Secundaire onvruchtbaarheid

MEDEDELING: WIJ is gestopt met het Forum op WIJ.nl. Per 1 april kun je hier niet meer terecht om in contact te komen met andere zwangere vrouwen en moeders met jonge kinderen. Dit is wel mogelijk bij WIJ op Facebook en Instagram. Zien we je daar?

4 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
fientje27
afbeelding van fientje27
29 jul 2017 - 11:19
Secundaire onvruchtbaarheid

Hallo,

Wij zijn bijna een jaar bezig om zwanger te worden van ons tweede kindje, maar zo snel dat het bij de eerste ging (1.5maand), nu wil het maar niet lukken. We zijn inmiddels al doorgestuurd naar de gynaecoloog en zijn nu bezig met onderzoeken om erachter te komen wat de oorzaak is.
Omdat ik een erg onregelmatige cyclus hebt zijn we bezig met echo`s omdat er eerst bepaald moest worden of en wanneer het eitje springt, dat is inmiddels (hopelijk) gelukt. Nu moet ik volgende week terug om bloed te prikken om te kijken of mijn hormoonwaarden wel goed zijn.
Mijn man is nog niet getest, maar indien bij mij alles normaal is of er juist afwijkingen zijn dan is hij aan de beurt (oftewel, komende maand zal zijn sperma worden onderzocht als we niet zwanger zijn, blijft stiekem toch iedere maand een beetje hoop houden).

Zijn er meer dames met dezelfde of soorgelijke ervaring?

IN81
afbeelding van IN81
21 aug 2017 - 11:35

Fijn dat jullie een stukje wijzer zijn inmiddels, uitslag was vast ook wel pittig voor je man ... Succes met de vervolgafspraken, hoe was het eerste onderzoek?  

Asherman komt door de curretage, het is een complicatie waar een kleine groep dames kans op heeft, ik heb dus helaas die pech :-(  Binnenkort weer controle, en dan hopelijk groen licht. Anders weer opnieuw verklevingen weghalen. Zolang dat niet goed is namelijk grote kans op miskramen omdat baarmoederslijmvlies niet goed is. 

fientje27
afbeelding van fientje27
10 aug 2017 - 19:41

Hallo IN81,
Snap wat je bedoelt van het naïeve, omdat het zo snel ging, dacht ik ook dat komt wel goed. Maar helaas. Weet je waardoor dat Asherman is ontstaan? Komt dat door de miskraam? Of kan dat bij iedereen komen? Kunnen ze daar niets aan doen?

Hier inmiddels weer een stuk wijzer. Bij mij is `gelukkig`alles goed, helaas blijkt dat het sperma van mijn man erg slecht is. Zo slecht dat normale verwekking niet zal lukken. Ons eerste kind is waarschijnlijk echt een wondertje, want we hebben geen idee wat er in de tussentijd gebeurd kan zijn wat het veroorzaakt heeft...Maar nu nogmaals onderzoek en als het niet beter is dan wordt het IVF of ICSI. Maandag meer onderzoek en eind van de maand weer afspraak, dan horen we hoe het verder gaat. Was wel ff slikken. was er ook echt zeker van dat het aan mij lag, dus had het helemaal niet aan zien komen. Maar nu even 2 weken de tijd om om te schakelen.....

IN81
afbeelding van IN81
31 jul 2017 - 09:20

Hi,

Ook ik ben al bijna een jaar bezig om zwanger te worden van de 2e. De eerste was - net als bij jou - gelijk 'raak'. Toen we voor een 2e gingen, had ik verwacht dat het ook allemaal weer snel zou lukken. In principe was ik weer snel zwanger (2e ronde). Maar helaas werd dat een miskraam, en daarna kreeg ik Asherman (verklevingen, waardoor het moeilijk wordt om zwanger te raken). Een ander verhaal dan bij jou dus, maar ook wel weer overlap. Eerste die snel ging, en nu de tweede die lastig gaat ... Ik was misschien ook wat naief, ik dacht 'dat doen we wel even een tweede', en omdat de 1e zo snel ging had ik er niet lang bij stil gestaan dat het nu wel eens een heel ander traject kon worden. Dat vind ik eigenlijk het lastigste ... Bij jullie is dan ook nog onzeker waarom het niet lukt, hopelijk heb je daar snel uitslag op! Succes en sterkte!