Ofo onderzoek

8 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
wendyg
afbeelding van wendyg
30 sep 2010 - 21:59
Ofo onderzoek

Hoi hoi


Mijn vriend en ik zijn sinds kort bezig bij de gfertiliteitsarts. Wij zijn nu ruim 10 maanden bezig om zwanger te worden maar helaas elke maand weer de teleurstelling. Nu heb ik al verschillende keren een onderzoek gehad bij de fertiliteitsarts. De eerste afspreek was mijn 8ste cyclusdag waardoor ze meteen naar het eitje kon kijken en deze was goed aan het groeien, dit was op een vrijdag, de maandag erop ben ik weer terug gemoeten en kon ze al zien dat het rechtse eitje uit zou komen. Woensdag moesten we weer terug komen voor een samenlevingstest (dus verplicht sex de avond ervoor ;-) ) dit was ook helemaal goed de zaad bewoog goed in mijn baarmoederslijm, alles tot nu toe goed. Toen heb ik vorige week bloed moeten prikken ( 7 dagen na verwachte eisprong) vandaag moest ik ongesteld worden durfde nog bijna niet te kijken maar ja hoor weer netjes op tijd (27ste dag) ongesteld. nu moet ik op de 3 e dag nog een keer bloed prikken en dan een week wachten dan krijg ik de uitslagen van het ofo onderzoek. Ik zie hier zo tegenop wat staat me te wachten? als het eitje goed is, de zaad ook, de zaadjes overleven bij de baarmoeder? Heeft iemand hier misschien ervaring over wat de uitslag zou kunnen zijn? ik hoop het! Alvast super bedankt!

wendyg
afbeelding van wendyg
13 okt 2010 - 18:31

Hoi hoiNou daar ben ik eindelijk weer... kon mezelf een paar dagen niet inloggen. Ben inmiddels alweer 3 keer naar het ziekenhuis geweest. de bloeduitslagen waren allemaal goed. Nu willen ze graag een HSG uitvoeren maar kon deze maand niet meer omdat het alleen dinsdag of woensdag kon en dan verwachte ik mijn eisprong. Gaan nu wel verder met echos dat ze kijken of het eitje goed groeid maarja dat doe het ook nog steeds. Dus weet eigenlijk nog niet echt veel... heb wel al gevraagd of er veel kans bestaat dat ik verklevingen heb bij de eierstokken maar ze dacht van niet omdat ik nooit clamydia heb gehad ofzo was de kans erg klein maar je weet maar nooit he. Als ik de HSG heb gehad moeten we 3 maanden wachten en anders gaan ze verder met hormoonspuiten enzo dus hoop maar dat ik snel aantel ;-) Voor iedereen hier op het forum: Duimen dat er snel hele mooie en gezonde babytjes geboren mogen worden!

sandra81
afbeelding van Anoniem
7 okt 2010 - 11:12

Hoi Wendy,

Met clamydia kun je verklevingen krijgen. Mijn gyn wilde eerst weten of mijn eileiders wel dicht zaten voor ze in mijn buik gingen snijden.

Daarom de HSG, dat is niet meer dan rontgenfoto's maken waarbij ze contrastvloeistof inspuiten in de baarmoeder. Kan goed zeer doen, je moet ook 2 paracetamol innemen half uurtje ervoor.

Maar omdat dit gewoon rontgen zijn kun je alleen zien of het dicht zit. Niet waarom het dicht zit.

Dus een kijkoperatie, de gyn had geen idee wat ze aan zou treffen en of ze er gelijk iets aan kon doen of niet.

Uiteindeindelijk heeft ze dus gelijk alle verklevingen weg kunnen halen. Toen heeft ze ook gelijk nog een HSG gedaan om de boel mooi door te spoeln en even te chacken of het nu open was. En dat was het gelukkig! Mijn vriend en ik hebben beiden een kuur gehad voor de clamydia. Maar nogmaals, het is niet 100% zeker dat het daarvan is.

En hoe ik aan clamydia kom? Mijn ex ging waarschijnljk vreemd omdat hij bij mij bijna niks kreeg en mijn vriend z'n ex ging ook vreemd...Ja dan kun je al gauw iets krijgen natuurlijk.

Ik hoop idd dat het bij jou niet dat zal zijn hihi. Maar een keer hoge koorts kan ook al verklevingen geven hebben ze mij gezegd.

Laten we maar gewoon hopen dat dat het niet is.

Liefs!

wendyg
afbeelding van wendyg
6 okt 2010 - 19:38

Hoi Sandra!


