Herhaalde miskraam

15 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
denise258
afbeelding van denise258
4 mrt 2011 - 17:11
Herhaalde miskraam

Dag dames,Ander halve week terug heb ik mijn derde miskraam gehad. Wij hebben nu besloten om na het ziekenhuis te gaan voor onderzoek. Is er iemand die deze onderzoeken heeft gehad en mij hier meer over kan vertellen

Janne84
afbeelding van Janne84
8 jun 2011 - 13:09

Hey Denise,

Super! gefeliciteerd! fijn dat ze waarsch dan toch iets gevonden hebben waar je wat mee kan! gaat het goed met je? en hoever ben je nu?

ik hoop voor je dat het goed gaat!

groetjes Janneke

denise258
afbeelding van denise258
27 mei 2011 - 17:25

Hey JannekeJa dat duurde inderdaad lang.


Ben vandaag bij het ziekehuis geweest. Er zijn meerdere vormen van Lupus, bij mij betekend het een verhoogde kans op trombose. En de veroozaker van de miskraam doordat het bloed naar de moederkoek stolt sterft het vruchtje af. Nu moet ik elke dag me zelf een trombose spuit geven en aan de bloedverdunners. We zijn namelijk weer zwanger !!!!!!!! dus hopen dat het nu goed gaat.


Gr denise

Janne84
afbeelding van Janne84
23 mei 2011 - 13:53

Hoi Denise,

Dat duurde wel lang voor je zeg voordat je de uitslag had! Wat houd lupus in? is dat niet een auto imuun ziekte ofzo?
Nou hopelijk kunnen ze je wel helpen! zodat de volgende lekker blijft zitten!

En hou hoop! ik ben nu 36 weken zwanger! dus de laatste loodjes!

groetjes Janneke

denise258
afbeelding van denise258
18 mei 2011 - 11:12

Hey dames,Het is even geleden maar ik heb de onderzoeken resultaat pas gisteren ontvangen.


De eerste keer zeiden ze dat het resultaat niet voldoende was en dat hij opnieuw gedaan moest worden. Nu is het zo dat mijn uitslag zwak positief is voor lupus. Maar ja wat nu precies zwak posititief inhoud blijft eigenlijk een beetje onduidelijk. Nu word ik door gestuurd naar de Internist dus weer even afwachten.


Wel heb ik aangegeven dat ik niet ga wachten met zwanger worden want dat duurt me allemaal te lang haha. En nu moet ik als ik zwanger ben igg aan de kinder asprine dat weet ik ook niet.Hoe is het bij jullie allemaal???

Nico74
afbeelding van Anoniem
5 apr 2011 - 17:20

he Denise, dat dacht ik al ...we weten nog niet wanneer we weer gaan beginnen...hebben eerst nogt wat oriënterende gesprekken bij twee klinieken/ziekenhuizen en dan beslissen we waar we verder gaan...dus voor juni/juli 2011 in elk geval nog niet...

Hoop dat de uitslagen goed zijn...maar ja...dan weet je nog niet waar het aan ligt...

Vuurvonk...ik herken het zeer zeker...vaak is het ook zo dat ze niet weten hoe ze moeten reageren als ze al weten dat het niet vanzelf gaat...

liefs,

Nico

vuurvonk
afbeelding van vuurvonk
1 apr 2011 - 20:32

hier nog 1 met veel miskramen.heb er in afgelopen 2 jaar 6 mk gehad en lopen nu in het amc.


daar hebben we pas bloedonderzoeken laten doen en we wachten alleen nog op de chromosomen onderzoek dat we 27april krijgen.


we hebben inmiddels al veel dingen gehad zoals echo onderzoeken doorspuiting sperma onderzoek enz en na veel aandringen nu dus bloedonderzoeken in een ander ziekenhuis.


wat mij gewoon zo stoort is dat mensen je zoveel pijn kunnen doen door woorden en daadwerkelijk niet begrijpen wat ze ermee kunnen aanrichten.


weet niet of jullie dat ook ervaren in jullie omgeving?kaatjeb5
afbeelding van kaatjeb5
31 mrt 2011 - 09:20

@ Denise,

Ben blij dat ze onderzoeken bij je hebben gedaan.

Helaas komt daar niet altijd wat uit.

Ik zelf heb 3 miskramen voor mijn dochter gehad en helaas afgelopen week weer een. Ik heb chromosomen onderzoek en stollings onderzoek en weet ik wat allemaal gehad maar er kwam niets verontrustends uit maar ja waarom gaat het dan altijd fout. Ik hoop zo voor je dat je snel zwanger bent en het kindje blijft zitten.

Groetjes


denise258
afbeelding van denise258
30 mrt 2011 - 14:07

@ nico


Mijn zin staat niet helemaal juist. Uiteraard moet het zijn dat ik het erg vervelend voor je vind dat het NIET lukt met ivf. Ik zal extra hard voor je duimen.


Weet je al wanneer de volgende poging gaat zijn


Gr Denise

denise258
afbeelding van denise258
30 mrt 2011 - 14:05

Hallo,Bedankt voor jullie berichten.


Ik ben nu in het ziekenhuis geweest en heb alle onderzoeken laten plaatsvinden. Ik krijg 13 april de eerste uitslag. Dat word dus nog even afwachten. Wel fijn om positieve verhalen te horen.


Het blijft soms wel lastig. Net als nu in het nieuws een meisje van 12 een kindje heeft gekregen. Dan denk ik hoe kan dat nu. Iemand die zelf nog een kind is krijgt een gezond kindje. en iemand die er helemaal klaar voor is niet.


Maar ja het enige wat we kunnen doen is blijven proberen en afwachten.


