IUI - ervaringen

MEDEDELING: WIJ is gestopt met het Forum op WIJ.nl. Per 1 april kun je hier niet meer terecht om in contact te komen met andere zwangere vrouwen en moeders met jonge kinderen. Dit is wel mogelijk bij WIJ op Facebook en Instagram. Zien we je daar?

27 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
Inge1979
afbeelding van Inge1979
29 okt 2012 - 16:47
IUI - ervaringen

Goedemiddag,

 

Ik ben inmiddels al een aantal maanden actief in het wachthoekje op dit forum. Mijn man en ik willen heel graag een tweede kindje, maar helaas tot op heden is het nog steeds niet gelukt. We zijn inmiddels al ruim een jaar bezig (sinds juli 2011). Een aantal maanden geleden besloten we om toch weer naar de huisarts te stappen. Met ons eerste kindje zijn we bijna 3 jaar bezig geweest om zwanger te worden. Destijds zaten we al in de molen bij de gynaecoloog en was het zaad van mijn man niet echt een hoogstandje, en is bij mij een verstopte eileider ontdekt. Doorspuiten heeft destijds niet gewerkt. Ik zou een kijkoperatie krijgen, toen bleek dat ik toch spontaan zwanger was. Hier hebben we een pracht van een dochter uit gekregen.

 

Na mijn bevalling hebben we echter een hele zware tijd doorgemaakt omdat ik een ppp heb meegemaakt. 10 dagen na de bevalling ben ik al opgenomen op de psychiatrische afdeling van het ziekenhuis omdat ik er compleet doorheen zat. Maar alles wat ik verwacht had, was allemaal anders gelopen dan ik wilde. Een keizersnede, borstvoeding die niet lukte, zware vermoeidheid. En een hele grote onzekerheid. In het ziekenhuis kwamen ze er ook achter dat door de hormonen die vrij waren gekomen bij de bevalling, mijn schildklier was omgeslagen (ik heb een traagwerkende schildklier van zichzelf, waar ik geen medicijnen voor hoef te slikken) en die was omgeslagen naar snel. De doktoren denken dat ik daardoor ook waanideeën heb gehad. Ook had ik een enorm grote faalangst. Nu drie jaar later en aardig wat therapie etc. ben ik er toch klaar voor om een tweede kindje te krijgen.

Alleen ... nu zijn we ruim een jaar bezig en nog steeds niets. 3 maanden geleden toch naar de huisarts gestapt en die wilde dat we eerst drie maanden gingen temperaturen en had verwacht dat we dan wel zwanger zouden zijn. Maar helaas, mijn ongesteldheid is zojuist weer doorgekomen. Binnenkort gaan we dus terug naar de huisarts om te praten over vervolgstappen. De huisarts dacht zelf aan iui als ik niet zwanger zou zijn binnen deze drie maanden maar had het ook over hormoonbehandelingen. Nu ben ik echter bang dat ik met hormoonbehandelingen weer compleet doordraai. Dus het liefst doe ik het zonder hormonen.

 

Nu wil ik weten wie er ervaring heeft met iui en wat voor ervaringen. Heeft iedereen het met hormonen gedaan of kan het ook zonder? Ik dacht dat hormoonbehandelingen niet per sé nodig waren. Mijn man is gelukkig wel eens om wel voor deze behandelingen te gaan, maar verder dan dit gaan we niet omdat we gewoon al een hardstikke lief en gezond kind hebben.

C.du-1241451
afbeelding van C.du-1241451
20 jan 2020 - 04:43

Goedenacht,

Ik ben net geïnsemineerd voor de derde keer. Ik hoop zo dat het raak is... bij mij gaat de hoop ook steeds meer naar mijn schoenen zakken.

Groetjes Chantalle

kristelrosen88
afbeelding van kristelrosen88
24 jan 2019 - 11:59

Wij zijn ondertussen 5 jaar verder met daarin drie miskramen en een missed abortion zijn we eindelijk echt zwanger van ons 1e kindje via iui. we hebben 3 iui behandelingen gehad via de fertiliteits kliniek en ik kan dan ook de kliniek aan iedereen aanraden omdat zij gespecialiseerd zijn in on/vruchtbaarheid hebben ze hier veel meer aandacht en kennis . We hebben wel hormonen moeten spuiten met de hoop dat je dan 2 eitjes krijgt zodat de kans dubbel zo groot is op een zwangerschap (MET HET RISICO OP EEN MEERLING). Waarbij de eerste iui al raak was maar uiteindelijk een miskraam werd de 2e geen zwangerschap en de 3e iui zijn we nu 14,6 weken zwanger en heel erg blij maar toch ook zo onzeker. Ik hoop voor iedereen dat het net zo mag uitpakken als met ons en wens iedereen veel succes met de komende behandeling.

