Jongensnaam

3 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
Rainbowwind
afbeelding van Rainbowwind
3 jun 2014 - 14:00
Jongensnaam

Hallo allemaal,

Gisteren de 20 weken echo gehad en alles gaat helemaal goed met de kleine man.

Nou zit ik met het volgende, ik wilde graag bij de zwangerschap van mijn eerste zoon mijn overleden tante en mijn zus vernoemen, beide dragen de naam Elisabeth, toen dit een jongetje bleek hebben wij de naam bewaard voorals wij een dochter zouden krijgen. Gisteren bleek dat ook dit een jongetje is. Nu hebben wij al een eerste naam bedacht maar de tweede naam hebben we veel moeite mee, gezien ik nu toch wel graag deze 2 belangrijke vrouwen in mijn leven wil vernoemen. Ik ben al op de naam eliah of Elias gekomen, maar mijn man vind dit geen optie cheeky

Dus ik weet niet of iemand een idee heeft voor als tweede naam wat verwijst naar Elisabeth?

Ik heb natuurlijk nog wel even, maar gezien nr 1 ook maand te vroeg kwam, wil ik alles op tijd klaar hebben wink

Rainbowwind
afbeelding van Rainbowwind
4 jun 2014 - 15:26

Ja.. dan heb ik nog probleem nummer 2.. Mijn man en ik beginnen allebei met een M, vandaar dat onze (oudste)zoon ook met M begint (vinden we leuk), maar om het 'eerlijk' te houden begint deze naam ook een M. Maar de voorletters M.A  M.L. en M.J zijn bezet, maar M.E kan wel of M.B. Word nog flink brainstormen!

femkeismaria_an...
afbeelding van femkeismaria_anonymized
3 jun 2014 - 15:23

Pfff lijkt mij ook moeilijk. Vooral omdat er geen mannelijke variant van deze naam is voor zover ik weet.

Elias of Eliah kwamen ook bij mij het eerste op. Misschien Abel, Egbert, Bert of Albert. Maar dan ben je de naam alweer zover aan het verbouwen dat het niet echt meet op Elisabeth lijkt.

Wanneer je naar de bijbel kijkt was Johannes (de Doper) de zoon van Elisabeth. Misschien ook wel toepasselijk in deze situatie.

Succes met kiezen, dit is inderdaad geen gemakkelijke puzzel ;-)