@nico wat vervelend dat het lukt met ivf. Ik duim voor je dat het de volgende raak mag zijn.@janne bedankt voor je verhaal was erg duidelijk en precies zoals je vertelde. Wat heerlijk moet het zijn om zwanger te zijn. Dat het maar een mooi gezond kindje mag zijn. Wat ook ee van de dingen is waar ik erg van baal is dat ik weet dat ik niet van mijn zwangerschap zal kunnen genieten maar bij elk krampje bang zal zijn dat er iets niet goed is. Heb jij daar geen last van?Wanneer ik iets gehoord heb zal ik me uiteraard weer melden.

kaatjeb5
afbeelding van kaatjeb5
14 mrt 2011 - 10:30

Hoi Denise,

Nou hier ook 3 miskramen gehad.

Net als Janneke ook die onderzoeken gehad en ook dus de chromosomen afwijking. Uiteindelijk toch een mooie dochter gekregen. Ik hoop dat ze je daar verder kunnen helpen en dat je gauw weer zwanger mag zijn en het allemaal goed mag gaan.

Dikke kus


Janne84
afbeelding van Janne84
13 mrt 2011 - 18:16

Hey Denise,

Ik weet niet wanneer je gaat? maar misschien heb je nog wat aan mijn info!
Ik heb 4 miskramen gehad en ook voor oz geweest. ze hebben een inwendige echo gemaakt van de baarmoeder en de eierstokken, dit om te kijken of alles er normaal uitziet.
Verder is er bij mij bloed afgenomen om op van alles en nog wat te testen, oa schildklier/ vitamine tekorten/ stollingsafwijkingen en nog meer.

Ook kan je een chromosomen oz laten doen. dan wordt er bij jou en je partner bloed afgenomen en met elkaar vergeleken of er misschien daar wat mis gaat bij het matchen.
(dit hebben wij niet laten doen omdat wij al samen twee kindjes hebben dus wij wisten al dat het goed kon gaan)

Bij mij is er niets uitgekomen en zoals je aan mijn banner kan zien ben ik inmiddels ruim 25 weken zwanger! de miskramen noemen ze dan ook gewoon "pech"of een goede reactie van het lichaam (nu denk ik daar anders over hoor! maar goed...)

maar bij een vriendin (die ook 3 miskramen heeft gehad) kwam uit dat ze factor 5 leiden heeft. dit is een stollingsafwijking waardoor de vruchtjes niet goed konden innestellen, dus zo gauw ze nu zwanger is moet ze bloedverdunners gebruiken en inmiddels heeft zij ook 2 gezonde kindjes!

nou heel verhaal zo ik hoop dat het een beetje duidelijk is voor je!

Hou dus hoop! heel veel sterkte met de onderzoeken en ik hoop voor je dat je snel zwanger mag zijn en blijven!!!

liefs Janneke

Nico74
afbeelding van Anoniem
10 mrt 2011 - 09:23

hoi Denise,

ja tuurlijk mag je dat vragen...had ik ook eigenlijk erbij moeten zetten waarom...wij zijn in januari 2006 gestopt met de pil en 2 jaar na allerlei onderzoeken (de beginonderzoeken, hsg (eileiders doorspuiten), samenlevingstest (kijken of het zaad wel door mijn baarmoederslijmvlies komt, of dit dus niet vijandelijk is naar het zaad), en maanden weer zelf proberen iedere keer tussen de onderzoeken door heb ik in 2009 in februari een kijkoperatie gehad, want in principe zag het er allemaal mooi uit en zou een zwangerschap niets in de weg moeten staan, maar ik werd maar niet zwanger...dus een kijkoperatie en daar bleek dat ik allemaal verklevingen in mijn buikholte had, en ook rondom mijn eileiders en eierstokken en een cyste aan mijn rechter eierstok/eileider. Bij een herstelkijkoperatie in mei 2009 hebben ze deze verklevingen (echt...massaal aanwezig, de gyn had het niet vaak zo erg gezien) verwijderd, maar ook mijn rechter eileider en eierstok zijn toen verwijderd omdat de kleinere cyste niet zo klein bleek te zijn, maar de grootte van mijn baarmoeder had en die had de eierstok en eileider dermate in de knel gebracht dat deze niet meer goed konden functioneren. Bovendien was mijn linker eileider ook nog eens verkleefd aan de onderkant van mijn baarmoeder. Deze heeft ie dus weer losgemaakt. Enige optie toen voor ons was dus zwanger worden via ivf...gelukkig zijn we toch nog eventjes spontaan zwanger geweest 3-4 maanden na de operatie was dat, helaas een mk...

en nu na 3 ivf's nog steeds helaas niets...

liefs,

Nico

denise258
afbeelding van denise258
9 mrt 2011 - 17:22

Hey Nicodank je voor je berichtje.


Maar uhm meteen al ivf kan dat dan. en mag ik vragen waarom?Groet denise

Nico74
afbeelding van Anoniem
4 mrt 2011 - 18:08

hoi Denise,

dat is niet zo'n fijn nieuws, je derde mk al...sterkte

meid met het verwerken...

goed van je dat je nu voor onderzoeken gaat naar

het ziekenhuis.

ik heb zelf pas 1 miskraam gehad, dus niet veel

ervaring. Wij gingen daarna meteen de ivf in (want

eigenlijk stonden we al ingepland voor de ivf). Maar

mijn zus heeft er 4 gehad en bij haar bleek het te

liggen aan een stofje in het bloed waardoor het

bloed te snel stolt: antifosfo lipidesyndroom...je zou

dit eens kunnen navragen..maar wie weet wat er

nog meer voor testen/onderzoeken zijn die gedaan

kunnen worden...

in elk geval sterkte met de onderzoeken en met de

mk...neem in elk geval de tijd om te herstellen en tot

rust te komen en dit een plekje te geven...

liefs,

nico