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
Anoniem
afbeelding van Anoniem
24 jun 2014 - 15:49
bevallen juni 2014

Wie is juni 2014 bevallen en wil gezellig ervaringen delen? Mijn dochter is 11 juni na 5 uur en 1 perswee ter wereld gekomen Woog 3270 bij geboorte en 49 cm

Naam moeder

Naam kind

Geboortedatum

Broertjes, zusjes

Shiftingsnake

stijn

2 juni

nee

Miesje89

Kiyano

6 juni

ja 1

nikkitessa

amber

11 juni

ja zusje

ahbonus

steijn

11 juni

ja 2 zussen

sand 558944

celeste

13 juni

ja 5 broers/zussen

 

 

 

 

 

elli-903506
afbeelding van elli-903506
6 okt 2015 - 13:14

hey hallo allemaal,

Hoe gaat het bij jullie? De kleine kids worden snel groot he?

Jolien loopt rent voetbald en klimt erg veel maar ook erg leuk om te zien hoe ze de wereld ondekt, laatst had ze een sprongetje van de 15 maanden pff dat was wel uitputtend was dat bij jullie ook? Ze had driftbuien en heel erg veel huilen en schreeuwen. Na anderhalve week was ze weer de vrolijke meid.

Gr Ellis

shiftingsnake
afbeelding van shiftingsnake
13 aug 2015 - 19:50

Haha je echt heel spannend!

Leuk dat ze al zo veel probeerd te zeggen. Hier komen er ook allemaal onverstaanbare dingen uit zijn mond, maar hij vind het geweldig!

 

 

 

 

sand-558944
afbeelding van sand-558944
13 aug 2015 - 15:37

Gefeliciteerd met je zwangerschap! Wat spannend!

Ook Celeste heeft het klimmen ontdekt. Doodeng vind ik het. De eerste buil op haar hoofd is ook een feit....zo van de bank afgedoken. Ze klimt er steeds op. Ook zij zit overal aan. Ik laat voorlopig de box ook nog maar even staan, want als Celeste "los"mag heb ik geen moment rust. Los lopen doet ze niet echt, hooguit 6 stapjes met veel aanmoediging. Ze staat wel regelmatig los. Haar eerste woordje was nee, verder zegt ze ja, mama, papa, bleehhh (bij een vieze luier) en nog een heleboel onverstaanbare eigen woordjes .laugh

shiftingsnake
afbeelding van shiftingsnake
12 aug 2015 - 21:38

Hoi allemaal!

Hoe gaat het bij jullie? Hier gaat het super goed. Stijn word echt al een boef! haha. Klimt overal op en zit overal aan haha. Lopen is ook al bijna 3 maanden een feit, dus niets is meer veilig. Het eerste woordje "bal" is er ook al. Dus dat gaat hard.

We zijn nu druk aan het oefenen met het woordje baby, want het grote nieuws is er dat ik weer in verwachting ben!!!laugh We hebben vorige week de eerste echo gehad en er word nu geschat dat we zo'n 8 weekjes zijn. Helemaal blij!!!

 

 

 

 

sand-558944
afbeelding van sand-558944
2 jun 2015 - 19:56

Gefeliciteerd met Stijn! Niet te geloven hoe hard dat eerste jaar voorbij is gegaan!!! Celeste is volgende week zaterdag jarig. Dat vieren we thuis met een klein groepje familie en vrienden. Gisteren was haar zusje al jarig (3 jaar), dus dat zit kort op elkaar.

Celeste kruipt, loopt langs alle meubels, begint te klimmen en weet alle kasten open te krijgen. De eerste driftbui is ook al een feit en van haar nog heel beperkte woordenschat is NEE (of nè) gepaard gaand met hoofdschudden favoriet, vooral met eten...

Met 11 maanden was zij al 9370 gram en 76 cm

ahbonus
afbeelding van ahbonus
2 jun 2015 - 16:50

Gefeliciteerd met Stijn! Wat heeft hij gekregen?

