Baby daald niet in, bekken te smal?

8 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
ciinderella
afbeelding van ciinderella
21 okt 2012 - 15:59
Baby daald niet in, bekken te smal?

Ik ben 41+4 weken en ben afgelopen week meerdere malen bij de VK geweest om te controleren of mijn baby al wilt indalen. De baby ligt volgens de echo's goed naar onder, maar wilt niet mijn bekken inzakken. Tot afgelopen week zeiden ze bij de verloskundige dat er nog tijd zat was en ik me hier niet druk om hoefde te maken. Maar afgelopen week kwamen ze met hele andere verhalen als voor die tijd en ik weet nu niet zo goed meer waar ik aan toe ben..

De VK vertelde mij dinsdag dat de baby nogmaals niet was ingedaald en dat ik een kans had dat mijn bekken te krap zijn voor een bevalling, dat het indien dit het geval is het uitdraaid op een keizersnee. Vrijdag moest ik terug komen om nogmaals te controleren en ook hier kreeg ik te horen dat waarschijnlijk mijn baby niet meer zou gaan indalen en ik rekening moet houden dat ik aankomende week ingeleid zou gaan worden, met een verhoogd risico dat het uitdraaid op een spoedkeizersnee.

Ik heb het idee dat we niet echt duidelijkheid krijgen over waar we aan toe zijn,

morgen moet ik voor CTG naar het ziekenhuis en daarna een afspraak met de gyneacoloog. Ik hoop dat ik dan duidelijkheid krijg over wat de verwachtingen mogen zijn en dat ze me niet weer laten doorlopen met de onzekerheid waar we nu in zitten. Is er een mogelijkheid dat ze de bekken controleren vantevoren? Ik lees verhalen van mensen die na uren/ dagen weeen opwekken alsnog een keizersnee hebben gekregen. Mijn VK vertelde me dat ze geen onderzoek naar de bekken doen omdat het een zeer onprettig onderzoek moet zijn. Maar nou vraag ik me af wat er onprettiger is, de onzekerheid, uren persen voor niets, of een onderzoek vooraf...

babywens74
afbeelding van babywens74
1 okt 2013 - 13:16

Ik ben nu 38+3 en was vorige wk nog niet ingedaald,morgen moet ik weer naar VK.

Mijn eerste lag als "sterrekijker" en dan lees ik nu dat dat het ook kan zijn, zit er niet weer op te wachte, dus zal het morgen eens vragen.

Hij lag 2 wk terug nog i stuit en is gedraaid in ZH was al geen pretje.

dcht nu een "normale" bevalling te hebben /willen..maar ja hebben het niet voor het zeggen....

wat zijn de gevolgen als het niet indaalt? en natuurlijk kan het nog tot 42 wk net als mn dochter.

 

Gretha
afbeelding van Gretha
22 okt 2012 - 14:11

bah wat naar om zo behandelt te worden, zeker hoogzwanger :(

ik heb gelukkig hele andere ervaringen met inleiden en de manier van hoe e behandeld wordt.

hopelijk mag je gauw bevallen en lekker genieten van je kleintje!

probeer er op te vertrouwen dat de verpleegkundigen en artsen meestal wel weten hoe en wat en niet zomaar wat doen maar vertrouw ook zeker op je eigen gevoel als je denkt dat het niet goed gaat/niet gaat passen etc.

veel sterkte en s6. uiteindeijk komt het goed!!

Lilypie First Birthday tickers

ciinderella
afbeelding van ciinderella
22 okt 2012 - 13:58

Vandaag in het ziekenhuis geweest.

CTG liep uit, zodat we vervolgens ook te laat bij de gyneacoloog zaten. Dat was dik te merken, wand tijd was er dus gewoon weg niet meer voor ons. Binnen 5 min. stonden we weer buiten, incl. de echo. Voor vragen en praten was geen tijd en werd dus ook gewoon geen reactie aan gegeven.

