3e keizersnede onder gehele narcose

3 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
deni-392927
afbeelding van deni-392927
17 nov 2016 - 10:06
3e keizersnede onder gehele narcose

Hallo dames en misschien wel heren, Ik ben zwanger van mijn 3e wondertje en dit zal betekenen dat ik dus ook een 3e keizersnede ga krijgen. Dit benauwd mij heel erg, bij de eerste keizersnede was een spoedkeizersnede na 17,5 uur weeën te hebben gehad. Mijn dochter werd toen met vader na boven gebracht en ik naar de uitslaapkamer waar ik kon bijkomen. Bij de 2e keizersnede die gepland was vond ik het dood eng. Ik kreeg er meteen op me borst en moest meteen gaan moederen en er voeden, de optie om dit te kunnen is natuurlijk geweldig maar het viel mij wel tegen, helaas. Nu sta ik voor mijn 3e keizersnede en moet ik gaan beslissen wat ik wil. Weer een keizersnede met een ruggenprik waar ik overigens nog steeds dagelijks last van heb. Of een algehele narcose zodat ik wakker word als alles voorbij is. Mijn vraag is nu dus ook eigenlijk wie heeft er een keizersnede gehad onder algehele narcose en hoe ging dit ?? Bedankt.

andr
afbeelding van andr
17 nov 2016 - 13:45

Ik snap je gevoel wel. Bij de eerste ook spoedkeizersnee gehad. Vader en kind waren gelijk weg. En daar lig je dan... met je hoofd vol gedachten en ook weer niet omdat je het half meemaakt... je voelt je niet prettig en je weet dat er nog van alles aan je gebeurd. Was dat wat je vervelend vond bij de 2e keizersnee? Het 'moeten' moederen en blij zijn terwijl je hoofd er nog niet naar staat? Een volledige narcose klinkt dan wel het fijnste, maar het heeft ook allemaal twee kanten. Je maakt het niet allemaal bewust mee. Fijn of niet fijn? Je kan je kindje gelijk zien. Fijn! Maar ook voel je je zo machteloos op zo'n moment. Je hebt nu nog last van de ruggenprik. Hebben ze daar een verklaring voor? Zou het jou rust geven als je voor een ruggenprik kiest, maar je daarna niet gelijk je kindje bij je hoeft te nemen, maar dat je man/vriend het kindje vasthoud naast je? Misschien is dat ook een optie? Wakker worden alles achter de rug is lijkt wel heel fijn he. Hoe zou je man dat vinden?

IN81
afbeelding van IN81
17 nov 2016 - 12:29

Wat vervelend dat je het bij je 2e keizersnede als zo vervelend hebt ervaren dat je direct moest moederen ... Ik kan zelf helaas niet meepraten over een algehele narcose (ik heb een spoedkeizersnede gehad en kreeg mijn zoon daarna direct op mijn borst wat ik als heel prettig heb ervaren). Maar het lijkt me zo vervelend aan een narcose dat je de 'geboorte' helemaal niet meemaakt. Je gaat slapen en als je wakker wordt heb je een kind.

Wat vond je 'doodeng' aan je 2e keizersneden? Misschien helpt het om daar achter te komen en over te praten zodat je die angst bij de 3e keizersnede niet zult krijgen...

Hopelijk meld iemand zich nog die dit zelf heeft meegemaakt, sterkte!