Onze Steijn is volgende week donderdag jarig en we hebben voor zaterdag familie uitgenodigd. Ik hoop dat het zonnetje schijnt dan kunnen we lekker naar buiten met de hele massa wink

Hoe is het verder bij jullie? Hier tijgert hij supersnel maar kruipen vertikt hij gewoon. In de box ligt hij geregeld op z'n knieën maar op de vloer gaat ie gewoon weer op z'n buik. Hij probeert ook wel zelf te gaan zitten, maar dit lukt alleen met een steuntje. Hij klimt bijvoorbeeld met z'n bovenlichaam op de wipper (daarom hebben we die nog staan) en dan wurmt hij zich op z'n billen. Dus staan en lopen dat zit er nog niet in voorlopig. 

shiftingsnake
afbeelding van shiftingsnake
2 jun 2015 - 16:36

Hiep Hiep HOERA!!!! Vandaag is Stijn 1 jaar laugh

Tijd voor een feestje!!! HEbben hier familie en vrienden uitgenodigd en hij krijgt zelf een taartje om op te smullen (en om mee te spelen natuurlijk wink)

Hoe hebben/gaan jullie de eerste verjaardag van je kleintje vieren?

 

 

 

 

shiftingsnake
afbeelding van shiftingsnake
22 mei 2015 - 11:48

De eerste stapjes los zijn ook een feit laugh Maar nog drie achter elkaar en dan is hij er klaar mee. Benieuwd wanneer hij echt los gaat lopen!!!

 

 

 

 

shiftingsnake
afbeelding van shiftingsnake
28 mrt 2015 - 21:58

Oh wat leuk! Stijn kan nog niet zwaaien, hij zit je dan aan te kijken en gaat met zijn hoofd heen en weer :P 

28-03 Te vroeg gesproken! Vanaf vandaag zwaait hij :)

 

 

 

 

sand-558944
afbeelding van sand-558944
25 mrt 2015 - 19:56

Celeste trekt zich sinds enkele dagen ook op tot staan in bedje en box. De eerste 2 tandjes zijn door. Verder kan ze zwaaien, achteruit op de billen schuiven. Kruipen lukt nog niet, maar ze zit er volgens mij dicht tegen aan. Verder doet ze veel na zoals met haar hoofd schudden, tong uitsteken en spetteren/blazen.

shiftingsnake
afbeelding van shiftingsnake
25 mrt 2015 - 19:24

Hoi...

Wat is het hier toch stil zeg... wat jammer...

Hoe gaat het inmiddels met jullie kleintjes? Hebben ze al veel nieuwe dingen ontdekt en zijn ze een gevaar voor zichzelf aan het worden :) 

Stijn heeft inmiddels ook geleerd hoe hij zelf weer kan gaan zitten en hij kruipt nu ook officieel op handen en knieën.. het heeft even geduurd maar nu lukt het! Zijn eerste bult/blauwe plek is helaas ook een feit... hij was even vergeten dat hij zich toch nog wel vast dient te houden als hij staat... en daar was de hoek van de box... BAM... Gelukkig was het al snel weer goed.

 

 

 

 

shiftingsnake
afbeelding van shiftingsnake
2 mrt 2015 - 12:13

TROTS!!!! Vandaag is Stijn percies 9 maanden uit... en hij is vandaag voor eht eerst zelf gaan staan!!!! laugh

 

 

 

 

shiftingsnake
afbeelding van shiftingsnake
23 feb 2015 - 10:59

Bij ons zat er ook dik 2 weken tussen de 2 tandjes in.

Stijn blijft ook zitten als je hem neer zet. Maar kan daarvan uit ook naar kruip houding, voorals hij het zitten zat is haha.

 

 

 

 

3wendy
afbeelding van 3wendy
20 feb 2015 - 21:32

Leuk al die nieuwe dingetjes die ze nieuw leren! Hier kan hij blijven zitten als je hem neerzet en dat was het wel :D hij rolt wel heel de kamer door en kan komen waar hij wil. Hier heeft hij 1 tandje. Die erlangs wil maar niet doorkomen. Dacht op Internet te lezen dat de onderste twee tegelijk kwamen maar deze tand is nu al een kleine 2 weken door. Hoe was of is dat bij jullie. Het word wel steeds leuker met die kleine draakjes hè ♡

shiftingsnake
afbeelding van shiftingsnake
20 feb 2015 - 21:17

Stijn 'wandeld' sinds deze week heeeeel wiebelig langs de tafel :) zo leuk om hem zo bezig te zien.

