2e kinderwens met PCOS

MEDEDELING: WIJ is gestopt met het Forum op WIJ.nl. Per 1 april kun je hier niet meer terecht om in contact te komen met andere zwangere vrouwen en moeders met jonge kinderen. Dit is wel mogelijk bij WIJ op Facebook en Instagram. Zien we je daar?

5 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
Macy001
afbeelding van Macy001
7 aug 2018 - 14:49
2e kinderwens met PCOS

Hallo

Mijn vriend en ik willen graag voor ons tweede kindje gaan. Ons eerste kindje is inmiddels bijna 11 maanden oud. De eerste keer ging niet vanzelf vanwege PCOS en dankzij de medische hulp zijn we dan toch zwanger geraakt. Wij zijn hier ontzettend dankbaar voor, maar dromen nu toch ook wel van een tweede kind. We zijn nu een paar maanden bezig en het lukt niet. Mijn cyclus is weer onregelmatig en ik heb tussendoor op willekeurige momenten bloedverlies. Daarom maar een afspraak gemaakt bij de gynaecoloog. 28 augustus kan ik er naartoe.
Ik ben bang dat me weer vele ziekenhuisbezoekjes staan te wachten. Nu mag ik eigenlijk niet klagen hoor. Want na een half jaar proberen met de hulp van de hormoonbehandelingen was het raak en we hebben gelukkig niet IVF moeten starten. Maar toch was het niet prettig.
Ik ben ook bamg dat het deze keer nog veel langer gaat duren of het wel helemaal niet lukt.
Heeft iemand van jullie ervaring met een 2e kinderwens met PCOS?

Groetjes

mutsje24_anonymized
afbeelding van mutsje24_anonymized
17 feb 2019 - 14:48

Jaa het blijft spannend.. En toch voelt het anders dan de eerste keer.
Misschien omdat toen alles nieuw was en het ook vooral de zenuwen waren. Nu denk ik vooral, is het ons nog gegund?.
Natuurlijk harstikke blij met ons meisje van 2,5 maar nog een kleintje erbij zou wel echt gewenst zijn.

Greamy
afbeelding van Greamy
14 feb 2019 - 15:14

Hoi Mutsje24, 

Spannende tijd dan weer he! Hier net mijn eerste iui achter de rug en deze is helaas niet gelukt.. Op naar de volgende ronde en maar weer duimen. En hopen dat het ooit kog mag lukken.. IVF is wel zwaarder, maar mocht iui niet lukken wil ik het toch proberen.. Sta er niet om te springen, maar wil zoooooo graag nog een kleintje erbij.. pfff blijft lastig.. 

Grts

 

 

mutsje24_anonymized
afbeelding van mutsje24_anonymized
13 feb 2019 - 10:53

Wij hebben een dochter van 2,5 jr en zitten nu ook weer de medische molen in ivm PCOS.

Eerst provera om menstruatie op te wekken en toen kon de eerste ronde beginnen.
Veel langer moeten spuiten met gonal F dan 3 jaar geleden omdat er niks wilde groeien, tussendoor een extra bloeding gehad waarvan ze niet weten waar het vandaan komt. Dus de start was al niet heel goed.
Afgelopen vrijdag heb ik de pregnyl spuit mogen zetten omdat er dan toch 2 eitjes op goede grootte waren.
Van het weekend dus mogen klussen.
En dan is het nu wachten...

Greamy
afbeelding van Greamy
22 sep 2018 - 22:19

 

Hoi Macy001, 

Al iets wijzer geworden bij de gyn? Hier ook pcos en 1 kindje na 1e iui. Na twee en een half jaar weer gaan klussen in de hoop dat het dit keer mss spontaan zou kunnen, maar helaas.. toen terug de mmm ingegaan, mocht meteen weer starten met iui en eerste keer weer zwanger! Helaas missed abortion met 9 weken en zwaar verdrietig.. toch meteen doorgegaan en nog 1 keer een begin van een zwangerschap gehad, maar al snel een mk, totaal iets van 8 iui pogingen gehad en 1 ivf die allemaal niets hebben gebracht. Toen besloten te stoppen en te genieten van het wondertje dat we wel hebben! Maar.... anderhalf jaar later kan ik het nog steeds niet loslaten dus inmiddels zijn we weer een half jaar aan het klussen maar zonder resultaat.. gisteren besloten dat we toch maar weer met het zkh gaat praten omdat de wens en het verdriet te groot is.. En onze kleine zou zo graag een broertje/zusje willen... zucht... hopelijk kunnen we snel terecht en kunnen ze nog iets voor ons doen.. Ben inmiddels bijna 37 en ivf is voor ons geen optie, vind het een te zwaar traject.. hopelijk mogen we iui nog proberen. Hier dus niet echt een succes verhaal en wil je ook niet ontmoedigen.. Hopelijk kan ik nog wel een keer een succes verhaal delen.

Groetjes