begin bevalling

67 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
babybroess
afbeelding van babybroess
28 sep 2007 - 23:29
begin bevalling

hoe wisten jullie dat de bevalling begonnen was?


ik heb nu al zo'n twintig uur regelmatig last van harde buiken, maar dat heb ik al eerder gehad en toen was het ook vals alarm. kan je het ook ergens anders aan merken? ik moet bijv. wel veel vaker naar de wc nu, ook voor ontlasting en ik heb flinke hoofdpijn. wat zijn jullie ervaringen?

Harriëtte
afbeelding van Harriëtte
30 dec 2007 - 22:05

Ongeveer twee gagen voor de bevalling flink voor weeën gehad. Bij mij braken op 6 mei 2006 om 4.00 de vliezen terwijl ik mij omdraaide in bed.

S'avonds om 16.50 werd onze zoon geboren. Totaal 2 uurtjes stevige weeën gehad en drie persweeën.Groetjes
marja1974
afbeelding van marja1974
26 dec 2007 - 23:42

MIJN EERSTE BEVALLING IS AL EVEN TERUG

mijn bevalling begon ;s nacht om 3 uur met langzaam druppelend vochtverlies ik dacht steeds dat ik in mijn bed plaste de volgende dag om 5 uur 's middags naar het ziekenhuis waar het vruchtwater pas echt loskwam, maar nog steeds geen enkele wee wel had ze in het water gepoept dus plat liggen aan de apparatuur. om half negen maar aan de inleiding om toch enige weeen op te wekken, maar die zijn niet echt heftig geworden maar wel een snelle ontsluiting om 3 min over half 12 is ze geboren. 27 minuten voor haar uitgerekende datum .

MIJN TWEEDE BEVALLING KOMT OVER (ALS HET GOED IS) OVER ONG. 6 EN HALVE WEEK.

en ik hoop dat deze net zo makkelijk en fijn verloopt.

iedereen die nu bezig is succes en iedereen die binnenkort mag ook succes.

gr. marja

savannah is een trotse grote zus

bevallen op 27 januari van Milêne Dakota Delana

Lesucoob
afbeelding van Lesucoob
11 dec 2007 - 20:58

Nou, bij mij was de bevalling dus al wel een beetje begonnen, maar écht begon het pas met het breken van de vliezen. Toen werden de weeen serieus, en HOE!

DELETED_Erna22
afbeelding van Anoniem
30 nov 2007 - 13:13

tWord nu wel spannend hoor! Hoop dat het allemaal maar goed gaat. En ik hoor het ook wel vaker, hier in de buurt zijn het allemaal vrachtwagenchauffeurs en die vrouwen bevallen allemaal op zondag...

Maar ja de mijne was nog 1 keertje een eind weg en die kleine denkt nu wil ik komen...Het was ook nog eens vrijdag de dertiende...

Succes joh! En heel veel sterkte als de kleine komt!

Groetjes Erna

Marlala
afbeelding van Marlala
29 nov 2007 - 11:05

hahaha! Ja, je weet 't soms niet!


Ach... je onderbewustzijn speelt ook altijd heel erg mee hè... als je bijvoorbeeld niet gerust op bent dat je man niet optijd thuis zal zijn... kan 't zomaar ineens in bijvoorbeeld het weekend zijn dat de baby zegt; hé ik kom er aan hoor!


Tenminste... dat was hier wel het geval! Mijn man zat toen (nu ook nog trouwens) zo'n 200 km zuidwaarts voor z'n werk en verbleef daar ook de nachten doordeweek... en spontaan in z'n kerstvakantie dat ie thuis was (en na z'n drukke verjaardag)...hatsikideee!


Lesucoob
afbeelding van Lesucoob
29 nov 2007 - 10:56

Vals alarm, helaas... Sorry guys!

Zou ie zich laten tegenhouden door het feit dat mama nog twijfelt over zn naam?Linnas7939415.4161574074

Marlala
afbeelding van Marlala
29 nov 2007 - 09:07

Linnas.... spannend...!!! Het is al weer gisteravond dat je dit schreef.... als je vandaag reageert, ga ik er van uit dat er niks is ... en andersom ook natuurlijk!! Als je de komende dag(en) niet reageert... whoehoe!!!


