36 en al 1,5 jaar bezig om zwanger te worden

MEDEDELING: WIJ is gestopt met het Forum op WIJ.nl. Per 1 april kun je hier niet meer terecht om in contact te komen met andere zwangere vrouwen en moeders met jonge kinderen. Dit is wel mogelijk bij WIJ op Facebook en Instagram. Zien we je daar?

6 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
krij-485067
afbeelding van krij-485067
7 feb 2018 - 16:48
36 en al 1,5 jaar bezig om zwanger te worden

Hoi, Ik ben bijna 37 en 1,5 jaar bezig om zwanger te worden. Omdat ik op mijn 29e een abortus heb gehad, ben ik bang dat er iets geraakt is waardoor ik niet zwanger kan worden en denk ik; zie je wel je wordt gestraft. (na 8 jaar maakte mijn ex het uit en wilde niets met de baby te maken hebben) met veel verdriet heb ik het weg laten halen. Na jaren ben ik weer gelukkig met mijn nieuwe vriend en we willen graag ouders worden. Bijna 1,5 jaar geleden ben ik gestopt met de pil en ben ook naar de gynecoloog geweest voor een inwendig onderzoek. Met een echo heeft hij gekeken, zag er prima uit zei hij. Mijn vriend heeft zijn zaad laten testen. Hij is 36 en zijn zaad is niet van topkwaliteit maar had daarvoor ook vitamine D tekort wat zn nawerking kan hebben op zaad. Verder roken we niet en drinken ook heel matig. Hij is ook afgevallen en eet veel minder zoetigheid. Mijn cyclus is tussen de 30 en 32 dagen. Een jaar geleden 29 dagen. Maar in principe kan ik er wel de klok op gelijk zetten. Zie ik iets over het hoofd? Zal ik mijn eileiders laten doorspuiten? Heeft iemand daar ervaring mee? Ik wil er niet teveel mee bezig zijn maar ik ben al wel iets ouder. Ergens hoor je; dat maakt niets uit maar ook de huisarts zei; jullie zijn beiden al wat ouder dus het zal niet gemakkelijk gaan. Ik heb een tijdje ovulatietests gebruikt maar  het werd er niet romantischer op. De spanning werd groter daarom heb ik besloten deze even niet meer te gebruiken. Ik ben ook niet zo'n fan van allerlei behandelingen in het ziekenhuis enzo....zijn er nog tips die ik zou kunnen opvolgen? Voeding? Iets ander? Tips zijn welkom :)

lindy1986
afbeelding van lindy1986
13 sep 2018 - 08:22

Goedemorgen dames,

Wat een berichten. Ik hoop voor jullie alleen at het inmiddels gelukt is om zwanger te mogen worden/zijn.
Het is iets super moois weet ik inmiddels uit ervaring. Tuurlijk zijn er ups en downs.
Ikzelf ben vandaag 16w3d zwanger. En alles gaat tot nu toe voorspoedig. Mag niet klagen, geen klachtjes kwa misselijkheid gelukkig.

Ik denk aan jullie.

Lindy

lindy1986
afbeelding van lindy1986
13 sep 2018 - 08:20

Goedemorgen krij -485067

Ik was eigenlijk benieuwd of het inmiddels gelukt is om in blijde verwachting te zijn.
Ik had verwacht dat het bij mij ook langer zou duren, omdat tegen ons was gezegd het vanuit mijn partner uit niet kon lukken.
En uiteindelijk toen ik groenlicht kreeg van de internist, was ik al vrij snel zwanger.
Ik ben zelf 32 jaar oud. En ben nu vandaag 16w3d zwanger.
Super spannend. Maar heb super goede begeleiding, ben ik erg dankbaar voor.

Lindy

Angie36
afbeelding van Angie36
26 apr 2018 - 19:03

wat een hoop spanning allemaal. hopelijk raak je zwanger voor je de medische molen ingaat en ze zeggen idd dat als je er te veel mee bezig bent het niet lukt maar dat gaat niet op. Heb jij je vitamines op orde? geen tekort ergens aan? heb je ook wel eens gemeenschap midden op de dag. misschien dat dat helpt. succes!!!

Wietske1978
afbeelding van Wietske1978
20 feb 2018 - 16:09

Wij zijn nu de medische molen in gegaan sinds vandaag. 
Vanmorgen intake gesprek gehad in ziekenhuis, volgende week al de 1ste onderzoeken en daarna een plan van aanpak maken. Ben heel erg benieuwd, man lief is niets mee aan de hand, dat is allemaal keurig. Dus het moet bij mij zitten. En nu uitzoeken wat het is. 

Wietske1978
afbeelding van Wietske1978
8 feb 2018 - 11:21

Snap compleet wat je bedoelt. Ben bijna 40 jaar en zijn al 2 jaar bezig. Na een buitenbaarmoederlijke zwangerschap en een miskraam nu onderweg voor onderzoeken in het ziekenhuis. Wil er ook niet al te veel mee bezig zijn maar ongemerkt lukt dat toch niet helemaal. Mijn man zijn zaad was wel goed. Dus dat is niet het probleem, vind het erg verwarrend allemaal en erg spannend. Maar hoop zo dat ik voor mijn 40ste verjaardag nog kan gaan zeggen, ik wordt mama. Maar we zien wel. Eerst die onderzoeken maar eens afwachten.