Moed aan het opgeven

MEDEDELING: WIJ is gestopt met het Forum op WIJ.nl. Per 1 april kun je hier niet meer terecht om in contact te komen met andere zwangere vrouwen en moeders met jonge kinderen. Dit is wel mogelijk bij WIJ op Facebook en Instagram. Zien we je daar?

6 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
Wietske1978
afbeelding van Wietske1978
14 nov 2017 - 12:52
Moed aan het opgeven

Wij zijn een leuk setje wat sinds 3 jaar samen is. Ik 39 jaar manlief 33 jaar. Sinds 2 jaar bezig om papa en mama te worden. Na een bbz in 2016 en een miskraam in april 2017 en diverse pogingen om te stoppen met roken nu een beetje de moed aan het verliezen. We zijn nu samen bezig om te stoppen met roken. Het lukt mij beter dan manlief. Wat voor frustraties en irritaties zorgt. Ben echt klaar met alle teleurstellingen die je elke maand weer krijgt. Wie van jullie kan mij wat moed toespreken?? Zit er echt helemaal doorheen en sta op punt om weer te gaan roken. 

 

Wietske1978
afbeelding van Wietske1978
6 feb 2018 - 10:15

Ik weet het allemaal niet, heb een regelmate menstruatie en verder met manlief is ook alles goed. Dat is nu gecontroleerd. Dus nu ik in de medische molen. Wil toch graag weten wat er aan de hand is. Spontane zwangerschap bij mij geloof ik niet meer in. Weet eigenlijk wel zeker dat ik een handje geholpen moet worden. Hoop toch echt dat ik voor mij 40 ste (2-9-2018) kan zeggen dat ik mama wordt. Maar we zien wel. Vanmiddag eerste gesprekken over hoe nu verder met mij en welke onderzoeken er gaan plaatsvinden. Ben benieuwd. 

lief 411
afbeelding van lief 411
4 feb 2018 - 13:43

Ik ben Ilona 28 jaar en trotse moeder van een dochter Esmee van 4.5 jaar. Op vroege leeftijd wist ik dat ik graag een kindje zou willen.. dus ben ik gestopt met de pil. Ik dacht dat ik dan wel snel zwanger zou kunnen raken, maar niks bleek minder waar. Eind 2011 zijn we het ziekenhuis cyclus in gekomen om te kijken of er misschien iets mis zou zijn met een van ons. Onderzoekje hier echotje daar... Niks wees uit dat er iets mis was. Gelukkig maar, na de laatste test moesten we afwachten en ineens was ik dan daadwerkelijk zwanger. 20 juli 2013 waren we papa en mama geworden :D eindelijk en helemaal in de wolken met onze kleine meid. We wisten nu wel dat als ik we misschien nog een baby'tje zouden willen we daar optijd mee zouden moeten beginnen. Na ongeveer 1.5 jaar heb ik dan ook het spiraal laten verwijderen. Maand na maand verstreek elke maand maar weer een test omdat mijn cyclus rete onregelmatig is was het moeilijk bepalen of het nou raak was of niet.... jaar na jaar verstreek... Om je heen wordt iedereen zwanger maar jij (ik) niet. :( Begin vorig jaar zijn we dan toch weer in het ziekenhuis rideltje terecht gekomen, om maar weer te onderzoeken of er dit keer misschien wel iets mis was met een van ons. Maar nee helemaal niks. Hardstikke prima dus maar dan vraag je jezelf nog af waarom het niet lukken wil. Begin januari bleef mijn menstruatie op zich wachten en dezelfde ochtend heb ik nog 3 doosjes met testen gehaald. Toch maar weer kijken of het dan toch niet raak zou zijn. Test weg gelegd met het idee "ik kijk straks wel".... Toch kijken en dan 2 streepjes zien staan (wat betekend dat ook alweer) haha stom want je hebt er al zoveel gedaan. Maar wacht dat is hardstikke positief....(na iets langer dan 3 jaar) Dolgelukkig en nog vol onbesef naar mijn vriend die nog in bed lag, gelijk wakker gemaakt en het nieuws verteld. 19 januari was de eerste test... Het is nog heel leuk en het besef is er nog niet steeds maar onze kleine meid is dolgelukkig dat ze nu grote zus wordt en wij dolblij dat er een spruit bij komt :D

Het kan dus ook bij jullie... Geen de hoop niet op!!!!!! Jullie krijgen echt ooit een kindje hoe moeilijk het wachten ook is.

Floepa88
afbeelding van Floepa88
25 nov 2017 - 20:05

Ik snap je gevoel heel goed,al rook ik niet (vriendlief ook niet)
maar iedere keer komt die rode duivel weer langs en geef je je zelf en wederhelft van alles de schuld.

zoek zelf ook een beetje die motivatie om door te zetten (en ook verder te gaan met afvallen) dus ik lees wel mee.

Verder wens ik je heel veel sterkte en moed :)

ikkelijn
afbeelding van ikkelijn
22 nov 2017 - 23:56

De aanhouder wint!! Probeer zo veel mogelijk te ontspannen. Ik denk dat dat wel belangrijk is. En misschien kan je huisarts of verloskundige je helpen met een gesprek. Heel veel succes en ik duim voor je. 

1love
afbeelding van 1love
16 nov 2017 - 18:30

Nog even volhouden lieve Wietske....het is echt de moeite waard. Tis idd niet makkelijk om met de teleurstellingen om te gaan...maar geef het aub nog niet op. Soms duurt het bij sommige mensen iets langer. Probeer je op het positieve te richten. Gezond eten helpt al heel veel!! Op youtube zijn er ook verschillende meditatie sessies mbt kinderen krijgen en vruchtbaarheid....wel in het engels. Mogelijk zal dat je ook meer rust geven. Kus