Baarkruk

7 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
new-mummy
afbeelding van new-mummy
6 feb 2008 - 14:47
Baarkruk

Hallo allemaal,


Ik heb een vraagje zijn er misschien ook vrouwen die ervaring hebben met,


een baarkruk bevalling?


Ik ben zeer benieuwd of dat inderdaad veel verschil maakt met een normaal liggende bevalling.


B.v.d Chantal

new-mummy
afbeelding van new-mummy
7 feb 2008 - 14:52

Allemaal bedankt voor jullie reactie ik zal het zeker doorgeven dat ik het toch wil proberen ben zeer benieuwd


groetjes chantal

new-mummyfeb2008
rosipe
afbeelding van rosipe
7 feb 2008 - 12:25

hallo de verloskundige vroeg de eerste keer of ik het wilde proberen omdat het kindje dan beter zakt ik heb dit gedaan en tijdens de pers weeen moest ik wel op bed. heb 2 a 3 dagen wel wat last van mijn benen gehad maar ja dat is niet anders.

smiley

sappie
afbeelding van sappie
6 feb 2008 - 23:43

Ook ik heb ervaring met de baarkruk. Mijn eerste bevalling heb ik erop gedaan.....was in het ziekenhuis. Ik was al een half uur op bed bezig met persen, maar mijn zoontje zakte bijna niks naar beneden. De verloskundige van het ziekenhuis adviseerde de baarkruk en aangezien het helemaal niet opschoot pakte ik die kans graag aan. De houding vond ik wel prettig....ik leunde tegen mijn man die achter mij zat. Helaas heb ik op de baarkruk nog ruim 2 uur moeten persen.Confused (moet wel zeggen dat ik heel klein en tenger ben en mijn zoontje ruim 7 pond was....voor mij eigenlijk te groot) Het laatste stukje moest ik toch op bed doen vanwege een knip die ik kreeg.


Toen ik zwanger was van de tweede heb ik het bij de verloskundige aangegeven. Omdat ik toen thuis wilde bevallen moest je dat melden omdat de verloskundige de kruk niet standaard in de auto heeft liggen. Toen mijn man belde moest hij dus doorgeven dat de kruk mee moest. Ben toch naar ziekenhuis gegaan en deze keer zonder kruk. De bevalling ging een stuk sneller dan de eerste dus ik had de kruk niet nodig.


Maar als je nog twijfelt...geef het gewoon aan en als je tijdens je bevalling op de kruk wil probeer je het gewoon. Vind je het niks dan lig je ook zo weer op bed.


groetjes Sabrina.


Stephany
afbeelding van Anoniem
6 feb 2008 - 21:43

Hoi!

Hier iemand die er wel ervaring mee heeft!

Bij de eerste wilde de persweeën niet doorzetten en heeft de vk. de kruk erbij gehaald. Toen ik daarop ging zitten kwamen ze meteen en met 4 keer persen werd Zoë geboren!

Ook bij de tweede wilde ik graag op de baarkruk bevallen omdat het bij de eerste goed beviel.

En eenmaal op de kruk, met de eerste perswee werd onze tweede dochter geboren....!

Mijn ervaring is echt heel positief! Ik zou het zo weer doen....

Ze zeggen dat het ´fijn´ is omdat de zwaartekracht meehelpt, je hoeft je kindje niet omhoog te persen (bij een liggende bevalling) maar nu alleen naar beneden.

Het blijkt dat je wel sneller kan inscheuren omdat het ´sneller´ kan gaan, maar bij mij is het de beide keren bespaard gebleven!

Succes!

titsia
afbeelding van titsia
6 feb 2008 - 17:32

hey chantal,


Mijn schoonzus is op een baarkruk bevallen en die vond het helemaal super.... Haar kindje was erg groot maar door de baarkruk was het volgens haar erg erg goed te doen.


Ik wou zelf ook erg graag maar doordat de bevalling zo snel ging is dat niet gegaan.kathinka
afbeelding van kathinka
6 feb 2008 - 15:36

Hoi Chantal,

Ik weet wel hoe een liggende bevalling gaat en ik heb bij Esther meerendeel van de tijd op de wc gezeten. Omdat ik in het ziekenhuis moest bevallen mocht ik niet op de baarkruk maar wil dit keer wel erg graag. Gewoon omdat ik die houding erg fijn vind.

Groetjes Kathinka

Esther 6-3-2007 en Manuël 22-04-2008
www.kathinka1984.hyves.nl