Nu nog zelfstandig leren zitten en staan hihi. En tand nummer 2 is nu ook een feit.

Hoe gaat het bij jullie?

 

 

 

 

shiftingsnake
afbeelding van shiftingsnake
1 feb 2015 - 19:16

Nou... De oplossing van de dokter... een andere pil gaan gebruiken. Nu ik geen borstvoeding meer geef kan ik dus weer gewoon over op de 'normale' pil. En nu na 4 dagen gebruik is het EINDELIJK opgehouden :) Heel fijn :)

 

 

 

 

sand-558944
afbeelding van sand-558944
26 jan 2015 - 09:28

Hier net voor het eerst weer gemenstrueerd. Duurde zes dagen, wat wel normaal is. Was de eerste dagen wel heel veel, net of ik het van al die maanden had opgespaard... Na vorige zwangerschappen duurde het ook lang voor het weer begon. Toen ik geen borstvoeding gaf duurde het 4 maanden, met de borstvoeding steeds 7-8 maanden.

3wendy
afbeelding van 3wendy
26 jan 2015 - 08:55

Hoi!
Ik heb me ooit hier aangemeld met de vraag of ik hier mee mocht kletsen of er ook zo'n groep van juli was. Maar niemand had gereageerd :|Die van mij is van 5 juli. Bijna juni toch :) ik heb elke keer de verhaaltjes gelezen in me inbox maar nooit gereageerd. Dus ik ga maar gewoon meekletsen als jullie het oke vinden.

Ik ben na de bevalling best vaak ongesteld geweest. Begon al 2 dagen na het vloeien van de bevalling. Inmiddels een spiraaltje en nu is het geloof ik rustig/stabiel. Dan ben jij wel weinig ongesteld. Ik zou als het te lang zo wisselend is er even naar laten kijken bij de huisarts misschien is er iets aan de hand dat het zo langzaam loopt.

mijn ventje eet goed, boterhammetje, soepstengel, fruit groente. Drinken wilde hij uit een tuitbeker niet hebben hij vond het niet lekker aanvoelen . Een rietjesbeker dronk hij meteen uit toen ik hem gaf. Een aantal daagjes gedronken en toen was hij het beu. Af en toe een open beker proberen met wat yoghurt en lekker kliederen. Hij eet al vanaf de geboorte heel veel. Dus hier nog steeds een avond voeding, late voeding en dan gaat de nachtvoeding nu langzaam verschuiven richting half 6. Maar moe word je er wel van. Alles al geprobeerd. Water geven, speen geven (heeft hij niet) laten huilen. Op het cb zeggen ze natuurlijk dat moet je niet geven laat maat huilen. Maat hij heeft gewoon honger. Dus met 5 uur doorslapen ben ik erg blij. Hij groeit niet te hard maar gaat nog steeds netjes in de lijn waar hij al inzat dus hij krijgt niet teveel voeding volgens het cb. Ik ben dus blij als me ventje eens besluit Door te gaan slapen en zijn ritme aan te gaan passen. Gelukkig doet hij het verder heel goed. Slaapjes overdag doet hij meestal 3 en dan 45 minuten per keer. Maar hij gaat vaak zonder mopperen fijn slapen dus ben toch heel trots op hem. Dat zijn gelukkig alle mama's op hun baby's. Nu kennen jullie ons ook een beetje :)

nikkitessa
afbeelding van Anoniem
26 jan 2015 - 07:43

Hey allemaal ik lees wel maar betje druk om te reageren

Hier alles oke amber do cb vorige x was nov 

Ze rolt de kamer door en heeft tijgeren nu beetje door als eriets aachter haar is ze is beetje slomer dan der zus maar komt er wel

 