Succes!!


Lesucoob
afbeelding van Lesucoob
28 nov 2007 - 23:33

Al vanaf half 10 om de 5 minuten flinke kramp... Alleen net een klein stukkie door de kou gelopen en nou ben ik bang dat het stopt.

Kommmmmmmaaaar babybabybaby

Lesucoob
afbeelding van Lesucoob
28 nov 2007 - 20:36

Weet je dat dit een van de redenen is dat ik ga twijfelen over borstvoeding? Misschien niet de juiste reden, maar dat (en de nachtvoedingen) maken dat ik denk van 'nah, misschien toch maar wel...'

Ik weeg mezelf nog 1x, en dat is als ik al weeen heb. Verder WIL k het niet weten!

Harde buiken houden aan en worden zachtjes aan wel steeds erger, veel afscheiding en heel vaak naar het toilet. Oh en (darm)krampen. Ik weeeeet het allemaal niet hoor...

Marlala
afbeelding van Marlala
27 nov 2007 - 15:55

Hahaha, dat geweten hè... dat knaagt...


Heb er ook wel eens last van als ik weer op de weegschaal sta... toch 't ding maar 's uit het raam zwieperen.


En joh, bij mij gingen de kilo's er vanaf door de borstvoeding... niet zo ontzettend hard, maar toch... Dat ik 't er na weer heb aangevreten is m'n eigen schuld ... toch maar weer sonja bakker 'r boekje uit het stof halen


DELETED_Erna22
afbeelding van Anoniem
27 nov 2007 - 15:39

HA ha ik kan je ook niet veel moed geven. Dacht de tweede keer nou zal ik het wel weten. Niet dus, elke nacht leek het wel weer heel echt en toen het echt was heb ik wel een uur getwijfelt en toen was Leon er al bijna. Mijn man zat in het Westland met ene beetje pech bijna 2 uur rijden. Die is als een gek naar huis gekomen. Heb er 4 uur over gedaan, langer als de eerste keer. Julia was er met 3½ uur. De verloskundige zij snel bellen hoor, de tweede doe je in de helft van de tijd. Viel dus ook wel mee. Het zal best zo zijn dat de meeste verhalen wel kloppen maar ook niet bij iedereen.

Succes er maar mee, het zit nu nog lekker warm en veilig joh! Als je in het heetst van de strijd bent had het nog wel 10 jaar mogen blijven zitten! Maar er is er nog nooit een blijven zitten en je gaat er tegewoordig ook zomaar niet meer aan dood. Hoop dat het allemaal goed gaat.

Groetjes Erna

Lesucoob
afbeelding van Lesucoob
27 nov 2007 - 15:14

Zo van "dan wordt ie geboren, come hell or high water". Ja zou wel lekker zijn.

Nah, heb de hele ochtend alweer visite gehad, opoe is beetje moe, ga ff op bed liggen. Sjonge, die kilo's zijn wel slopend, hoor (zeker die ik er zelf aan gegeten heb, die wegen ook nog eens door op mn gemoedsrust)

Marlala
afbeelding van Marlala
27 nov 2007 - 10:57

Ja lekker handig hè...


Maar ik kan me wel voorstellen dat je er op een gegeven moment hélemaal zat van bent!


Hadden ze maar een nauwkeurige datum, niet waar?Lesucoob
afbeelding van Lesucoob
26 nov 2007 - 22:25

Nee, ik kreeg vandaag ook al zo'n opmerking zo van

'voordat ie 18 is, issie wel geboren...'

Daar kun je wat mee, ist niet?

Marlala
afbeelding van Marlala
26 nov 2007 - 22:23

Sorry ...


Maar m'n vriendin die net afgelopen nacht bevallen is had wel al bijna een week weeen gehad en was dus op het moment suprème erg moe...


Bij haar heeft het gedonder ook erg lang aangehouden!


Maarre... die kleine donderstraal van je blijft gelukkig niet eeuwig zitten hoor, hahaha!


