man wil vernoemen maar vind de naam niet leuk...

3 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
Hippy mamma
afbeelding van Hippy mamma
18 jun 2015 - 13:52
man wil vernoemen maar vind de naam niet leuk...

Hoi, ik ben op het moment 16 wk zwanger. Wij willen het geslacht niet weten en hebben al een leuke eerste naam die voor zowel jongen als meid kan. Maar nu de tweede naam... mocht het een jongen zijn dan wil mijn man hem graag naar zichzelf vernoemen. Mijn man heeft Patrick. Ik vind dit helemaal niets want hou zelf van aparte Namen. Het mag van hem ook een verbastering zijn zoals Patricio... maar ook dit vind ik niet leuk ;-) lastig persoon die ik ben.... hebben jullie misschien andere ideeën over een naam gebaseerd op Patrick?

MAB Rooze-Schoon
afbeelding van Anoniem
13 jul 2015 - 12:58

Lees mijn motivatie bij onze situatie:
Eerst zal ik zeggen dat we intensief stamboomonderzoek hebben gedaan, voor we gingen trouwen. Hier zit dus jaren werk in.
Ik ben zelf vernoemd naar mijn moeder, en haar ouders..
Mariska (modenaam van Mariska Veres) en mijn moeders 1ste naam Marianne)
Annemieke (oma Annigje, moeders 2de naam Anneke)
Bastiënne (opa Bastiaan)
Mijn 1ste man (Katholieke namen met als 3de Maria) wilde maar 1 naam, want dat had zijn broer ook gedaan, maar ik heb doorgezet en alle 4 onze kinderen hebben 3 voornamen die alle 12 uit de stamboom komen, met de exacte schrijfwijze. De 1ste Oer-Hollands en de 2de en 3de naar familie die we zelf kennen (wijzelf, ouders en grootouders). Bij de 1ste wilde ik perse mijn opa en andere oma vernoemen en dat is gelukt.
Immeine Hendrika Bastiënne, (IHB= in het bijzonder)(Hendrikus mijn schoonvader) ze is zelf trots dat ze zo heet en weet haar hele naam zelf te noemen. Ook van de andere 3 weet ze de namen. We oefenen weleens. Bij Jongen was het Cleijs Antonie Bastiaan geworden (CAB= engels voor taxi)(Antonius, mijn schoonvaders 2de naam en mijn bet-overgrootvars schrijfwijze, ik doe niet aan Katholiek als het niet hoeft)
2de moest de 3de naam dus aangepast
Cleijs Antonie Siegfried (naar mijn vader, dus is hij naar beide opa’s vernoemd)(CAS=Cas (4de naam die je leest op de post)
3de Elsebein Lisette Stevina (mijn zusje en Stefanus oom en 2de naam opa van mijn moeder, schrijfwijze oma van opa van mijn moeder)(ELS=afkorting roepnaam)
4de Kreijn Winfred Marinus (overgebleven te vernoemen, beide oma’s) Winniefred en Marianne naar Marinus Stefanus)(KWM=Klein wellustig mannetje)
Alles is Hollands en de afkortingen zijn op geoefend met een 2de betekenis.
Spelregels:
Alles is Hollands
Nieuwe beginletter per nieuw gezinslid
Passend bij de rest
1ste 3 heten ICE (ons treintje is compleet, stond op de kaart) en de K is van kwartet
Nu ben ik gescheiden en hertrouwd, deze baby krijgt weer 3 namen, ook vernoemen en deels wat hij gewoon mooi vind.
Spelregels:
Alles is Hollands uitspreekbaar zoals je het schrijft
Nieuwe beginletter per nieuw gezinslid
Passend bij de rest
Weer 3 voornamen en ik wilde perse mijn andere oma nog vernoemen, maar die naam paste niet in de afkortingen van de andere meisjes
Unisex namen doe ik niet aan en ook geen namen van mensen die ik zie of een hekel aan heb, ja moeilijk, maar in maart waren we het al eens. Als de volgende wat anders is dan deze zijn we al klaar. Voor een jongen hadden we allebei een naam met een M, Matthijs en Matias, maar dat is mijn beginletter, dus discussie snel gesloten. Vanya is voor beide en ik ken er al 2, een die mij pestte en een dochter van mijn beste vriendin, dus die viel ook af. De meisjesnaam is uiteindelijk zijn keus geworden en de jongensnaam van mijn 2 andere opties. Hebben we allebei wat.

andr
afbeelding van andr
19 jun 2015 - 20:49

Rick, ricko