Ik bem 1x ongesteld geweest dat was 9 dagen daarna spiraaltje lateen zetten ng 1x ongesteld geweest daarna niet meer heerlijk  Verder wordt grote zus bijnaa 2 jaar dus druk met nee fase

 

 

shiftingsnake
afbeelding van shiftingsnake
25 jan 2015 - 16:19

Gelukkig! weer reactie van jullie, ik was al even bang dat ik nog maar de enige op het forum was :P

Ik heb gisteren met mijn vriend besloten om helemaal te stoppen met de borstvoeding. Stijn kreeg alleen nog de ochtendvoeding, maar hij begint met bijten, dus dat is niet zo prettig meer. Nu dus alleen nog de fles. Stijn eet ook al een hele boterham weg naast al zijn andere eten... Het is echt een vreetzak als ik het bij sommige andere kinderen vergelijk. Maar hij is ook wel heel druk met alles ontdekken en gaat de hele kamer al kruipend door. Ook zit hij veel in een soort loopstoeltje. Dat vind hij zo mooi! Zoef zoef door de kamer :) Dus ik denk dat hij ook wel veel verbruikt (en anders heeft hij het van zijn moeder :) hihi) 
Hij is nu ook flink verkouden en drinkt hierdoor ook wel ietsies minder, maar kauwt heel graag op zijn soepstengels.

Stijn wil tussendoor eigenlijk niet veel ander drinken hebben. Soms weet ik hem over te halen met wat thee, maar het gaat niet van harte. Ik probeer hier ook diverse bekers uit. Een open beker (lees mijn glas) vind hij toch wel het interessantste, maar dat loopt ook direct weer zijn mond uit. Van een tuit beker moet hij nog weinig hebben, maar heeft hij zich de eerste keer in verslikt en sinds dien wil hij hem niet meer... Hij krijgt soms ook gewoon uit een ander flesje dan waar hij zijn melk uit krijgt. Dan kan hij het een beetje zelf doen, want dat doet hij toch wel erg graag.

Wij gaan halverwege februari weer naar het CB voor een extra meting van zijn hoofdomtrek. Die vonden ze de vorige keer in verhouding met zijn lichaam toch wat aan de kleine kant, maar we hoefde ons er geen zorgen om te maken. Hij zal dan ook weer helemaal gemeten en gewogen worden. De afgelopen keer (2 december) was hij 8075gram en 72 cm.

Even totaal een ander vraagje... Zijn jullie alweer ongesteld geweest na je zwangerschap? Zo ja, was dit even langs als daarvoor? Ik ben inmiddels bijna 3 weken ongesteld en ben er al wel behoorlijk klaar mee :( 

 

 

 

 

elli-903506
afbeelding van elli-903506
22 jan 2015 - 21:06

met Jolien gaat het ook goed, ze heeft al 2 tandjes onder.Ze is een vrolijke meid met veel lachen en schreeuwen van plezier. Ik heb tot dat ze 6 maanden was borstvoeding gegeven, nu krijgt ze flesvoeding pap brood groente en fruit. pap en brood wissel ik een beetje af. Word het ook niet saai voor haar, Ik wil haar graag ook tussendoor wat drinken geven probeer af en toe water soms roosvice en thee. maar ze wil niet echt drinken. Ben op zoek naar een fijne baker voor haar om uit te drinken, De een zegt een beker met rietje die je zo weg kan klikken en de ander zegt weer een antilek tuitbeker. Hebben jullie ervaringen hier mee?

Over 2 weken gaan we een weekend naar Center Parcs even lekker genieten. Fijn om te lezen dat het met jullie kleintjes goed gaat.

oja ze weegt nu 7715 gram en is 67 cm

sand-558944
afbeelding van sand-558944
22 jan 2015 - 20:18

Met Celeste gaat het ook goed. Ook nog geen tandjes (gelukkig), want ik geef ook nog borstvoeding. Andere kinderen kregen tussen 6 en 10 maanden het eerste tandje, dus het zou wel zomaar kunnen binnenkort. 