Dankjewel voor je reactie toch fijn om te lezen dat er meer mensen zijn met dezelfde klachten als mij ;-) Maar waarom moet je dan een kijkoperatie als ze met de HSG hebben gezien dat er verklevingen zijn? Als je verklevingen hebt moet je dan altijd geopereerd worden? ik dacht dat ze dat ookal konden doen met de HSG. Wij moeten Vrijdag terug komen voor de uitslag ben benieuwd hoop niet dat ik chlamydia heb, mijn vriend is mijn eerste bedpartner en hij heeft een test gedaan en had het niet dus anders klopt er denk ik iets niet ;-)Ik laat weer iets weten als ik meer weet!


Groetjes wendy

sandra81
afbeelding van Anoniem
6 okt 2010 - 11:30

Hoi Wendy,

Klinkt zo bekend in de oren!!

Wij zijn nu 2 jaar bezig, afgelopen januari naar de HA gegaan, sperma goed, eisprong goed, samenlevingstest goed. Ja wat dan nog?

Ik heb na onze vankantie een hsgtest laten doen. Bij mijn bloedonderzoek kwam uit dat ik ooit clamydia heb gehad. Dit kan voor verklevingen zorgen.

En ja hoor, bij de HSG bleken mijn beide eileiders dicht te zitten. Dan maar een laparoscopie (kijkoperatie).

Die heb ik 2 weken geleden gehad en bleek dat ik verklevingen had tot aan mijn lever. Die hebben ze weggehaald, mijn eileiders open gespoeld en nu zou het moeten werken eigenlijk.

Werkt dit na een half jaar niet dan komen we in aanmerking voor ivf. Maar ik hoop natuurlijk niet!

Vraag voor een HSG, het is geen pretje, maar de meeste ziekenhuizen doen dit voordat ze een kijkoperatie uberhaupt doen.

Liefs!

wendyg
afbeelding van wendyg
1 okt 2010 - 17:12

Hoi hoidankjewel voor jullie reacties! Ik heb nooit geen blindendarmontsteking gehad. maar wat een verhaal van jou zeg. Het voelt gewoon allemaal zo vreemd he je slikt jaren de pil om niet zwanger te raken en dan wil je eenmaal kindjes blijkt dat het helemaal niet lukt :-( Ik heb ook al veel gelezen over de eileiders dat deze verstopt zitten dat zou bij mij denk ik ook zijn anders zou ik het echt niet weten. Kan nu ook bijna niet meer wachten tot ik volgende week de uitslag krijg wil onderhand wel weten wat er aan de hand is maarja als ik zo de verhalen hier lees kan het nog wel even duren voordat ik alles weet. Vind het in ieder geval heel fijn dat ik al 2 reacties heb gekregen! Groetjes wendy. Nico jij ook nog heel veel succes ermee!

Nico74
afbeelding van Anoniem
1 okt 2010 - 11:20

he Wendy,

ik heb ook alle onderzoeken van de OFO gehad en uiteindelijk was bij ons het zaad goed, de eitjes goed, alles was open. Maar na een nadere kijkoperatie vorig jaar februari bleek ik allemaal verklevingen te hebben in mijn buik rondom mijn eierstokken, eileiders, baarmoeder en bij mijn voorste buikwand, met als gevolg dat mijn linker eileider verkleefd was met de onderkant van de baarmoeder en rechts had ik een 'koud' abces (koud omdat het er al jaren zat en niets deed) aan mijn eierstok en eileider. Deze verklevingen zijn gekomen doordat 16 jaar geleden (nu inmiddels 17 jaar) mijn blinde darm uiteindelijk gesprongen was en ik niet meteen geopereerd ben toen ik werd opgenomen met buikklachten. Volgens de arts was het namelijk niet de blinde darm.

Linker eileider is vrijgemaakt, verklevingen zijn weggehaald, maar helaas ook alles aan de rechterkant. wij zijn nu met ivf bezig en helaas nog niets...

Mocht er nu niets uit deze onderzoeken komen, dan heb je kans dat je een hsg krijgt, dan spuiten ze zeg maar je eileiders door om te kijken of deze doorgankelijk zijn. Indien dit niets oplevert, heb je kans op een laparoscopie (kijkoperatie) en dan gaan ze kijken wat er aan de hand is. Mocht je dus ook een blinde darmoperatie hebben gehad, zou ik dat zeer zeker even melden en vragen of ze een kijkoperatie willen doen, om verklevingen uit te sluiten.

succes meid met alle onderzoeken...als je vragen hebt, stel ze maar!

liefs,

nico

DELETED_Joanne_...
afbeelding van DELETED_Joanne_anonymized
30 sep 2010 - 23:34

eh, tja als ik jou zo hoor, dan gaat het in ieder geval goed tot aan de bevruchting, dus misschien is het een innestelingsprobleem? dan kan ivf je niet helpen lijkt me, misschien is jou slijmvlies te dun ofzo waardoor de embryo zich niet lekker kan nestelen. Heb er geen ervaring mee, maar als ik dit zo bij elkaar optel wat je schrijft, kom ik tot die gedachte.

Sterkte ermee!