Wietske1978
afbeelding van Wietske1978
3 mei 2018 - 17:00

Harstikke mooi dat het bij jullie is gelukt . Maar pff na 5 pogingen tjonge wat heftig. Ik krijg gezien mijn leeftijd bijna 40 jaar maar 3 pogingen. Dus we zullen zien

sand-1348508
afbeelding van sand-1348508
3 mei 2018 - 16:50

Hallo Wietske

Ik ben inmiddels 24 weken zwanger van mijn 5de IUI poging.

Ik vond het traject zwaar omdat je elke maand toch weer een teleurstelling hebt wanneer je ongesteld wordt. Ik heb voorafgaand aan de IUI een 10/12 dagen een hormoon injectie gespoten in mijn buik en 1 prikje om de eitjes te laten springen.

We hadden de hoop echt verloren we waren bijna 3 jaar bezig en ja hoor het was raak!
Het hele traject in het ziekenhuis heeft een jaar geduurd mede door een kijkoperatie en pauzes om even op adem te komen.

Groetjes Sandra

Wietske1978
afbeelding van Wietske1978
3 mei 2018 - 11:29

Hallo,
Graag hoor ik jullie ervaringen over iui. We hebben morgen een gesprek wanneer we gaan beginnen. We zijn al 2 jaar bezig en in die tijd al een buitenbaarmoederlijke zwangerschap en miskraam gehad. Op de natuurlijke manier lukt het niet dan maar op deze manier proberen. Ben heel benieuwd vind het allemaal eg spannend

mari-1152780
afbeelding van mari-1152780
16 jul 2016 - 10:14

Hallo,

Zelf ben ik zwanger van mijn eerste kindje via IUI omdat het bij ons niet wilde lukken.
De tweede behandeling was bij ons raak.
Ik heb geen hormonen ervoor hoeven te gebruiken alleen een klein prikje in mijn buik om de eisprong op te wekken.

Nu zijn we ontzettend blij dat we een kindje mogen krijgen ben over zes weken uitgerekend.

Vond de gynacologen in het ziekenhuis wel ontzettend zakelijk tijdens gesprekken en behandelingen. We zijn ontzettend blij dat het gelukt is maar zou het niet nog een keer doen.
Vond het best wel slopend ook en vervelend om te liegen tegen collega's als ik weer eens later was.
Wilde het niet vertellen omdat dan toch iedereen naar je buik gaat kijken en bij elke hoofdpijn of misselijkheid gaat denken oh ze is zwanger maar datbis ieder zijn eigen keuze.

We zijn al heel erg blij met 1 kindje.

Groetjes Mariska

Nozzo02
afbeelding van Nozzo02
2 mrt 2016 - 15:45

Wauw! Ontzettend goed nieuws, gefeliciteerd!

captainswife
afbeelding van captainswife
1 mrt 2016 - 17:19

Hi,

Wij zijn een van de gelukkigen waarbij een eerste IUI zonder hormonen direct raak is. Heb gisteren getest dus nu nog even de komende weken doorkomen. Sterkte en succes voor iedereen!

 

1976Kaatje
afbeelding van 1976Kaatje
24 feb 2015 - 18:30

Bij ons wil het nog niet lukken tenzij deze poging is gelukt (2e poging met hormonen, hiervoor 3 pogingen zonder hormonen). We zijn dus in afwachting Amanda. Fijn dat het bij jullie is gelukt. Mijn vertrouwen wordt ook steeds minder dus als ik hoor dat IUI met hormonen is gelukt ben ik ook blij. Hierna zou ik nog 1 poging doen IUI en dan hebben we een gesprek met de Gyn en zullen we naar ivf moeten denk ik. Duim voor ons en veel succes en plezier op 5-3.

JustMeAmanda
afbeelding van JustMeAmanda
24 feb 2015 - 18:23

Hoi kaat, een tijd geleden dat we contact gehad hebben.. :).
Hoe gaat het inmiddels bij jullie, jullie zijn al gestart met de behandeling met hormonen denk ik. Ik hoop dat jullie positief nieuws hebben.

