Doopnamen kiezen

4 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
Irmgard-89
afbeelding van Irmgard-89
4 mrt 2015 - 20:01
Doopnamen kiezen

Hallo dames! Wij zijn er eindelijk uit welke naam ons zoontje gaat krijgen maar nu het volgende dilemma! Doopnamen! Ons zoontje zal Li gaan heten en nu dus de taak om er een of twee doopnamen bij te bedenken. Ik wil wel een beetje een stoere naam wat er bij past en iets wat bij deze tijd hoort. dus makkelijk is anders haha.. Hebben jullie tips of ideeën? Ben wel benieuwd naar de namen van anderen hihi..

Irmgard-89
afbeelding van Irmgard-89
12 mrt 2015 - 09:52

Nee hoeft niet perse christelijk of iets heiligs te zijn. Mijn man en ik zijn allebei gedoopt en hebben de communie en het vormsel gedaan maar dat is dan ook alles wat we net de kerk hebben. Gewoon een 2e en/of 3e naam.
Iets wat wel bij Levi past. Tis nog aardig lastig om iets leuks en passends te vinden haha..

Merche
afbeelding van Merche
10 mrt 2015 - 16:03

Doopnamen in de zin van christelijk? En dan bijbels of naar heiligen? Of meer met het idee van vernoemen naar familie?

Nonke
afbeelding van Nonke
4 mrt 2015 - 20:50

 

Hoi!

Onze kinderen hebben geen doopnamen maar wel een tweede en derde naam, vernoemd naar de opa's en oma's. Als je kijkt waar de naam van de betreffende persoon van is afgeleid, vind je vaak varianten daarop. Bijvoorbeeld op de Engelse site van Wikipedia. Even een voorbeeld als verduidelijking. Van opa Willy hebben we Liam gemaakt. Want Willy is afgeleid van William en daar kun je Liam van afleiden. Van oma Tilly hebben we Maud gemaakt. De naam Tilly komt van Mathilde en daar is Maud de Ierse variant van. Beetje creatief bezig zijn met namen.

De tweede en derde namen van onze zoon: Liam Yoah en van onze dochter: Rian Maud. 

Succes met namen googlen en goochelen!