Baby vernoemen?

MEDEDELING: WIJ is gestopt met het Forum op WIJ.nl. Per 1 april kun je hier niet meer terecht om in contact te komen met andere zwangere vrouwen en moeders met jonge kinderen. Dit is wel mogelijk bij WIJ op Facebook en Instagram. Zien we je daar?

4 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
joan-1542938
afbeelding van joan-1542938
7 jun 2020 - 14:54
Baby vernoemen?

Hallo!

Mijn man wil graag onze baby vernoemen. Nu waren we er bij een meisje snel uit, maar als het een jongen wordt nog totaal niet. Zijn vader heet Albert en deze naam gaat al heel veel generaties mee. Nu wil mijn man ook graag de naam Albert houden terwijl ik dat echt niet mooi vind.

 

Nu ben ik opzoek naar een naam afgeleid van Albert die ik moderner en leuker vind. (In de hoop dat ik mijn man hiermee kan overtuigen). Ik kom niet veel verder dan de naam Bart, maar deze naam komt al voor in onze familie en in onze vriendengroep.

Iemand nog een leuk idee of tip voor ons?

 

Liefs Jo

Abel88
afbeelding van Abel88
25 sep 2020 - 11:40

Hai Jo, kun je niet vernoemen in de 2e naam?

Dat jullie kindje dan bijvoorbeeld: David Albert heet

Heeft hij tóch die naam mee, maar noemt iedereen hem wel gewoon lekker bij de naam die jij wil.

Als je een keer boos bent omdat hij met klei gooit ofzo dan roep je natuurlijk wel alletwee zijn namen ;) 

dest-1524791
afbeelding van dest-1524791
12 jun 2020 - 01:48

Heet jouw man ook albert, of niet? Mijn vader heeft ook de naam Albert van generatie op generatie meegekregen. Hij heeft er zelf voor gekozen om de sleur te doorbreken omdat hij de naam niet meer van deze tijd vond en er zelf al niet blij mee was, dus mijn broertje heeft een compleet andere naam gekregen. Als ik jou was zal ik er gewoon een open gesprek over aangaan.. vernoemen is een mooi gebaar maar als je het zelf al geen mooie naam vind, hoe blij zou een kind dan met die naam zijn. Verder dan Bart kom ik ook niet, misschien is er nog een andere naam in de familie? Succes!

andr
afbeelding van andr
8 jun 2020 - 10:35

Albert-Jan

Bertald

Aldert

Andert

Elbert