Bij ons was de eerste poging niet gelukt, daar hebben we een flinke klap van gehad. De 2de poging zou tegelijk vallen met de kerst dus dat ging niet.

Nu hebben wij in januari de 2de behandeling gehad en ben nu inmiddels 6 weken zwanger.. :).
5 maart hebben we de echo, omdat het traject via het ziekenhuis gelopen, dus we zijn heel benieuwd.

Groetjes amanda

JustMeAmanda
afbeelding van JustMeAmanda
28 nov 2014 - 13:23

Hoi kaat,

Ja met ons gaat alles goed. Wij wisten ook van begin af aan dat we de inseminatie kregen door middel van 1 injectie.

Moet jij ook 1 injectie zetten of meer? Ik heb de ovitrelle gehad en daar heb ik geen last van gehad. Die zorgt er alleen voor dat je eisprong 36 tot 40 uur is na de injectie zo is de kans op zwangerschap het grootste.

Je moet inderdaad ook doen waar je je goed bij voelt en samen dit traject gaan doen.

We houden elkaar op de hoogte..:)

Groetjes

1976Kaatje
afbeelding van 1976Kaatje
28 nov 2014 - 11:06

Hoe gaat het inmiddels met jou/jullie?

1976Kaatje
afbeelding van 1976Kaatje
28 nov 2014 - 10:58

Hoi Amanda,

Spannend ik ga duimen voor jullie! We hebben 25-11 gesprek gehad en ik ga ook starten met injecties na eerste menstruatie. Ik zal dan ook naar het Zkh moeten. Mijn man heeft hier al veel moeite mee omdat ik extra hormonen krijg maar laat de keuze bij mij en ik denk dat we het moeten proberen. We zijn verder gezond en dat zei de Gyn ook dat er geen reden is om ervanuit te gaan dat het niet zou lukken dus we gaan ervoor! Daar sta ik 150% achter en jullie ook begrijp ik! Ik wens jullie ook veel geluk toe en houd me op de hoogte ok?

Kaat

JustMeAmanda
afbeelding van JustMeAmanda
27 nov 2014 - 14:25

Hoi kaat,

Dinsdag om 24:00 uur heb ik de injectie gedaan. Het was wel ff een gemeen prikje, maar het is voor een goed doel. Vandaag de inseminatie gehad, dus even spannend nu komende 2 weken.

Heb jij al meer nieuws?

Groetjes

1976Kaatje
afbeelding van 1976Kaatje
18 nov 2014 - 20:26

Hoi Amanda,

Wat spannend. Doet deze injectie pijn? Is het je eerste injectie? Ik ben echt benieuwd naar je ervaringen. Ik denk dat we vanaf 25/11 ook gaan beginnen na het gesprek bij de Gyn. Kon je gelijk met de cyclus na het gesprek beginnen? Ik hoop dat we inderdaad meer geluk hebben en krijgen bij poging 4. We zijn gezond en zijn er klaar voor:) fijn dat je reageert. Heb heel internet al afgelezen maar ben ook op zoek naar positieve verhalen.

Succes maandag.

Groetjes. Kaat

JustMeAmanda
afbeelding van JustMeAmanda
18 nov 2014 - 18:54

Hoi kaat, 

Elke maand die teleurstelling is ook heel vervelend en is ook moeilijk. Wij hebben maandag een echo en aan de hand daarvan gaan ze kijken wanneer de inseminatie gaat plaats vinden en wanneer ik de injectie moet zetten. 

Bij ons weten de mensen om ons het wel, wij vinden daar ook steun bij. Mensen stelden bij ons ook op een gegeven moment wel de vraag wanneer er een kindje bij kwam. Vandaar dat we er heel open over zijn geweest ook naar de buitenwereld. 

Ik hoop voor je dat je binnenkort met de hormonen ook mag beginnen en dat het op die manier wel lukt.

M'n man en ik vinden ook wel veel steun bij elkaar en we praten er samen ook over. 

Probeer wel positief te blijven, hoe moeilijk dat soms ook is. Het is wel ook belangrijk dat het tussen jullie samen ook nog wel leuk blijft. 

