Cultuurverschillen, namen en ouders... HELP

6 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
Deborahx97
afbeelding van Deborahx97
27 nov 2015 - 15:57
Cultuurverschillen, namen en ouders... HELP

ik ben 17 jaar (bijna 18) en 16 weken zwanger.. nu woon ik nog thuis en mijn vriend ook, alleen ik ben nederlands en mijn vriend (22) is turks. daar heb ik verder geen probleem mee en onze families ook niet.. tot ik erachter kwam dat ik zwanger was. dit veranderde alles. ik en mijn vriend waren (en zijn) er heel blij mee, onze ouders reageerde (natuurlijk) geschrokken. verder geen reden om je zorgen te maken.. dacht ik.. ik had dus met mijn vriend de namen bedacht (zowel jongen als meisje) Dilayla (meisje) en Dylano (jongen). beiden waren we hier erg gelukkig mee. tot zijn ouders zich ermee gingen bemoeien, die wilde perse een Turkse naam.. dat kon ik begrijpen en ik heb ook respect voor hun cultuur. dus ging ik met mijn vriend praten over de namen. Dilayla is al turks getint , maar Dylano niet.. dat mocht dus niet van zijn ouders. dus we gingen verzinnen en kwamen uit op Aydin, prachtige naam (vinden wij). iedereen tevreden dacht ik.. maar nu vinden zijn ouders de meisjes naam niet goed. ze willen perse dat het vermoed gaat worden naar een tante die overleden is en altijd voor hun gezorgd heeft.. niks mis mee.. tot ik de naam hoorde. Arzu..... vreselijk vind ik die naam. en ik wil die naam echt niet. maar zijn ouders blijven zich ermee bemoeien en werden helemaal boos op mijn vriend omdat we die naam niet wilde nemen.. nu hebben ze hem overgehaald om die naam te nemen.. waardoor ik ruzie kreeg met hem.. mijn ouders zijn het er ook helemaal niet mee eens en ik weet niet wat ik moet doen.. ik wil iedereen tevreden houden maar ik wil die naam echt niet.. die naam als tweede naam doen kan niet want dat willen ze niet.. alsjeblieft kan iemand me helpen...? xx

mamam1
afbeelding van mamam1
24 mei 2016 - 13:37

Lastige situatie, maar zou toch echt voor je eigen keuze gaan samen met je vriend en arzu misschien als tweede naam.

Weet je al wat het gaat worden ?

Wij hadden ook zo'n soort probleem. Mijn partner is Fries en de rest van zijn familie ook. Daar is de traditie om de eerstgeborene zoon naar de vader te noemen (dus opa). Wij hebben direct nadat we wisten wat het ging worden duidelijk gemaakt dat we dit niet gingen doen. Natuurlijk teleurstelling,maar uiteindelijk vond iedereen zijn naam prachtig en waren blij dat hij gezond ter wereld kwam.

Deborahx97
afbeelding van Deborahx97
21 apr 2016 - 10:17

Bedankt voor de reacties en de tips! Na veel gepraat is het toch Arzu geworden.. Maar ik heb me erbij neergelegd. De gezondheid van mijn meisje is belangrijker dan ruzie maken om een naam.

ozle-1114229
afbeelding van ozle-1114229
15 dec 2015 - 21:29

Dag meid ik ben ook turks en ik begrijp je totaal! Wrm geen twee namen arzu hoef je niet te gebruiken ;) jij noemt haar dilayla en hun arzu... maar good Lucky Turkse families zijn niet de makkelijkste hihi (deze tip was puur gebaseerd op dat je iedereen tevreden wilde stellen anders zou ik zeggen het is jullie kind en jullie moeten beslissen)

Mammie.4
afbeelding van Mammie.4
27 nov 2015 - 18:06

Dag deborah,

Ik ben het met breon eens.
Lieve meid het is jou kindje. Jij zorgt er voor die 9 maanden in je buik. En ook straks ben jij verantwoordelijk voor je baby. Dus als jij gelukkig bent met de namen die jullie samen hadden gekozen dan moet je daarbij blijven. Als de ouders van je vriend er niet mee eens zijn dan moeten zelf maar een kindje nemen.

Ik snap dat het moeilijk is om iedereen tevreden te houden. Dat is ook een fout van mij geweest. Bij onze eerst werd er ook getrokken alleen aan beide zijden. Toen heb ik gezegd. Het is mijn baby en ik draag het 9 maanden. Het word niet vernoemd. Als je er niet mee eens bent dan is daar de deur. Het gaat om het kindje en niet de naam.
Hier is uiteindelijk allemaal goed gekomen. Omdat ze inzagen dat het om het kindje ging en niet de naam die ik het gaf.

Heel veel sterkte meid en zet nu jezelf eens voorop. Het is JOUW kindje.

Breon
afbeelding van Breon
27 nov 2015 - 17:33

Dag Deborah,

Het is begrijpelijk dat je iedereen gelukkig wil zien en zeker de opa's en oma's, maar uiteindelijk is het jouw baby en niet die van je schoonouders. Jij en je vriend maken de beslissing en zij moeten zich er bij neerleggen. Ik snap dat dat makkelijker gezegd is dan gedaan, maar ga niet voor een naam waar je zelf niet achter staat. Je moet hem de rest van je leven gebruiken dus het is belangrijk dat je er een goed gevoel bij hebt.