Starten met IUI

MEDEDELING: WIJ is gestopt met het Forum op WIJ.nl. Per 1 april kun je hier niet meer terecht om in contact te komen met andere zwangere vrouwen en moeders met jonge kinderen. Dit is wel mogelijk bij WIJ op Facebook en Instagram. Zien we je daar?

5 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
smit-1150552
afbeelding van smit-1150552
2 mrt 2021 - 09:15
Starten met IUI

Hoi,

Ik ben Marloes en 33 jaar oud. Mijn man en ik hebben een dochter van 4 jaar. Bij mijn dochter was ik heel snel zwanger. We zijn nu 2,5 jaar bezig voor een tweede. Helaas lukt het niet. Na een aantal miskramen lopen we nu bij de gynaecoloog. Bij mijn man is de kwaliteit niet goed. 

Vandaag gaat mijn man voor onderzoek naar de uroloog. En aan de hand van de uitslag gaan we starten met IUI.

Ik ben benieuwd wat jullie ervaringen zijn met IUI. En of het ook elke keer een teleurstelling is als het niet lukt om zwanger te worden.

Groetjes, Marloes 

smit-1150552
afbeelding van smit-1150552
7 mrt 2021 - 06:56

Hoi, 

Heel erg bedankt voor je uitleg en de goede tips. Ik heb daar veel aan. Goed dat de behandeling je mee viel. Dat snap ik dat je het lastig vond om jezelf te prikken. Dat is snel dat je met de inseminatie klaar bent.

Ik wil je heel veel geluk wensen met je gezin. Ik wens je een goede zwangerschap. 

Groetjes, Marloes 

xtin-1599726
afbeelding van xtin-1599726
4 mrt 2021 - 18:12

Hoi hoi,

Fijn dat het je wat helpt. Daarom vond ik het ook belangrijk om op je bericht te reageren.

De behandeling zelf viel me wel mee. Ik kreeg eerst hormonen in een tabletje en als mn eicel groot genoeg was moest ik diezelfde dag een prik bij mezelf zetten om de eisprong op te wekken. Dat vond ik nog het moeilijkste, maar voor je kinderwens heb je veel over en ze leren je in het ziekenhuis hoe dat moet als je het nodig hebt. (Hangt af van je LH waarde in je urine). Van de inseminatie zelf merk je eigenlijk niks, dat is heel raar, met 10 minuten sta je alweer buiten het ziekenhuis. De twee weken wachten erna zijn het zwaarst. Probeer dus wat leuke dingen te doen voor jezelf en met elkaar om de tijd wat beter door te komen.

Heel veel succes! 

Groetjes 

Xtinelub 

 

smit-1150552
afbeelding van smit-1150552
3 mrt 2021 - 10:06

Hoi,

Bedankt voor je berichtje en de uitleg die je hebt gegeven. Gefeliciteerd met je zwangerschap. Geniet van je zwangerschap. Wat leuk dat jullie een een tweeling krijgen. Dat is fijn dat je door IUI zwanger bent geworden. Viel de behandeling je mee? 

Dat is een goede tip om te blijven praten. Die tip neem ik mee. Dank je. 

Je berichtje heeft me zeker geholpen. Erg fijn.  

Groetjes, Marloes

xtin-1599726
afbeelding van xtin-1599726
2 mrt 2021 - 16:12

Hoi Marloes,

Ik ben nu zwanger na IUI van een tweeling. Het was voor ons de 2e poging, er werd mij toen verteld dat ongeveer 70% van de stellen met 3 pogingen zwanger raakt bij IUI. In principe heb je 6 pogingen, verdeeld over 1 jaar. Ene maand een poging, volgende maand een rustmaand, maand erna weer een poging. 

De ervaring is voor ons dus positief. Het was met de eerste poging en negatieve uitslag wel een teleurstelling. Voor ons, meer dan de afgelopen 2,5 jaar dat het via de natuurlijke weg niet lukte. Misschien wel omdat de verwachting hoger ligt door de hulp van IUI. Belangrijk is om hierover te blijven praten met elkaar en met de gyneacoloog. De gyneacoloog kan je dan eventueel ook doorverwijzen naar supportgroepen.

Hopelijk helpt het je een beetje.

Heel veel succes en sterkte in jullie traject!

Xtinelub