Groetjes

1976Kaatje
afbeelding van 1976Kaatje
17 nov 2014 - 21:18

Hoi dames,

Nu de derde keer een iui behandeling zonder hormonen gehad en vanavond weer ongesteld geworden. Ik baal heel erg en word ook verdrietig ervan. We zijn in alles er helemaal klaar voor en toch pech. Ik heb nog geen hormonen, wel een afspraak op 25/11 om de laatste keer keer te bespreken. Ik hoop dat we erna overgaan naar hormonen. Wie heeft dit ook meegemaakt. Mijn man baalt ook en dit maakt de stemming er niet fijner, leuker op. Het is zwaar: hoe gingen jullie of gaan jullie hiermee om? Ik merk ook dat ik mijn vrienden en familie hier niet bij betrek omdat ik niet telkens de teleurstelling wil bespreken. Mijn man houd wel alles bij en weet soms ook niet wat hij moet zeggen......... Ik wil moed houden en positief blijven maar dat is soms heel moeilijk.

Kaat.

JustMeAmanda
afbeelding van JustMeAmanda
28 okt 2014 - 18:51

Hoi kaatje,

Ja mijn man is ook gestopt met roken, maar dit heeft helaas geen effect gehad..:(.

Omdat mijn cyclus goed is moet ik 1 keer een injectie zetten.
Ik moet bellen als ik de eerste dag heb van mn menstruatie. Dan moet ik 10 a 11 dagen erna komen voor een echo, dan is het afhankelijk van de grootte van de eicel wanneer ik de injectie moet zetten. De injectie moet altijd savonds en de tijd is afhankelijk van de tijd dat mijn man dan anderhalve dag later zijn zaad moet inleveren.
Ik moet ovitrelle injecteren, dit is een kant en klare pen. Na de inseminatie krijgen weg geen echo, dan moeten we 2 weken wachten voor we een test mogen doen.

Ik hoop voor dat je dan ook snel mag beginnen met de behandeling met hormonen erbij. En dat het natuurlijk snel resultaat heeft!

Groetjes

1976Kaatje
afbeelding van 1976Kaatje
28 okt 2014 - 07:05

Hoi Amanda,

Mijn man had ook wat minder zaad. Inmiddels is het zaad wel goed doordat hij is gestopt met roken en hij veel beter in zijn vel zit. We hebben nogal een druk leventje. Ik ben inmiddels na paar jaar zonder de pil alweer 38 jaar en dat was voor de gynaecoloog een teken om IUI in te zetten in combinatie met mijn man's uitslag. Ik ga nu naar de derde keer zonder hormonen. Erna zal ik een evaluatie krijgen en ik vermoed dan met hormonen maar welke? Wanneer zetten ze de spuit en houden ze je eicel in de gaten? Heel veel succes!

JustMeAmanda
afbeelding van JustMeAmanda
27 okt 2014 - 18:40

Hoi kaat,

Ze hebben bij ons eigenlijk gelijk gezegd met hormonen. We hebben de variant met 1 injectie. We zijn nog niet gestart, even wachten zodra ik ongesteld ben.

Wij gaan ook geen ivf doen, dit willen we beide niet.

We krijgen alleen een echo van te voren om te bepalen wanneer ik de injectie moet zetten.
Ik heb zelf ook een normale cyclus.

Is bij jullie bekend waarom het niet lukt?
Hoop voor jullie ook dat het snel lukt..:)

1976Kaatje
afbeelding van 1976Kaatje
27 okt 2014 - 17:37

Hoi,

Leuk dat je reageert. Ik zit zonder hormonen in de IUI molen en ben ik pas ongesteld geworden. Erg balen en hoop dat ik na de derde poging ook met hormonen mag starten. Mijn man wil geen ivf en dat vind ik al moeilijk te accepteren. Hoe vond je de hormoonspuit? Krijg je nu ook foto's in het ziekenhuis? Ik hoop voor jullie dat het snel lukt. Het is zo'n belangrijke en mooie stap. Heb je zelf wel een normale cyclus? Gr. Kaat.

JustMeAmanda
afbeelding van JustMeAmanda
27 okt 2014 - 17:12

Ik zie dat dit topic niet heel actief is, maar vindt het wel fijn om mensen ook te kunnen praten die dezelfde behandeling ondergaan.

Ik zal wat vertellen over mezelf. Ik ben amanda, 27 jaar. Ik ben nu ruim 4 jaar samen met mijn man en iets meer dan een jaar getrouwd. Uit een eerdere relatie heb ik een zoon van bijna 6. Sinds vorig jaar juli hebben we besloten te stoppen met de pil, helaas tot op heden geen succes.