Lesucoob
afbeelding van Lesucoob
26 nov 2007 - 19:48

Is bij iemand de bevalling ook gewoon begonnen met harde buiken die heel regelmatig kwamen en lang aanhielden?

Kom op meiden, iemand die me de hoop kan geven dat dat gedonder in mn buik niet voor niks is?

jillian
afbeelding van jillian
13 nov 2007 - 14:18

Voorweeën, weet er alles van. Heb deze al met al drie weken gehad. Meestal 's avonds/ 's nachts en heel onregelmatig. Werd er ook goed beroerd van af en toe.


Maar toen ik de 'echte' weeën kreeg wist ik het verschil. Kan het ook niet omschrijven, maar het voelde anders. Na 2 uur verloor ik de slijmprop, na 5 uur weeën ben ik naar het ziekenhuis gegaan, waar ik geen ontsluiting bleek te hebben, weer 2 uurtjes later brak mijn vruchtwater, waar mijn kindje in had gepoept. Dus aan de CTG wat ik nog wel het ergste vond, want dan moet je blijven liggen. In totaal heeft de bevalling 18 uur geduurd waarvan het laatste uur persen. Al met al is het me heel erg meegevallen en vond ik het een prachtige ervaring.

Marlala
afbeelding van Marlala
6 nov 2007 - 17:25

Nee hoor, niet persé. Dan kan de bevalling zelf ook nog lang duren. Maar ja, wat noem je lang, wat noem je kort. De een vind een 'uitdrijving' van een uur lang, de ander kort Mijnes was niet verweekt of verstreken, maar toch had ik een bevalling van 18 uur met een 'uitdrijving' van 15 min. Zo lang als die tijd duurde met weeen, zo kort duurde het persen! Is geen peil op te trekken!


Lesucoob
afbeelding van Lesucoob
6 nov 2007 - 16:33

Volgens internet waren dit dus onvervalste voorweeën, die kunnen kennelijk òòk om de 3 minuten komen. Had ook niet verwacht dat het al echt was, want het deed nog lang niet genoeg pijn. Aaah, lekker vooruitzicht is dat toch...

Op de laatste echo vanmorgen was iig te zien dat beebie behoorlijk krap zit, dus laten we hopen dattie die te kleine behuizing gauw zat wordt!

Draagt een verweekte en verstreken baarmoedermond nou ook bij aan een vlottere bevalling??

Marlala
afbeelding van Marlala
5 nov 2007 - 14:18

Ja, wat kan dat dan spannend zijn hè? Had de dag voor de bevalling ook de hele tijd valse/oefen/voorweeen. Weet ik veel welke. Vals alarm iig. Maar idd spannend hoor. Maar ik had die dag van dat valse alarm ook de slijmprop/-klodder verloren, blèh.


Lesucoob
afbeelding van Lesucoob
5 nov 2007 - 12:25

Haha, ik had net in de auto om de 3 minuten kramp, en ook al wèèt je eigenlijk wel dat het nog loos alarm is, toch zit je dan wel ff met de kriebels in je buik hoor...

Tis wachten, maar je weet niet waarop.

DELETED_Erna22
afbeelding van Anoniem
31 okt 2007 - 23:32

Hoi,

bij mij heeft ze ook alleen inwendig onderzoek gedaan met de bevalling. Heeft van tevoren ook erg gerommeld maar als de bevalling echt begonnen is merk je het wel!

Wel lastig die onzekerheid, succes met de laatste loodjes!

Groetjes Erna

Marlala
afbeelding van Marlala
31 okt 2007 - 20:08

Hoi hoi,


bij mij was dat pas toen de bevalling begonnen was. Dan toucheerde ze om te zien hoeveel ontsluiting ik had.


En als je er om vraagt zal dat vast wel gedaan worden. Maar gezien hoe ver je bent, zal het vast wel loos alarm wezen. Maar ja, weet het nooit! Gewoon vragen hoor, kan nooit geen kwaad!


Succes en toi toi toi!!Lesucoob
afbeelding van Lesucoob
31 okt 2007 - 12:10

Vanaf wanneer gaat een vlos eigenlijk inwendig onderzoek doen? Doet ze dat op verzoek, als je kramp hebt of hoe werkt dat? Heb al een paar dagen kramp in mn buik en harde buiken en ben heel erg benieuwd of dat gerommel wat oplevert of dat het loos alarm is.

