Verdorie nog niet gelukt! Al eens gedacht aan je voeding?

MEDEDELING: WIJ is gestopt met het Forum op WIJ.nl. Per 1 april kun je hier niet meer terecht om in contact te komen met andere zwangere vrouwen en moeders met jonge kinderen. Dit is wel mogelijk bij WIJ op Facebook en Instagram. Zien we je daar?

4 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
Bewust Voeden
afbeelding van Bewust Voeden
13 sep 2016 - 21:05
Verdorie nog niet gelukt! Al eens gedacht aan je voeding?

Lieve meiden,

wat is het toch onwijs zwaar als je heel graag een kindje wil en het zwanger worden lukt maar niet. Maand na maand weer die teleurstelling. Zo had je het niet gedacht toch. Weg romantisch proces... 

Ik ben er recent achter gekomen dat een lichaam dat niet zwanger wordt, hier een heel goede reden voor kan hebben. Je lichaam kan gewoon te weinig grondstoffen hebben om een prachtig wonder te creeren. Door je lichaam te gaan voeden met voeding dat het herkent, kan het de balans terug vinden. Stop dus met het eten van toegevoegde suiker in je eten en drinken, bedenk of je nog wel gluten wil eten en of je melkproducten wel goed kan verdragen. Zeker het eerste helpt om je lichaam terug in balans te krijgen. De gluten en melkproducten kunnen bij veel mensen voor problemen zorgen, maar dit hoeft niet. 

Probeer het eens, echt. Het kan een medisch traject voorkomen, hoe mooi zou dat zijn! Je kan dit ook makkelijk zelf proberen en er veel over vinden op internet.

Wil je van mij meer informatie? kijk dan eens op www.bewustvoeden.nl 

Ik hoop dat je snel een positieve test in je handen mag hebben!

judi-1477987
afbeelding van judi-1477987
4 sep 2019 - 22:59

En beetje laat in reactie maar lees dit bericht nu pas.
Ik geloof dat hier wordt bedoeld dat als er geen aanwijsbare reden is waarom zwanger worden niet lukt, dit ook een mogelijkheid is om te bekijken.
Ik ben net zwanger, middels iui, alleenstaand. Ik ben 42, maar alle testen die goed moeten zijn om zwanger te worden waren prima.
Mijn eet patroon was toch ook redelijk goed maar ik ben mij gaan verdiepen in het hormoon dieet. Dit "verbeterde" eet patroon in combinatie met flinke krachttraining, heeft mij toch wel het idee gegeven dat dit heeft bijgedragen aan een bevruchting. Ik zeg niet dat dit alle problemen oplost, maar ik voelde mezelf zeker al beter en ik werd ineens, na 2 jaar, zwanger!

Bewust Voeden
afbeelding van Bewust Voeden
21 sep 2016 - 21:02

hoi Trish,

bedankt voor je antwoord op mijn bericht. Natuurlijk zijn er legio vrouwen bij wie er door lichamelijke problemen geen zwangerschap kan ontstaan. Ik denk of weet echter dat er ook legio vrouwen zijn bij wie het lichaam ondervoed is. Die eten wel gewoon, maar niet de voedingsstoffen die het lichaam nodig heeft. Ze kunnen zonder dat ze het weten ondervoed zijn. En een ondervoed lichaam zal geen zwangerschap toestaan, omdat het onvoldoende grondstoffen heeft om een nieuw leven te maken. (Tijdelijk) overstappen naar een meer natuurlijke leefstijl kan de balans in het lichaam terugbrengen, waardoor de kansen op een zwangerschap vergroten. Het kan veel spanning en stress van een ziekenhuis traject schelen. Ik wist dit zelf niet toen ik zwanger probeerde te raken en ik denk dat veel meer vrouwen het niet weten. Ik heb zelf gelukkig toch geen medisch traject hoeven volgen, ondanks dat ik toen niet zo gezond at als dat ik nu doe. Maar ik weet wel dat het pijn doet als je een kinderwens hebt en je maand na maand teleurgesteld wordt en afhankelijk wordt van een medisch traject. 

Ik hoop dat je dochter snel een broertje of zusje mag krijgen. 

Trish
afbeelding van Trish
17 sep 2016 - 11:09

Al eens gedacht wat voor een rot opmerking dit kan zijn. Er zijn veel vrouwen waaronder ik zelf waarbij voeding geen verschil zal maken.
Mijn lichaam gaar niet ineens eitjes aanmaken als ik geen suiker of brood meer eet. En ja ik heb alles al eens geprobeerd 8 jaar geleden accupunctuur gezonde voeding etc. Niet hielp behalve IUI. Inmiddels trote ouder van 1 meisje en hopelijk gauw van nog 1.