Bang dat de verloskundige en kraamzorg te laat komen

2 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
Diny1993
afbeelding van Diny1993
27 sep 2016 - 11:08
Bang dat de verloskundige en kraamzorg te laat komen

Hallo,

 

Ik heb nu 2 kinderen. Bij mijn oudste zoontje duurde de gehele bevalling incl. de weeën ongeveer 8 en een half uur. 

en dus zeggen ze dat bij je 2de kindje het nog sneller kan gaan. 

Nou dat is gebleken. Mijn 2de zoontje werd geboren incl. de weeën in anderhalf uur. (thuisbevalling, verloskundige net half uurtje binnen en de kraamzorg stapte precies op tijd binnen)

 

Nu ben ik zwanger van mijn 3de kindje, en ben ik dus bang dat het nog sneller gaat als bij mijn laatste bevalling.

Hoe en wat kan ik doen en zorgen dat alles goed gaat? Wil nu ook graag thuis bevallen. Maar aangezien de verloskundige bij mijn vorige bevalling net een halfuurtje binnen was en de kraamzorg binnen stapte op het moment dat mijn zoontje eruit kwam ben ik nu bang dat ze beide misschien wel te laat zullen komen....

 

Iemand suggesties of geruststellende antwoorden?

 

Groetjes,,

IrisIrena
afbeelding van IrisIrena
27 sep 2016 - 19:04

Een derde kan alle kanten op. Het kan inderdaad super snel, maar soms ook langer duren want ze hebben gewoon meer ruimte. Vraag je verloskundige wat je moet doen als de baby al komt en er is geen medische hulp. Laat ook in je dossier zetten dat bellen voor hun rijden betekend. Dus dat als je belt met vermoedelijk weeën dat zijn of collega in de auto springen. Zorg dat je alles klaar en binnen bereik hebt zoals kruik, doeken, je bed met een zeiltje. Meer kun je niet doen. Het is echt afwachten. Maar ik snap je angst hoor. Maar het komt vast goed.