 

In de middag begonnen ze niet meer met inleiden, dus morgen vroeg kunnen we bellen naar de afdeling of er plaats genoeg is om weer langs te komen. Ik voel me echt afgescheept, net een nummertje bij de supermarkt. Er zit helemaal niets anders op, we kunnen weer wachten wat er morgenvroeg word gezegd.

ciinderella
afbeelding van ciinderella
21 okt 2012 - 21:10

Een geruststellende reactie fmrv.

GG, ik ben blij dat ik me er vooraf op in kan stellen dat de kans er bij mij misschien in zit dat het uiteindelijk niet lukt. Dat ik niet net als jou en vele andere vrouwen op het einde plots voor een keuze gesteld word. Mijn VK heeft al aangegeven dat ik hoe dan ook word overgedragen aan het ziekenhuis. Ik zou graag thuis bevallen, al ben ik daar wel van bijgedraaid na afgelopen week. Wij wonen niet naast een ziekenhuis en wil het risico dan ook niet meer lopen om op het einde alsnog door te moeten worden gestuurd..

Ik ben zeer benieuwd wat ze er morgen van zeggen en dat ze me niet nog langer rond laten tobben. Mijn zwangerschap is echt niet zonder stoten verlopen en het word er niet gemakkelijker op. Nachtrusten heb ik niet meer, waardoor ik erg op begin te zien tegen een bevalling. Dit is echt iets van de laatste dagen, hiervoor kon ik er allemaal nog wel doorheen kijken en maakte ik mij niet zo druk om de hele situatie. Door mijn slaaptekort en alle tijd die ik nu 's nachts heb om erover na te kunnen denken begint het me denk ik op te breken. Wat ik totaal niet van mijzelf gewend ben, normaal ben ik behoorlijk nuchter en kan ik overal wel de positieve kanten aan blijven bekijken.

GoldenGirl
afbeelding van GoldenGirl
21 okt 2012 - 20:39

Hoi ciinderella,

 

hier wel iemand met de ervaring van een te smal bekken waarbij de bevalling uitdraaide op een keizersnee. Ik snap helemaal dat je onzeker wordt van de verhalen van de verloskundige! Mijn kindje was ook niet ingedaald maar mij werd niets verteld over een te smal bekken. Dus ik ging met goede moed de bevalling in, met het idee dat het kindje dus wel in zou dalen tijdens de bevalling, want dat was de verwachting. Na een goede 4 uur had ik echter nog niet eens verstrijking. Pas na ruim 10 uur had ik eindelijk 1 cm ontsluiting en konden ze mijn vliezen breken. Toen hebben ze meteen een ruggenprik gezet en weeënversterkers via een infuus toegediend, iwant daarmee zou de ontsluiting echt wel harder moeten gaan. Om een heel lang verhaal kort te maken: dat schoot alsnog voor geen meter op en na 23 uur weeën had ik nog steeds maar 6 cm en vorderde het al uren niet meer, dus besloten ze tot een keizersnee. Toen kwamen ze tot de ondekking dat er een wanverhouding was tussen het hoofdje van onze zoon (vrij groot) en mijn bekken (erg smal). Dus hij had er nooit doorheen gekund. En ik ben dus niet eens aan persen toegekomen omdat ik bleef steken op 6 cm.

 