Marlala
afbeelding van Marlala
27 okt 2007 - 16:41

Hahaha! Leuk verhaal Janneke! (gniffel) ja joh, weet jij veel, misschien is het idd de 'trigger' geweest! Hoop dat het verder wel goed gegaan is! Geniet lekker van je droppie!


Janneke
afbeelding van Janneke
25 okt 2007 - 18:59

ik kwam onder de douche vandaan en 'plons'. brak zo m'n water. ik was nog bloot en haalde net op tijd het toilet hahaha! daarna bleef het maar lopen. daarvoor echt geen enkel teken gehad dat het zou gaan beginnen! helemaal niets!!!! ik moet wel bekennen dat het erg gezellig was onder de douche met mijn man..... misschien dat dat heeft geholpen hahahaha

xxx

MamavanDaisy
afbeelding van MamavanDaisy
21 okt 2007 - 22:03

He Babybroess,


Hopelijk ben je snel weer opgeknapt en voel je je weer een stuk lekkerder! Neem er gewoon je tijd voor en laat je lekker verwennen voor zover dat dat kan! Geniet van je kleine hummel!


He Erna,


Ja, babyinfo vind ik ook leuk, even kijken wat er allemaal op staat. En hier zitten ook allemaal hormoontjes ja, LOL die zwanger zijn. Zo blijf je weer op de hoogte he! Toch leuk, zo'n forum, vind je ook niet?!


Groetjes HeleenDELETED_Erna22
afbeelding van Anoniem
21 okt 2007 - 01:12

Hoi Babybroess

Fijn dat hij weer thuis is, maar het zal toch wel even wennen zijn hoor! Je moet zo'n kleintje ook weer leren kennen. Maar het is het allemaal zeker waard! En je hebt het maar mooi weer achter de rug!

He Heleen jij ook hier? Gezellig!

Groetjes Erna

babybroess
afbeelding van babybroess
17 okt 2007 - 20:26

Bedankt voor alle interesse en steun. Mika is idd maandag thuisgekomen. We moesten alledrie echt even wennen, maar het gaat steeds iets beter. Ik heb zelf helaas wel veel last van de keizersnede, maar ook ik krabbel langzaam op. We beginnen nu langzaam te genieten van elkaar.


voor de aanstaande moeders die nog moeten bevallen: veel succes met alles! En ook als het niet zo loopt als je hoopt, zo'n kleintje is het echt allemaal waard. Dat ervaar ik zelfs al terwijl ik me nog behoorlik beroerd voel!

filtered_html
MamavanDaisy
afbeelding van MamavanDaisy
17 okt 2007 - 16:57

He babybroess,


Van harte gefeliciteerd!!!!!!!!!!!!!!Clap Hopelijk is jullie kleintje afgelopen maandag lekker thuis gekomen en gaat alles goed met hem.


Hoe voel jij je inmiddels? Heb je last van je keizersnee of valt het je mee?


Ga lekker met je gezinnetje genieten van elkaar, zou ik zo zeggen!!!!!!!!!!!!!! en de visite's, daar zal je het nog wel heel druk mee krijgen! Maar dat is wel alleen maar goede interesse natuurlijk. Geniet ervan meid!!!!!


Als ik al die verhalen lees, krijg ik zelf ook 'zin' om te gaan bevallen. Wil mijn kleine dreumes ook wel al in mijn armen hebben! (maar wel gezond natuurlijk). Wij moeten nog maar eventjes wachten voor het zover is.


Groetjes HeleenDELETED_Erna22
afbeelding van Anoniem
17 okt 2007 - 13:04

Hoi babybroess

Van harte gefeliciteerd met je zoon!

Jammer dat hij opstartproblemen heeft, je hoopt zo dat het allemaal goed gaat. Je zou het liever zelf hebben he? Maar probeer er toch van te genieten meid! Het zal wel druk worden en er zijn altijd wel dingen waar je over twijfelt, maar het word alleen maar leuker!

Proficiat!

