Ervaringen met pcos?

9 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
Moeder1
afbeelding van Moeder1
9 apr 2015 - 21:39
Ervaringen met pcos?

Hallo dames,

Sinds kort de diagnose pcos gekregen. Nu zou er toch iets van eisprong zijn volgens de arts. Hoe zijn jullie ervaringen? 

Serina27
afbeelding van Serina27
22 sep 2016 - 10:48

Hallo, hoe gaat het nu met je? Ik ben nog een beetje zoekende. Wel steeds een bloeding gehad (menstruatie?) met 1 dag weer voorbij. Zo twee maanden achter elkaar. Ik bleef buikpijn houden. Volgens de H.a. Een verwijzing naar de gyn met de mededeling het zouden wel eens blaasjes kunnen zijn en dat daar die eitjes in blijven zitten. Ik ben op Google gaan zoeken. PCOS ik ben me rot geschrokken. Ik kan pas 20 oktober terecht bij de gyn. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mirella28
afbeelding van Mirella28
28 aug 2016 - 06:08

Hier nog een mama met PCOS en twee spontane zwangerschappen .

Ik heb alle hormonen e.d. wel gehad dat werkte niet ondanks de hoogste dosering. Bij mij hielp een gezonde levensstijl en veel afvallen.(50 kilo ) Nu ben ik fit/gezond en mama van 2

Mama Simge
afbeelding van Mama Simge
27 aug 2016 - 20:26

Hoi,

Ik probeer sinds November 2015 zwanger te raken. Sinds Januari 2016 weet ik dat ik PCO heb. Hier ben ik achter gekomen omdat mijn menstruatie plotseling was gestopt voor een aantal maanden. Wel heb ik altijd onregelmatige cyclus gehad tot mijn 23ste ongeveer. In februari heb ik een echo gehad en werd pco vastgelegd. In maart spontaan ongesteld geworden, maar waarschijnlijk heeft er geen eisprong plaats gevonden. In mei zijn ze in het ziekenhuis gaan onderzoeken voor 3 weken. Voor dit onderzoek hebben ze eerst door middel van een kuur de mensturatie opgewekt. Uiteindelijk is gebleken dat ik een eisprong stoornis had. Na de zomer was ik van plan met de behandeling te beginnen om zwanger te raken. 

Sinds 2 weken ben ik zwanger en ik ben diep van binnen opgelucht dat ik geen hormoon behandeling hoefde te volgen. Ik heb gemerkt dat stress in je leven en veel werken heel veel negatieve effecten op je lichaam kan hebben. Ik was namelijk 4 weken op vakantie en ik heb geen één dag stress gehad. Mijn menstruatie was sinds mei weer op gang en op vakantie ben ik zwanger geraakt. PCO is het minst erge vorm van een vruchtbaarheids probleem naar mijn mening. De advies van mijn dokter was: Geen stress, rust, kant en klare maaltijden vermijden en zorg er voor dat je niet aankomt!

 

Ik hoop dat mijn verhaal je gerust zal stellen, want ik leef echt met je mee. De eerste keer dat de diagnose was gesteld bij mij was ik ook heel verward. 

 

Groet,

 

Simge

ingelientje83
afbeelding van ingelientje83
21 sep 2015 - 13:56

Vorig jaar werd bij mij pcos geconstateerd, nadat mijn cyclus anderhalf jaar niet op gang kwam na het stoppen met de pil.
In eerste instantie begonnen met clomid-kuur, Wat ik niet bleek te kunnen verdragen en waar ik de 2e cyclus erg ziek van ben geweest.
Derde cyclus met menopur en pregnyl-injecties gestart en nu bijna 11 wk zwanger!
Rust nemen is erg belangrijk. Ik werkte 40 uur in 4 dagen en heb na de tweede ronde clomid-kuur besloten een dag minder te werken. Dit en minder stress heeft er volgens de gynaecoloog echt aan bijgedragen dat ik nu dan toch zwanger ben.
Succes!

elle-25096
afbeelding van elle-25096
7 mei 2015 - 13:46

Bij mij is jaren geleden ook PCOS vastgesteld. Tweemaal zwanger geworden met clomid & pregnyl.

Nu (onverwachts) spontaan zwanger van de derde!

Moeder1
afbeelding van Moeder1
1 mei 2015 - 19:07

Hallo dames,

Bedankt voor de reacties.

Het rare is dat wij al een gezonde dochter hebben. Toen we snel voor een tweede wilde gaan en de menstruatie uit bleef ging ik vraagtekens stellen. Uiteindelijk pcos volgens gyn.

We doen nu even rustig aan en zullen snel met het medisch traject beginnen.

Liefs,

Jessica1989
afbeelding van Jessica1989
1 mei 2015 - 09:37

Ik heb zelf ruim 3 jaar geleden de diagnose PCOS gekregen. Ik ben toen doorverwezen naar de gynaecoloog. 

Hier ben ik gestart met Clomid (hormoon pilletjes) dit heeft wel voor een eisprong gezorgd en uiteindelijk voor 2x zwangerschap (helaas beide uitgelopen op een miskraam). Hierna reageerde mijn lichaam (ondanks flink ophogen van de Clomid) niet meer voldoende op de medicatie. 

Hierna ben ik overgegaan op injecties (Menopur en Pregnyl). Dit leidde niet tot een zwangerschap, uiteindelijk na een aantal behandeling met de injecties overgegaan op IUI. Dit leidde tot een zwangerschap met weer een miskraam. 3 curretagges verder besloten wij even rust te nemen. 

Ik ben toen SPONTAAN zwanger geraakt! En inmiddels heb ik een kerngezond dochtertje van 3,5 maand :) 

Ik moet er wel bij zeggen dat er bij mij ook nog eens antifosfolipiden syndroom geconstateerd was, daarom heb ik ascal en fraxiparine gebruikt tijdens mijn zwangerschap. Dit is waarschijnlijk ook de reden geweest van alle vroege miskramen.

Het kan dus wel dat je soms wel een eisprong van jezelf hebt (want ik ging nu voor de Mirena spiraal terug na 10 weken) en toen bleek dat mijn lichaam wederom zelf weer een eisprong had !! :)

Het is met PCOS alleen lastiger om te weten wanneer je een goede eisprong hebt, maar het kan dus wel degelijk ! :)

Sterkte voor de aankomende tijd!

 

 

miketirzajayden
afbeelding van miketirzajayden
17 apr 2015 - 09:37

Hoi,

De kans dat je een eisprong hebt is vrij klein. Je kan wel een bloeding hebben maar dat zegt niet dat je ook een eisprong gehad hebt. Ze kunnen dit alleen maar in je bloed na kijken of je een goede eisprong hebt gehad en met pcos is de kans op een goede eisprong vrij klein.

Ik heb zelf ook pcos en heb een verwijzing van mijn huisarts gehad voor een gynaecoloog. Ik wil je mee geven om hier ook een verwijzing voor te vragen (als je die nog niet hebt )hun kunnen je alles veel beter uit leggen en onderzoeken doen die nodig zijn.

Onze wens is alleen in vervulling gegaan na behandelingen in het zh.

Hoop dat je hier wat aan hebt en jullie wens snel in vervulling mag gaan.

Groetjes Tirza