Bevalbad?

10 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
kris-1017132
afbeelding van kris-1017132
3 jun 2015 - 20:49
Bevalbad?

Hoi,

Ik ben benieuwd naar ervaringen met bevallen in een bevalbad (evt. specifiek in het Ikazia-ziekenhuis). Wij zijn erg nieuwsgierig hoe dat precies gaat en of je een beetje uit de voeten kan samen in het bad?

Alvast bedankt!

susa-995509
afbeelding van susa-995509
28 apr 2017 - 16:16

Ik ben in bad bevallen en het was helemaal top! Het warme water heeft mij ontzettend geholpen de weeën op te vangen en ik kon er door heerlijk ontspannen tussen de weeën door en ik heb ook het idee dat door het bad mijn bevalling sneller is gegaan. Het was een hele mooie ervaring die ik zeker iedereen ook gun!. Ik las hier ook het een en ander over het huren en kopen van een bad. Zelf heb ik een bad gehuurd via Marktplaats ik was ook een beetje huiverig maar de kosten om een bad te huren bij een van de grote bedrijven vond ik erg duur, je weet nooit zeker of alles goed loopt en het lukt en dan heb je zoveel betaalt terwijl je dan bv uiteindelijk toch naar het ziekenhuis moet. Ik betaalde er 80 euro voor en dat vond ik nog de gok waard, ik heb het bad gehuurd bij iemand die ook babymassage gaf en zwangerschapsgym ze had ook een website bodyworkz en een Facebook pagina AuaBaby@waterbevalling dus het was niet iemand die helemaal geen ervaring had op dit gebied en dat vond ik toch wel prettiger. Ik heb alles als heel fijn ervaren en alles was in prima staat en netjes met fijne voorlichting en folders. Ik raad haar ook zeker aan en volgens mij doet zei niet onder de grotere bedrijven. Dit is mij ervaring met mijn waterbevalling en marktplaats. ik ben er erg blij mee en ik hoop dat jullie hier iets aan hebben!

dani-1074706
afbeelding van dani-1074706
30 mrt 2016 - 12:16

Hallo, ik weet dat deze vraag al enige tijd geleden is gesteld, maar ik wilde toch graag mijn ervaring delen.

Ik ben twee weken geleden bevallen in het ikazia in bad. Ik vond het heerlijk. Ik had mijn wensen al ver te voren bekend gemaakt bij mijn verloskundige, zodra mijn weeën goed doorzette heeft mijn vk gebeld naar het ikazia dat we eraan kwamen. Tijdens de rit ernaar toe lieten zij het bad a l vol lopen. Ik kwam aan en kon gelijk het bad in gaan. Het is een vrij groot bad waardoor je meerdere houdingen aan kan nemen, ik zelf heb gehurkt. Mijn partner zat op een verhoging naast het bad waardoor hij mij goed vast kon houden. De warmte van het water hielp goed tegen de pijn en ik kon goed persen. De baby werd door het warme water ook heel rustig geboren. Ik kon hem uit het water pakken en daarna nog rond laten drijven.

Het enige nadeel vond ik tijdens de weeen naar het ziekenhuis rijden :)

eleonorahedwig
afbeelding van eleonorahedwig
6 nov 2015 - 13:36

Er is op internet veel te vinden, maar ik heb hem zo vroeg al omdat ik marktplaats in de gaten heb gehouden. Dit wordt door de officiele sites afgeraden, omdat je dan een tweedehands bad hebt, maar in dit geval was het bad nooit gebruikt ivm een keizersnede, dus dan zie ik er het probleem niet van in. Dus als je nog tijd hebt en er geen problemen mee hebt kun je marktplaats in de gaten houden of er daar toevallig een op komt. Wij hebben uiteindelijk ongeveer honderd euro betaald, terwijl je voor een nieuw bad inclusief alle accesoires al snel aan ongeveer driehonderd euro zit...

Als je liever een nieuw bad wilt kun je kopen of huren. Huren is iets goedkoper dan kopen, maar als je meer dan één kind wilt en verwacht daar ook het bad bij te willen gebruiken is kopen weer voordeliger natuurlijk. Bij huren wordt een bad gebracht bij 37 weken (in ieder geval waar ik keek) en heb je hem vijf weken in huis. Je verloskundige kan er misschien ook nog wel wat over vertellen. Als je wilt googlen zijn goede zoektermen: badbevalling, bevalbad huren (of kopen natuurlijk).

Ik hoop dat je hier iets aan hebt!

Ayse70
afbeelding van Ayse70
6 nov 2015 - 13:28

Hoi :)

Mag ik vragen van waar jullie het gebben gehaald? Was het duur? Ik wil het ook zo graag maar heb echt info nodig

Alvast bedankt. Groetjes

eleonorahedwig
afbeelding van eleonorahedwig
6 nov 2015 - 13:24

Wij hebben er in ieder geval maar vast één in huis gehaald (lekker vroeg, ben pas net over de helft, met nu 22 weken) want na wat meer erover gelezen te hebben leek het me toch wel echt heel erg fijn. Als het gaat zoals ik nu wil en ik inderdaad in dit bad kan bevallen zal ik hier een verslag neerzetten :)

Ayse70
afbeelding van Ayse70
5 nov 2015 - 22:46

Lees graag mee:)

Bloempje27
afbeelding van Bloempje27
23 sep 2015 - 21:18

Ik weet dat warm water enorm de pijn kan verlichten. Maar als ik je een natuurlijke pijnbestrijding mag adviseren, orienteer je eens op de geboorte-tens... dit is een aparaatje met electroden op je rug. Het verlichtte echt meeer dan 50% van de pijn, in mijn geval. In bad vond ik ook fijn maar hield dat van de pijn op een gegeven moment ook niet meer uit. Toen ik eenmaal de tens erop zette kon ik de weeën zonder kronkelen en kreunen opvangen.

eleonorahedwig
afbeelding van eleonorahedwig
23 sep 2015 - 18:38

Ja, inderdaad! Als iemand hier ervaringen mee heeft en ze wil delen, graag, want ik ben ook erg benieud!

lin1989
afbeelding van lin1989
25 jun 2015 - 21:45

Ik lees graag mee :) vraag mij hetzelfde af namelijk :)