Groetjes Erna

Marlala
afbeelding van Marlala
14 okt 2007 - 14:45

Hey!!!!! Van harte gefeliciteerd!!!!


Knap gedaan hoor meid!!


Hopelijk mag Mika maandag idd met jullie mee naar huis! Ik hoop voor hem dat hij ook niks naars aan de vacuumpomp heeft overgehouden, wat je wel vaak hoort


Het is zo een spannend en moeilijk begin, maar gauw kunnen jullie lekker genieten met z'n drietjes. Veel geluk en laat alles maar over je heen komen, er veranderd zó veel! Denken jullie wel goed aan jullie rust? Jij en Mika zijn belangrijker dan die dozijnen kraamvisite hoor !!!


Veel geluk en geniet ervan!


Groetjes Marla!!


P.s: mocht het onverhoopt toch allemaal wat moeilijker worden (ik hoop het niet!!) en Mika mag maandag niet mee, dan zijn wij er voor jullie hoor!!


Cath
afbeelding van Cath
14 okt 2007 - 01:12

Hey babybroess,

Heftig verhaal maar gelukkig mag je kleintje snel naar huis!

Groetjes

Jojanneke
afbeelding van Anoniem
13 okt 2007 - 22:18

Gefeliciteerd Babybroess!!!
Ik hoop voor je dat Mika maandag naar huis mag komen en dat jullie met zn 3n van elkaar kunnen gaan genieten!!

Maar wat een verhaal zeg, jemig.....
Maar gelukkig dat alles goed gekomen is!

Dikke

babybroess
afbeelding van babybroess
13 okt 2007 - 19:18

nou daar ben ik dan weer.


het heeft even geduurd voordat ik een bericht kon achterlaten, want alles is iets minder goed verlopen dan verwacht. de ontsluiting verliep heel voorspoedig, zo ging ik binnen drie kwartier van 2 naar 5 cm ontsluiting. na twee uur persen en de vacuumpomp werd echter duidelijk dat ons kindje er niet vanzelf uit zou komen en werd het een keizersnede. zondagochtend is uiteindelijk onze zoon Mika geboren!


helaas is Mika na een paar dagen verhuisd naar de couveuseafdeling omdat hij heel erg veel moest spugen en er zelfs gal meekwam. het bleken opstartproblemen te zijn in combinatie met een reactie op medicijngebruik van mij. gelukkig gaat het nu al een heel stuk beter en als het goed is, mag onze kanjer maandag mee naar huis. ik ben zelf vandaag thuis gekomen want er was geen plek meer voor mij in het ziekenhuis. nog even doorbijten dus voordat we echt met z'n drietjes kunnen gaan genieten van elkaar.

filtered_html
Cath
afbeelding van Cath
12 okt 2007 - 18:33

Bedankt voor de succeswensen!

Ik hoop dat mijn schatje snel besluit geboren te gaan worden! kan niet wachten! Haha...

XX

jessica28
afbeelding van jessica28
12 okt 2007 - 18:13

Gefeliciteerd met Abiam!! en zo is iedere bevalling gewoon anders.

Groetjes
Jessica
moedertje21
afbeelding van Anoniem
12 okt 2007 - 18:00

vrijdagavond begon het te rommelen. geen echte weeen maar toch ook niet als normaal. Zaterdag de hele dag weeen om de 7 a 8 minuten gehad....het drong maar niet tot me door dat de bevalling begonnen was. zaterdagnacht wou ik gaan slapen, maar elke keer dat ik ging liggen verschrikkelijke rugweeen! zondag om 15:22 is Abiam geboren.


Dus het begon met hele lichte krampjes. De vliezen zijn pas zondag doorgeprikt.


Succes iedereen die nog moet bevallen!

jessica28
afbeelding van jessica28
12 okt 2007 - 17:55

nou hier begon de bevalling heel simpel...mijn vliezen braken eerst hahaha en 41 uur later was ie er dan eindelijk.

dames die nog moeten bevallen of bezig zijn veel succes!

Groetjes
Jessica
Marlala
afbeelding van Marlala
12 okt 2007 - 11:51

Cath, spannend joh! Dus je kleintje zit nog wel lekker bij je?