Ze drinkt ook wat minder, maar gaat langerzamerhand wel meer eten. Alleen nog pap, fruit en warm eten. Ander drinken of brood doe ik nog niet, howel ik binnenkort denk ik wel met brood begin. Brabbelen doet ze ook volop en hard schreeuwen!  

Volgende week weer naar het CB. Bij de laatste afspraak(6 maanden) was zij 70 cm en 7350gram.

ahbonus
afbeelding van ahbonus
22 jan 2015 - 16:49

Tijd geleden! Kreeg ineens een mailtje van je laatste reactie!

Hier gaat het z'n gangetje, Steijn heeft nog geen tandjes en ik zie of voel ze nog niet aankomen ook. Z'n zusjes hadden ook pas de eerste met 14 maanden dus kan best nog even duren.

Hij krijgt nog steeds borstvoeding, heb eind november borstontsteking gehad en daarna ging het weer goed tot hij afgelopen week ziek en verkouden is. Hij drinkt zo slecht en drinkt ze niet goed leeg. Heb nu wel een zere plek en ben zo bang voor weer een ontsteking. Net al gekolfd maar krijg het plekje niet weg, dus zit nu even met een kruikje op de bank en hopen dat het goed komt.

Verder is hij lekker aan het rollebollen, maar nog niet tijgeren of kruipen. Hij brabbelt wel al een tijd gigantisch veel! Heel gezellig is dat.
En hij eet lekker z'n fruitjes en groenten, alleen nu wat minder nu hij niet fit is. Soms een broodkorstje, dat vind hij ook heerlijk! Geven jullie al brood? En wat ander drinken tussendoor? Dat hebben we nog niet gedaan hier.
Vorige week was hij 7865 gram en 67 cm.

En hoe is het met de rest?

shiftingsnake
afbeelding van shiftingsnake
18 jan 2015 - 10:46

Ja ja JAAA de eerste tand is door!!! Stijn is weer helemaal happy :) Nu kan het poetsen gaan beginnen!

Hoe gaat het met jullie allemaal?

 

 

 

 

shiftingsnake
afbeelding van shiftingsnake
6 jan 2015 - 16:09

Hoi allemaal!

Gelukkig nieuwjaar allemaal (nog net op de valreep ;) )
Hoe heeft jullie kleintje het vuurwerk beleeft?
Hier zijn we om 22uur op he tbalkon gaan staan met een sterretje, waar hij heel geboeid naar zat te kijken.
Daarna lekker drinken en door naar bed. Hij heeft heerlijk door al het harde geknal door geslapen.

Daar stonden we zelf van te kijken hihi.

Groetjes

 

 

 

 

shiftingsnake
afbeelding van shiftingsnake
27 dec 2014 - 16:08

joh wat heftig! Heel veel sterkte de komende tijd!!!

Genieten van je kleintjes :)

 

 

 

 

elli-903506
afbeelding van elli-903506
21 dec 2014 - 22:21

meid wat een vervelend nieuws zeg, ik wens je heel veel sterkte en succes!

 

miiesjee89
afbeelding van miiesjee89
21 dec 2014 - 22:15

Jullie allemaal fijne feestdagen en een Gelukkig en gezond 2015

Kiyano kijkt niet meer zo naar de lampjes hij vind het veel leuker om proberen te gaan kruipen hihi best grappig omver zien heeft onze eerste nooit gedaan.

alleen met mij gaat het niet zo goed mijn man heeft afgelopen donderdag aangegeven dat hij wil scheiden ben er best kapot van.
Maar voor de kinderen houdt ik me sterk en probeer ik me hoofd boven te houden

elli-903506
afbeelding van elli-903506
21 dec 2014 - 22:06

Iedereen hele fijne feestdagen! en een gelukkig en gezond 2015!

Ons Jolien vind de lampjes ook erg interressant, maar gaat er nog niet zelf naartoe kijken doet ze wel,

Vandaag hebben we haar eerste tandje ontdekt zo trots nu.

shiftingsnake
afbeelding van shiftingsnake
21 dec 2014 - 18:52

Fijne feestdagen allemaal!!!

