Bevallen in Belgie

3 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
Anoniem
afbeelding van Anoniem
30 sep 2011 - 22:39
Bevallen in Belgie

Hallo,


Mijn vorige kindje is via een keizersnede geboren. Nu moet ik bij de volgende in het ziekenhuis bevallen. Zelf wonen we in Belgie en de vorige keer in Nederland is de zorg na de keizersnede erg tegengevallen. Vandaar dat ik nu in Belgie (Turnhout) wil bevallen. Ik hoor alleen dat het zo anders gaat in Belgie dan in Nederland. Iemand daar ervaring mee?


Alvast bedankt,


Suzan

Loe
afbeelding van Loe
6 okt 2011 - 00:21

Hallo suzan,

Ik ben in turnhout bevallen met een ks en dat is me

uitstekend bevallen, zou het meteen weer doen.

Belgische mentaliteit is anders maar niet verkeerd al

is het wel makkelijk om sommige dingen van te voren

te weten om niet voor verassingen te komen staan.

Als je specifieke vragen hebt, stuur maar een pm.

Groetjes loe


mamaricky
afbeelding van mamaricky
1 okt 2011 - 20:32

Hoi Suzan,


Toen ik mijn oudste kreeg woonde ik in Belgie en ben ik ook in Turnhout bevallen. Niet met een keizersnee overigens, en ook (als enige destijdsop de hele afdeling) zonder pijnstilling.


Mijn ervaring is dat er hele zorgzame zusters werken. Je wordt erg betrokken bij de verzorging van je kindje, als dat fysiek mogelijk is. Maar verder zien ze er ook echt op toe dat je voldoende rust krijgt. Ik mocht zelfs niet een wandelingetje maken op de gang! En dat terwijl ik een heel makkelijke bevalling had en er na een paar uurtjes weer tegen kon. Je blijft ook gewoon 5 dagen in het zkh, of je nu wel of niet iets mankeert. De begrippen "thuisbevallen" en "kraamhulp" zijn er ook nog niet echt ingeburgerd .


Veel succes in elk geval!