Het is ook zo grappig zoals het verloopt, het ene moment is er niks aan de hand op wat voorweeën/oefenweeën na, maar zomaar in een keer begint het. En dan weet je het ook gewoon. Ontzettend wonderbaarlijk, zo'n oerinstinct dat je het herkennen kan ook al heb je het nog nooit meegemaakt!


We duimen voor je Cath!


Groetjes Marla.


Jojanneke
afbeelding van Anoniem
12 okt 2007 - 11:00

Hey Cath, SPANNEND !!

Veel succes met de bevalling!!!

Cath
afbeelding van Cath
11 okt 2007 - 20:29

heey het verhaal is niet af! 6 oktober begon het en het is inmiddels 11 oktober. Neem aan dat de baby inmiddels wel geboren is! Ik ben over 2 dagen uitgerekend en ook even aan het nalezen hoe de bavalling bij andere begon vandaar dat ik hier las. Haha. Schrijf zelf in het oktoberforum!

Ik ben het vanaf vandaag zat! Haha. Buikpijn en harde buiken maar al de hele week en mijn kleintje zit kennelijk nog goed maar van mij mag ze geboren worden!

XX

MamaMe
afbeelding van MamaMe
10 okt 2007 - 15:57

Hoi hoi!


Tijdens de zwangerschap ben ik bij een medium geweest.. die voorspelde dat mijn kleintje 17 of 18 juli geboren zou worden..


Die dagen verloor ik heel veel afscheiding.. ik was er van overtuigd (1e kindje) dat het mijn slijmprop was.. maar uiteindelij is onze Lara pas 6 aug. geboren!


/ik moest die dag ingeleid worden.. maar 6 uur 's ochtends kreeg ik menstruatiekrampen.. ik besteede er geen aandacht aan had al drie weken voorweeen.. toen ik ging plassen verloor ik zoveel slijm dat ik er zeker van was dat het de slijmprop was.. om 8 uur moest ik het ziekenhuis zijn en om 9 uur 6 cm ontsluiting.. 11:27 is ze geboren..


Hoe het precies begon.. door weeen..


Succes met jouw bevalling!

Jojanneke
afbeelding van Anoniem
7 okt 2007 - 16:42

Ik lees het nu pas... SPANNEND!
En Babybroess?? Alles goed gegaan??

Marlala
afbeelding van Marlala
7 okt 2007 - 11:01

Ojeetje! Ben gister verder helemaal niet op de site geweest!!

Knap van je dat je er überhaupt nog aan denkt om even wat neer te zetten!! Zou ik waarschijnlijk niet hebben gedaan!!

Om de 7 minuten, wauw, bij mij duurde het toen nog 18 uur.... hihi, zal gelukkig niet bij iedereen zijn

Spannend hoor!


DELETED_Erna22
afbeelding van Anoniem
6 okt 2007 - 23:24

Hey jammer dat ik het nu pas lees, ik hoop dat het dan al achter de rug is... gelukkig had ik je al veel sterkte gewenst, misschien zit je al aan de beschuit met muisjes?

Groetjes Erna

babybroess
afbeelding van babybroess
6 okt 2007 - 14:22

nou, het is begonnen hoor! pijnlijke weeen om de zeven minuten en licht bloedverlies. het duurt denk ik niet lang meer voor we naar het ziekenhuis gaan. over een paar dagen hoop ik jullie de uitsl*g te kunnen laten lezen!

filtered_html
DELETED_Erna22
afbeelding van Anoniem
5 okt 2007 - 14:55

Ik denk ook aan je babydroess!

Jojanneke
afbeelding van Anoniem
5 okt 2007 - 14:50

Helaas kan ik je ook niet aan een antwoord helpen.
Maar ik duim voor je dat het niet lang meer zal duren!!!

(ik hoop eigenlik dat je dit al niet meer zal lezen, dat zou nl goed nieuws betekenen!!)

En het is inderdaad wel heel leuk om dit zo op deze manier mee te maken!

Marlala
afbeelding van Marlala
5 okt 2007 - 14:39

Ik heb geen idee schat! Ik hoop het niet voor je, als je zo graag wilt!


Pagina's