Zijn jullie kleintjes ook zo dol op de lampjes in de kerstboom? Stijn tijgert er al echt naar toe :)

 

 

 

 

sand-558944
afbeelding van sand-558944
6 dec 2014 - 16:45

Wij vieren geen Sinterklaas. Celeste heeft er niets van gemerkt. Mijn dochter van 2 weet nu wel wie Sinterklaas is en toen we buiten een zwarte piet tegenkwamen reageerde ze daar ook niet verbaasd of bang op...

 

sand-558944
afbeelding van sand-558944
6 dec 2014 - 16:42

Mijn laatste drie kinderen hebben allemaal tot ongeveer 11 maanden borstvoeding gehad, toen was het gewoon op. Ik heb het niet eens bewust afgebouwd, het ging vanzelf. Nu houd ik het ook al bijna een half jaar vol. Ik zit nu op 4-5 voedingen en/of kolven per dag, dat was eerst 5-6x, dus het is al minder vaak. 6 maanden was mijn streven deze keer, omdat het heel moeilijk ging: veel pijn, borstontstekingen enz. Dat heb ik nu bijna gehaald en ik zie wel hoe lang het nog gaat. Als ze eenmaal tandjes krijgt zal het echte voeden snel voorbij zijn (ze bijt nu al zonder tanden en dat is al pijnlijk genoeg)en het kolven word ik ook wel zat.

nikkitessa
afbeelding van Anoniem
5 dec 2014 - 18:58

Hey ik heb t maar 3 maanden vol gehouden maar bouwde wel langzaam af

Wij vieren ng geen sint misschien volgend jaar maar ligt aan hoe de situatie dan is

shiftingsnake
afbeelding van shiftingsnake
5 dec 2014 - 16:01

Hoi allemaal,

Even een vraagje aan de dames die borstvoeding geven aan hun kleintje. 
Ik zit te denken om langzaamaan een voeding te gaan laten vervallen en daar een kunstvoeding voor in de plaats te gaan geven en zo langzaam aan de borstvoeding te gaan afbouwen. Nu lees ik verschillende tips en trucs op het internet, maar hebben jullie ook tips hiervoor? En tot welke leeftijd hebben jullie of gaan jullie borstvoeding geven?

Groetjes

Cindy

 

 

 

 

shiftingsnake
afbeelding van shiftingsnake
18 nov 2014 - 15:50

Hoe reageerde jullie kleintjes op Sinterklaas en Zwarte Piet? Ik loop zelf mee in de optocht hier als Piet. Stijn herkende mijn stem en geur, maar kon mijn gezicht toch niet helemaal plaatsen. Maar wel breeduit lachen op de foto's :)

 

 

 

 

shiftingsnake
afbeelding van shiftingsnake
2 nov 2014 - 18:26

Ik heb gehoord van via voedingsdeskundige dat ze vanaf 4 maanden 100 tot 125 gram groente en 100 tot 125 gram fruit op een dag mogen eten. Nu maak ik ook zelf hapjes en heb hier ongeveer de helft per keer en dat is de ene keer meer dan zat en de andere keer zou Stijn nog wel meer willen eten ervan. Dus gewoon een beetje proberen, maar als je echt net ermee gaat beginnen dan is 1 eetlepel voor jou, voor je kleintje meer dan zat. Het gaat in het begin er meer om dat ze leren proeven, textuur leren en leren eten van een lepeltje. Stijn eet sinds dat hij 3 maanden is hapjes, maar nu is hij 2 maanden verder en eet hij sinds 2 weken pas echt goed van het lepeltje af. Dus in het begin is het vooral veel wennen :)

 

 

 

 

sand-558944
afbeelding van sand-558944
1 nov 2014 - 09:37

Celeste doet nu nog 4 dagen met het kleinste potje, dus dat is per keer maar een heel klein beetje. Ze mogen wel meer hebben, maar dat wil zij nog niet.

elli-903506
afbeelding van elli-903506
31 okt 2014 - 22:27

hoi allemaal,

met Jolien gaat alles goed we zijn nu bezig met groentehapjes ikwil die graag zelf maken maar nu is mijn vraag hoeveel mag ik haar per keer geven? Heeft iemand hier ervaring mee of hoeveel geven julie per keer?