Nu sinds een aantal maanden zitten we in het ziekenhuis traject en blijkt dat het zaad van mijn man niet heel goed is. Is ons aangeraden om met IUI te gaan starten. We staan nu echt aan het begin van deze behandeling, half november hopen we te kunnen starten.
Wij doen het doormiddel van 1 hormoon injectie.

Graag zou ik wat ervaringen willen delen met jullie die het al gehad hebben of ook in de behandelingen zitten..:)

1976Kaatje
afbeelding van 1976Kaatje
8 okt 2014 - 16:48

Beste dames,

Heb vandaag mijn tweede IUI gehad en mijn man had Superveel en goed zaad. Heel mooi natuurlijk als je weet dat dat maanden geleden niet goed was.
Nu heb ik weer die clear blue sticks gekocht met dubbele hormoonondicator en had ik op zondag en maandag nog een open rondje ( geen smiley) en gisterenochtend dus BAM een smiley die niet knipperde. Voor het ziekenhuis is dit het moment om te bellen. Ik had al twee dagen buikpijn en ook klein beetje bloedverlies. Nu heb ik gelezen dat dat wellicht een ovulatiebloeding is of is geweest. Ben ik nu te laat en wie heeft hier ook ervaring mee? Volgens verpleegkundige is gisteren de Lh waarde gemeten dus ok maar ik twijfel.

Kaat

1976Kaatje
afbeelding van 1976Kaatje
4 okt 2014 - 03:35

Sil, ik lees dit nu pas. We zitten in hetzelfde traject nu als jullie. Eerst zonder hormonen iui en na drie keer proberen met hormonen. De eerste keer is mislukt. Ik was wel overtijd maar helaas niet zwanger. Nu heb ik eerlijk gezegd weinig vertrouwen in de eerste drie pogingen. Had jij dat ook? Hoe vond jij de iui behandeling met hormonen? Ik hoop wel op een kans en zal volgende week de tweede iui poging krijgen. Gebruikte jij ook ovulatietesten van clear blue? Hoe laat en op welke dag testte jij?

Gr. Kaat

Inge1979
afbeelding van Inge1979
2 nov 2012 - 21:06

Hoi sil,

 

Dank voor je antwoord. As donderdag hebben we ons eerste gesprek. Ben best wel zenuwachtig ervoor.

 

Ik heb inderdaad nu ook wel zoiets van het leeftijdsverschil wordt steeds groter. mijn dochter is in augustus 3 geworden, dus er zal sowieso een leeftijdsverschil van 4 jaar tussen zitten.

 

Gr

Inge

sil.
afbeelding van sil.
31 okt 2012 - 21:58

Hoi Inge,

Wij hebben onze twee kinderen gekregen m.b.v. iui. Ook bij mijn man was het zaad niet om over naar huis te schrijven en werd ons aangeboden om eerst 6 iui behandelingen te doen voordat we in aanmerking zouden komen met ivf. Bij onze eerste kind (een zoontje) zijn we de eerste 3 pogingen gestart zonder hormonen....toen dat geen resultaat had zijn we begonnen met de hormonen. Ikzelf heb er (volgens mij) nooit last van gehad. Meer last had ik van het feit dat ik zoooo bang was dat wij nooit een kind zouden krijgen. Mijn man zegt dat ik wel wat nukkiger was; maar ja, komt dit door de hormonen of door de spanning (je komt steeds dichter bij die 6e poging.

Bij poging 5 (dus 2e m.b.v. hormonen) was het dan eindelijk raak......zwanger!!
Toen onze zoon 1.5 was zijn we voor een 2e kind gegaan. We hielden heel erg in ons achterhoofd dat dit ook wel weer eens een hele tijd kon duren voordat het misschien zou lukken en wilden graag niet een groot leeftijdsverschil tussen de kids. Heel ontspannen gingen we iui doen; direct met hormonen omdat dat de 1e keer ook geslaagd was. Na de 2e poging was het al raak!!! En nu zijn we inmiddels alweer een half jaar rijk gezegend met een dochter.

Het kan dus zeker zonder hormonen en het zal ook bij sommigen echt wel raak zijn; maar met hormonen heb je gewoon net iets meer kans op slagen. Ik weet niet zeker of je direct al kan vragen om de hormonen; maar dat is een kwestie van vragen lijkt me.

Succes!