Met een onderzoek vooraf heb ik dus geen ervaring. En misschien loopt jouw bevalling weer heel anders, en dan heb je hier niet zoveel aan, maar een tip van mij is om met de gyneacoloog afspraken te maken over "wat doen we als de ontsluiting niet vordert". Mijn ervaring is dus dat dit namelijk echt een signaal van je lijf is: bij een (veel) te smal bekken kan het hoodje nooit goed op de baarmoedermond drukken (want daarvoor moet het eerst door het bekken zijn) en dat is wel nodig om ontsluiting te creeëren. En zeker als je er weeënversterkers bij krijgt zou de ontsluiting echt wel op een redelijk tempo moeten gebeuren. Dat kun je wellicht ook afspreken, dat je dan weeënversterkers erbij wilt. Misschien scheelt het alvast iets in de onzekerheid als je weet: we spreken af dat er na bijvoorbeeld 10 uur, waarvan ook een paar uur met weeënversterkers, minstens 5 cm ontsluiting moet zijn, en als dat niet gebeurt en het vordert nauwelijks dan gaan we na die 10 uur over tot een keizersnee. Ik heb de getallen maar even als voorbeeld genomen, dat kunnen in overleg met de gyneacoloog en vooral wat jouw eigen voorkeur heeft natuurlijk ook andere getallen zijn. Maar dan heb je wellicht wel wat meer zekerheid over: oke, als de bevalling zo verloopt dan kan weet je wat de afspraken zijn en waar je je op in kunt stellen. Dan hoeft het ook geen echte "spoed"keizersnee te worden, maar is het iets meer voorzien omdat je dit scenario dan al hebt doorgesproken. 

 

Maar ik hoop vooral heel erg dat jouw bevalling soepel zal verlopen en dat je kindje mooi door het bekken past zodat het uberhaupt niet uitdraait op een keizersnee. En als het toch anders loopt: probeer te vertrouwen op de beslissingen van de gyneacoloog, als een keizersnee nodig is dan is dat het beste voor jou en je kind, en dat doet niets af aan jouw lijf of jouw bevalling. Ik hoop dat je iets hebt aan mijn verhaal, ik wens je het allerbeste! Laat je t.z.t. weten hoe het gegaan is? 

 

Veel liefs, GG

Gretha
afbeelding van Gretha
21 okt 2012 - 18:09

ze laten je ook geen uren persen. het max is 1 uur (iig in t ziekenhuis waar ik bevallen ben) 1e is na 45/50 min persen geboren (en je bent niet constant aan t persen dus het klinkt erg lang.. maar is redelijk normaal voor een eerste..

maar precies wat fmrv ook al zegt. het kindje hoeft niet ingedaald te zijn voordat de bevalling begint. dat kan ook tijdens de bevalling vanzelf gaan.

 

Lilypie First Birthday tickers

fmrv-662317
afbeelding van fmrv-662317
21 okt 2012 - 17:19

Mijn eerste zwangerschap heb ik een inleiding gehad na een zwangerschap van 41+5 weken.

De kleine man was totaal niet ingedaald en ze zijn begonnnen met gel de volgende dag was de kleine ingedaald en had ik 2 cm ontsluiting en hebben ze de vliezen kunnen breken en na een bevalling van 32 uur is hij uiteindelijk geboren.

mijn tweede zwangerschap hebben ze na een zwangerschap van 38 weken moeten inleiden omdat ik niks meer kon door de bekkeninstabiliteit.

deze kleine man was ook niet ingedaald en deze bevalling heeft helaas bijna 4 dagen geduurd dit omdat de baarmoedermond niet "rijp"was voor de bevalling

ze zijn beide geboren met een vaginale bevalling.

ze zeggen dat als je een inleiding krijgt er een verhoogd risico is op een keizersnede.

ik snap alleen niet waarom de verloskundige denkt dat je bekken te smal is omdat de baby niet is ingedaald zover ik weet uit eigen ervaring hoeft de baby niet perse ingedaald te zijn.

dat ik zware en lange bevallingen heb gehad heeft er niks mee te maken dat de baby's niet ingedaald waren.

als de gynecoloog ook maar iets twijfeld laat hij je volgens mij niet gewoon bevallen omdat het voor het kindje ook gevaarlijker is al die weeen en meestal toch iets indalen en dan alsnog een keizersnede met het probleem dat wat ze ingedaald zijn er dus weer uitmoeten trekken 

 

ik hoop je hier iets mee geholpen en gerustgesteld te hebben