alvast bedankt voor jullie reactie Gr

nikkitessa
afbeelding van Anoniem
31 okt 2014 - 21:15

Ha h a arme jij Shiftingsnake wij hier ook om 2 uur en 6 uur voeding overdag wel 4 uur ertussen

Laatstd meestal18/19 en dan om 2 weer

 

Dit is sinds 3 wekrn ook hier tandjes !

shiftingsnake
afbeelding van shiftingsnake
31 okt 2014 - 20:35

Hier zijn we eindelijk naar 4 uur tussen de voedingen in. Dat is toch wel erg fijn hoor! Ook voor op het werk is dit wat fijner, want dan hoef ik een keer minder te kolfen :)

Verder eet Stijn heerlijk zijn fruit en groente tussendoortjes. En nadat het hele bakje verse fruit of groente op is wil hij eigenlijk altijd nog wel meer. De kleine schrokop(net zijn moeder :P)

Ook de nachten gaan al een stukje beter. Hij slaapt nu regelmatig 6 uur achter elkaar. Dus als we de laatste voeding een beetje weten te rekken, kunnen we zelf ook even bij tanken. Heerlijk! <--- Hmm dit laaste had ik misschien beter niet kunnen vertellen :P Afgelopen nacht was het weer een drama! Arm ventje, die tandjes doen zo een zeer :(

 

 

 

 

shiftingsnake
afbeelding van shiftingsnake
19 okt 2014 - 12:59

Hier zijnw e in de nachten nog vaak 2 keer wakker om te voeden. Dat begint ondertuusen wel wat op te breken :(
Verder gaan de hapjes al erg goed. sinds dat Stijn 3 maanden is eet hij al hapjes. Nu wortel, bloemkool, sperciebonen en doperwten en banaan en appel.
Dank je wel voor de tip over de tepelhoedjes. Wie weet dat we die binnenkort eens moeten gaan testen:)

 

 

 

 

sand-558944
afbeelding van sand-558944
19 okt 2014 - 10:40

Het is heel verschillend. Bij de laatste heb ik nog een maand doorgevoed toen ze een tandje had, maar ik werd regelmatig gebeten, dus ben ik ermee gestopt. Ik heb toen nog wel 3 maanden gekolfd.

 

Met onze kleine gaat het goed en vooral hard! Ze kwijlt ook best veel en zit veel met de handjes in de mond maar ik zie gelukkig nog geen teken van tandjes.Inmiddels heeft ze haar voetjes ook ontdekt. 

Afgelopen week begonnen met hapjes. Eerst wortel, dat ging goed. Daarna bloemkool, dat moest ze niet! Vandaag maar weer iets nieuws proberen. De laatste weken wordt zij vaak 's nachts weer een keertje wakker.

nikkitessa
afbeelding van Anoniem
19 okt 2014 - 10:27

Hey shiftingsnake je zou tepelhoedjes kunnen gebruiken voel je het minder amber heeft 1 tand boven. Ze eet nu ook 4 m potjes nu 2x wortel jummie en 1x bloemkool blegh
Haha verder oke hier erg druk

shiftingsnake
afbeelding van shiftingsnake
19 okt 2014 - 09:39

Wat zijn we allemaal stil op het forum zeg :P 
Hoe gaat het met iedereen en met alle kleintjes?

Stijn kwijlt hier echt de hele dag door. We hebben het idee dat zijn eerste tandje er aan zit te komen. 
Hij zit namelijk de hele dag met zijn vingers in zijn mond en we voelen ook al een bobbeltje in zijn tandvlees.
Nu wilde ik vragen of er ook dames zijn die ervaring hebben met kinderen die borstvoeding drinken en tandjes hebben.
Moet ik dit dan gaan afbouwen of merk je niet dat er tandjes zijn?

