Welke achternaam?

14 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
Anoniem
afbeelding van Anoniem
5 okt 2014 - 18:00
Welke achternaam?

Hè hallo. Hoe zijn jullie tot de beslissing gekomen welke achternaam jullie kindje krijgt/ heeft gekregen? Mijn vriend en ik twijfelen nog welke achternaam ons kindje krijgt. Gelukkig hebben we nog eventjes de tijd, ik ben nu 'pas' 21 weken zwanger.

Breon
afbeelding van Breon
25 okt 2015 - 07:02

Wij hebben gekozen voor mijn achternaam. Mijn familie is actief betrokken in het leven van de kinderen. Opa en oma passen wekelijks op, ze hebben ooms en tantes die bij ieder evenement aanwezig zijn en veel neefjes en nichtjes om mee te spelen. Zijn kant van de familie staat verder van ons af en participeert wat minder in hun leven. We hebben voor de naam gekozen van de familie waar ze het meest bij betrokken gaan zijn. We hebben niet gekozen voor traditie, we voelen ons beide niet meer of minder betrokken door een achternaam.

Pamster
afbeelding van Pamster
7 aug 2015 - 13:21

Ik ben getrouwd, heb mijn eigen achternaam gehouden en mijn man wilde graag dat onze kinderen mijn achternaam zouden krijgen. (Zijn ouders zijn beide overleden voor onze dochter werd geboren) 

Het is soms wel onhandig moet ik eerlijk zeggen. Zeker als hij belt voor bv een bloeduitslag (aangezien hij een andere achternaam heeft) of voor instellingen als kdv. Voor vaderdag krijgt hij altijd iets met haar achternaam ;-)  Maar hij heeft geen moment spijt gehad van de keuze voor mijn achternaam. 

dikk-982048
afbeelding van dikk-982048
18 mrt 2015 - 21:16

Ons dochtertje heeft mijn achternaam. Mijn partner en ik waren daar meteen over eens. Het speelt ook mee dat mijn partner zijn eigen achternaam niet wou doorgeven. Hij wilt er zelf ook van af vanwege zijn verleden.

Rianneee
afbeelding van Rianneee
16 nov 2014 - 19:45

Mijn kinderen krijgen de achternaam van mijn vriend. Deels omdat ik wat dat betreft traditioneel ben ingesteld, maar ook omdat ik er zelf veel waarde aan hecht dat ik de achternaam van mijn vader heb. Na de scheiding van mijn ouders voelde ik me op die manier toch nog echt verbonden met mijn vader.

FreyV
afbeelding van FreyV
13 nov 2014 - 13:58

Ik heb er geen moment over getwijfeld; de kleine krijgt zijn achternaam en het is dan ook nooit een discussiepunt geweest. Al denk ik dat als ik er anders over gedacht had dit wel de nodige woorden teweeg had gebracht. Zelf heb ik door omstandigheden de achternaam van mijn moeder, niet dat dit een ramp is maar het heeft wel veel ongein teweeg gebracht.

Liefs, Freya
FreyV
afbeelding van FreyV
13 nov 2014 - 13:58

Ik heb er geen moment over getwijfeld; de kleine krijgt zijn achternaam en het is dan ook nooit een discussiepunt geweest. Al denk ik dat als ik er anders over gedacht had dit wel de nodige woorden teweeg had gebracht. Zelf heb ik door omstandigheden de achternaam van mijn moeder, niet dat dit een ramp is maar het heeft wel veel ongein teweeg gebracht.

Liefs, Freya
aman-923371
afbeelding van aman-923371
6 nov 2014 - 20:44

Kleine heeft mijn naam, trouwen vind ik niet zo belangrijk en mocht hij mij vragen weet hij ook dat ik niet zijn naam neem.
Na lang denken overleggen en ja ook wat ruzie is het toch mijn achternaam geworden.
En wat een ander er van vind is aan hun, de een vind het super en ander verschrikkelijk.
Ik ben blij met me keus.

Lala84
afbeelding van Lala84
21 okt 2014 - 17:25

Ik ben getrouwd en heb de achternaam van mijn man aangenomen dus de kids ook

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers

Annepedia
afbeelding van Annepedia
21 okt 2014 - 16:52

In de situatie die Femkeismaria schetst over haar vriendin, zou ik het ook zo doen. Dan heb je in ieder geval eenheid voor de kinderen. Je hebt het alleen niet altijd voor het uitkiezen wat samenstelling betreft. 

Ik denk nl. wel dat je verwarring creeërt als je je kids je eigen naam geeft, juist omdat het 'niet traditioneel' is. Mensen stellen altijd vragen. 

Ben zelf ook wel traditioneel wat dat betreft, toen ik trouwde met mijn lief (6-10 jl, 31 wk zwanger) heb ik ook bewust gekozen om zijn achternaam aan te nemen zodat we een eenheid vormen als gezin. 

 

Moraal van het verhaal: je moet vooral doen waar je je goed bij voelt!!

femkeismaria_an...
afbeelding van femkeismaria_anonymized
21 okt 2014 - 15:14

Wij hebben destijds voor de achternaam van mijn vriend gekozen. We wilden ooit gaan trouwen, bij het trouwen wilde ik ook zijn achternaam aannemen. Voor ons was die keuze heel makkelijk. Op die manier hebben we uiteindelijk als gezin allemaal dezelfde achternaam.

Bij een vriendin van mij hebben de kinderen haar achternaam. De kinderen hebben verschillende vaders, maar zo hebben de kinderen wel dezelfde achternaam.

Het is maar net waar je voor kiest en wat je belangrijk vind. Die keuzevrijheid maakt het soms ook wel weer lastig en zet je voor dilemma's waar je voorheen niet eens over na hoefde te denken. Vroeger, als je zwanger was moest je trouwen en kregen jij en het kind zijn achternaam. Eigenlijk ook wel zo makkelijk soms ;-) Nu kan zelfs de man, de naam van de vrouw aannemen... Elk voordeel heb zijn nadeel.

 

Succes met nadenken

 

Anique87
afbeelding van Anique87
21 okt 2014 - 12:02

Als je 'ooit' wilt trouwen is de achternaam van je vriend wel handig.   Zelf ben ik traditioneler en was het voor mij logisch dat ze de achternaam van mijn man kreeg  

 

Babytijd.com Ticker

Anjo87
afbeelding van Anjo87
9 okt 2014 - 14:11

Voor ons was de beslissing ook snel genomen dat de baby de achternaam van mijn vriend zal krijgen. In de toekomst willen we graag trouwen en we vinden het mooi om dan allemaal dezelfde achternaam te hebben in het gezin.

Hanna29
afbeelding van Hanna29
9 okt 2014 - 10:51

Het was voor ons geen moeilijke beslissing. We zijn wat dat betreft traditioneel. Ze dragen dus ook de achternaam van mijn vriend.