Groetjes

 

 

 

 

shiftingsnake
afbeelding van shiftingsnake
4 okt 2014 - 09:23

Ik geef nog borstvoeding nu ik weer aan het werk ben, maar vind het wel vervelend dat ik zo moet rekenen met de tijd en dat ik steeds even van mijn werk af moet. Helemaal nu ik net met een nieuwe baan ben begonnen, maar gelukkig is mn leidinggevende heel begripvol.
Ik heb gelukkig nog geen borstontsteking gehad. Wel dat mn productie wat terug liep, maar door wat extra tussen door te kolven(om de 2 uur afgewisseld met voeden) kwam dat heel snel weer op gang. Ik ben benieuwd tot hoelang ik het hier nog blijf geven. Stijn drinkt nu hij 4 maanden is nog steeds 7 voedingen op een dag en wil ook in de nacht nog drinken. Daarna duurt het vaak even voor hij weer in slaap valt, wat maakt dat ik toch nog aardig gebroken nachten heb :( maar alles voor het goede doel ;)
Op onze bank kan Stijn ook al van zijn buik weer terug naar zijn rug, maar dat komt omdat de bank een heel klein beetje schuin afloopt. Maar hij kijkt er zo verbaasd bij als het hem lukt. Zo grappig! Handjes zijn hier ook in trek (verdwijnen net al alle speeltjes direct naar zijn mond) Ook van bomen kijken is hij helemaal weg. Als we samen door het bos lopen kijkt hij zijn ogen uit.
Sinds gisteren eet hij naast zijn groentehapje in de avond, een beetje banaan in de ochtend. Nu hopen dat hij binnenkort maar eens een voeding gaat laten vallen.

Groetjes

 

 

 

 

sand-558944
afbeelding van sand-558944
3 okt 2014 - 10:03

Ik houd de borstvoeding nog wel vol, maar het is wel een lijdensweg deze keer. Het scheelt dat ik gewoon thuis ben, ik kan me goed voorstellen dat het geen doen meer is als je werkt. Ik heb in 3 weken ook 2x een borstontsteking gehad. Vreselijk pijnlijk en 40 graden koorts. Productie liep ook terug, maar gelukkig had ik nog wat in de vriezer. Nu gaat het wel weer, maar ik heb nog steeds moeite om het bij te benen nu ze meer gaat drinken. Ze drinkt nog maar weinig aan de borst, dus heel veel kolven en dat kost veel tijd. Ik probeer het tot 6 maanden vol te houden. Het zal deze keer wel niet langer gaan (bij de laatste 3 kinderen ben ik tot circa 11 maanden doorgegaan).

sand-558944
afbeelding van sand-558944
3 okt 2014 - 09:56

Wat goed! Celeste draait alleen nog naar haar zij. Ze tilt wel al heel hoog haar rug en schouders op als ze op haar rug ligt. Net of ze overeind wil komen. Verder pakt ze dingen aan, stopt alles in haar mond en vindt haar handen erg interessant.

Wat is hij snel uit de maxi cosi! Wij hebben deze bij onze laatste dochter nog tot 18 maanden gebruikt. Zolang het hoofdje maar niet boven de rand uitkomt is het goed. De benen mogen er wel overheen.

nikkitessa
afbeelding van Anoniem
3 okt 2014 - 09:08

Hey zou best kunnen hadden we met de oudste ook toen papfles voor de nacht gaan geven

nidon
afbeelding van nidon
3 okt 2014 - 09:02

Over een paar weken is ons kindje vier maanden oud. Hij wordt sinds twee nachten weer s nachts wakker , speen geven en het is ok, maar daarvoor sliep hij al weken gewoon door.. iemand een idee waar het aan kan liggen?
Zou hij naar vaste voeding willen?

nikkitessa
afbeelding van Anoniem
2 okt 2014 - 10:54

Wat goed shiftingsnake haha amber precies andersom van buik naar rug en trekt zich goed op aan mijn vingers
Ze weegt nu 6 kg en lengte geen idee 62 wordt krap
Ik ben over naar fles hen namelijk borstontsteking en kwam bijna niks uit volgende week beginnen met werk 4 dagen 2dagen kdv en 2dagen oppas ben benieuwd

Pagina's